INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PANDURII - DNEPR 0-1

VIDEO Tipic românesc » Pandurii au crezut în minuni doar o jumătate de oră în faţa lui Dnepr

Eric a avut o evoluţie ştearsă aseară
Eric a avut o evoluţie ştearsă aseară

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 septembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 19 septembrie 2013 22:54

O eroare defensivă a schimbat soarta unui debut cu dreptul pentru trupa lui Pustai în Europa.

Isprăvile oltenilor în Europa nu au avut loc la Cluj. Bornele unei calificări miraculoase în grupe s-au scris la Tel Aviv şi Braga, dar acum pare momentul unei rocade. Totuşi, Dnepr l-a pus la colţ pe dominatorul Lucescu şi asta se vede încă din start.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

E timpul ca Pustai să-şi dea jos vesta personalizată. Şutul lui Breeveld din poziţie centrală i-a ridicat temperatura aproape de febră (9). Trupa lui Juande Ramos e necruţătoare în dueluri, dar nici minerii nu se lasă intimidaţi. Încîntător, Eric inventează trasee pentru Adrovici, iar Nicoară seamănă panică prin centrări teleghidate.

Stadionul zgribulit se scutură după şutul năprasnic al lui Buleică (18) şi aplaudă gîtuit de emoţie după parada salvatoare a lui Stanca la reluarea lui Ceberiaciko (20). E jumătatea reprizei şi Pandurii sînt de nerecunoscut. O formaţie arţăgoasă şi dezinhibată care construieşte de pe linia de fund i-a împins pe ucraineni în jumătatea proprie.

Două stîngăcii aproape de dezastru
E doar o adiere înaintea furtunii. O gravă neatenţie în apărarea portocalie i-a oferit internaţionalului Rotan şansa să jubileze în faţa camerelor de vederi (38). Panica se instaurează în preajma careului lui Stanca, Matheus jalonează printre fundaşi şi e gata să semneze sentinţa unui meci.

Unguruşan apare de nicăieri şi reumple tubul cu oxigen (39). Pustai nu mai pricepe nimic. Din desenele bine conturate aproape o repriză întreagă s-a ales o mîzgăleală.

Amorţiţi după pauză
Nici o ameliorare după momentul de respiro. Stîngăciile din jocul gorjenilor se derulează cu repeziciune. Breeveld îl blochează pe Konoplianka (53), iar Stanca scoate printr-un reflex şutul lui Kankava.

Trupa plină de tupeu din prima jumătate de oră a pălit inexplicabil, iar Konoplianka le ascunde mingea fundaşilor noştri, printr-un contraatac tăios (66). Mai aleargă şi Buleică, însă şutul e decalibrat (72). Pustai mută în disperare cu oameni ofensivi, dar rămîn naivităţile. După primele speranţe europene, rămînem pe zero. Tipic românesc, nu?

5-2 a fost raportul şuturilor pe poartă în favoarea lui Dnepr

"După jocul din repriza a doua puteam egala pentru că cei de la Dnepr nu au mai venit peste noi, s-au retras. Din păcate, nu ne-a surîs norocul" (Răzvan Stanca, portar Pandurii)

"Înfrîngerea este mai amară pentru că am trăit cu sentimentul că putem egala. Ne-am zbătut pînă în ultimele clipe, am încercat să obţinem un egal, dar nu s-a putut" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

"Cred că s-a văzut că am vrut să cîştigăm, dar nu avem experienţă. Am avut mai multe ocazii, însă nu am reuşit să înscriem. Sperăm să o facem în următoarele meciuri" (Eric, mijlocaş Pandurii)

"Ne-am luptat de la egal la egal cu Dnepr. Regret că l-am forţat pe Matulevicius în meciul cu Dinamo, a făcut o contractură puternică. Ne-au cam lipsit atacanţii" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

"Am ştiut exact cum o să joace Pandurii. Le-am spus colegilor mei că este o echipă arţăgoasă şi tehnică, ştiam la ce să ne aşteptăm" (Alexandru Vlad, fundaş Dnepr)

"Am jucat la Pandurii doi ani, a fost dificil pentru mine să mă întorc ca adversar. Mi-aş dori ca Pandurii să meargă alături de Dnepr mai departe în primăvara europeană" (Alexandru Vlad, fundaş Dnepr)

587867-pandurii-dnepr.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Erico firav
Cristi Pustai a fost la un pas să-l schimbe pe fundaşul Erico după prima jumătate de oră, dar a renunţat la idee. Brazilianul a avut o prestaţie modestă, reuşind să încaseze un cartonaş galben după nici un sfert de oră. Cînd fundaşul s-a resimţit, acuzînd dureri la mînă după un duel mai tăios, Pustai s-a uitat rapid spre banca tehnică şi şi-a trimis rezervele la încălzire. Totuşi, brazilianul a fost bandajat şi a putut continua partida.

Surpriza lui Pustai
Deşi a fost omul decisiv al Pandurilor în deplasările de la Tel Aviv şi Braga, mijlocaşul Alexandru Ciucur a fost doar rezervă aseară împotriva ucrainenilor. În locul său, Pustai l-a preferat pe Buleică, aruncîndu-l în joc pe Ciucur abia în debutul reprizei secunde, în locul lui Nicoară.

Au ratat 5.000 de euro
Pentru a-i încuraja pe jucătorii săi înainte de debutul în Europa League, preşedintele Marin Condescu le-a promis o primă de 5.000 de euro, adică aproape exact recompensa oferită de la forul european în cazul unei victorii pe teren propriu. Altfel, la final, brazilianul Eric a făcut schimb de tricouri cu Artem Fedeţki, fostul său coleg de la Lvov, din scurtul periplu al brazilianului în Ucraina, la Karpatî.

Antrenament cu portughezi
Nici o emoţie pentru Fiorentina, aseară, contra lui Pacos. Chiar şi fără două piese grele, Gomez şi Cuadrado, accidentaţi, echipa lui Vincenzo Montella a făcut legea pe teren şi şi-a adjudecat toate punctele puse în joc. Cel mai bun fundaş-marcator din Serie A, Gonzalo Rodriguez, a stabilit scorul la pauză, brazilianul Ryder a mărit diferenţa, iar Giuseppe Rossi a stabilit scorul final: 3-0. Pacos? Un musafir cuminte. Nu şi-a deranjat absolut deloc gazda. (Aurelian Botezatu)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  20 Septembrie 2013, 17:39

jucatorii de la pandurii au gresit sportul.cu siguranta erau de invidiat daca jucau la circ.antrenorul trebuie sa le explice ca fotbalul se joaca pe goluri nu pe driblinguri inutile si ca este de preferat sa paseze din prima decat sa se complice.

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  20 Septembrie 2013, 13:32
Postat de flo_ax pe 20 Septembrie 2013, 10:46

cica, tipic romanesc... dle ziarist, nu se poate face mai mult in Romania, atata timp cat tara e in lumea a 3-a sau mai rau. Nu poti sa tii jucatorii de valoare, nici macar la Steaua, ce sa mai zic de Pandurii. Altii, in schimb cumpara, in timp ce noi vindem. Cum ar fi aratat Pandurii cu: Gardos, Chiriches, chiar si Matei ala, Pintilii, Nistor, Maxim?

si in loc sa fie ei,am vazut in aparare pe nr 5 (christou) care la faza golului S-A FERIT bai fratilor.si cand ma gandesc ca oamenii astia se "feresc" pe destui bani,ma supar si mai tare.cum ma sa te sperii de o minge centrata de la colt,sa nu intervii in forta?cat de bou sa fii?mai e si capitan de echipa!ce sa mai ceri de la ceilalti?

avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  20 Septembrie 2013, 11:06

bafta pandurii !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează