INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  SEMIFINALE, RETUR

VIDEO Valencia - Madrid 0-1, Bilbao - Sporting 3-1 » Athletic - Atletico, finala Europa League de la Bucureşti!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 02 mai 2012 16:18

Gata, s-au dat verdictele! În această seară am aflat cele două formaţii care, pe 9 mai, se vor bate pentru trofeul Ligii Europa în ultimul act de pe ”Naţional Arena” din Bucureşti: Athletic Bilbao şi Atletico Madrid!

VALENCIA - ATLETICO 0-1 (în tur 2-4)
Min. 60 - 0-1 VIDEO Adrian preia pe piept în careu şi şutează din 14 metri
Min 79 - Tiago a fost eliminat în urma unei altercaţii cu Soldado

După ce a cîştigase în tur la diferenţă confortabilă, Atletico reuşit să cîştige şi returul, răpindu-i Valenciei orice satisfacţie. Adrian a reuşit un supergol în repriza secundă şi va veni împreună cu restul coechipierilor la Bucureşti după 5-2 la general. Madrilenii au obţinut calificarea chiar în ziua în care au sărbătorit 109 ani de la înfiinţarea clubului.

Echipe de start:
Valencia: Diego Alves - Barragan, Rami, Ricardo Costa, Jordi Alba - Albelda, Parejo - Feghouli, Jonas, Canales - Soldado

Atletico Madrid: Courtois - Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis - Mario Suarez, Tiago - Arda Turan, Adrian, Diego - Falcao

ATHLETIC BILBAO - SPORTING 3-1 (în tur 1-2)
Min 17 - 1-0 VIDEO Llorente îi aşează mingea cu pieptul lui Susaeta şi acesta îl execută pe Rui Patricio cu un voleu din 11 metri
Min 44 - 1-1 VIDEO Van Wolfswinkel prinde un voleu din 13 metri şi Iraizoz rămîne fără replică
Min 45+1 - 2-1 VIDEO Ibai Gomez înscrie din pasa lui Llorente
Min 88 - 3-1 VIDEO Llorente apare la colţul scurt şi înscrie la capătul unei acţiuni superbe a lui Ibai Gomez

Eroul Llorente! Atacantul lui Bilbao a reuşit un meci fantastic în returul cu Sporting. A semnat două pase de gol şi reuşita care a propulsat-o pe Athletic în finala din România.

Echipe de start:
Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe - Ander Herrera, Iturraspe, Muniain - Susaeta, Llorente, Ibai Gomez

Sporting: Rui Patricio - Joao Pereira, Polga, Xandao, Insua - Andre Martins, Schaars, M. Fernandez - Pereirinha, Van Wolfswinkel, Capel

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (270)
ernesto365
ernesto365  •  27 Aprilie 2012, 00:53
Postat de vandersaar pe 27 Aprilie 2012, 00:47

Mai e o curiozitate, acea ca ambele cluburi atat Athletic Bilbao cat si Atletico Madrid au culorile echipamentului de baza, rosu-alb. Va fi interesant cine va renunta la echipamentul traditional. Sigur va fi o tragere la sorti.

atletico madrid este trecuta ca echipa gazda, deci bibao va juca in echipament de alta culoare. asa cred eu!

wollt
wollt  •  27 Aprilie 2012, 00:52
Postat de wollt pe 27 Aprilie 2012, 00:51

aia trag pt club nu pentru propriul buzunar ca la noi ... _noi ne feram singuri caciula

noi ne furam singuri caciula

forumeer
forumeer  •  27 Aprilie 2012, 00:52
Postat de ernesto365 pe 27 Aprilie 2012, 00:47

daca oi ei asa ok ,in fine. hai bilbao! este o echipa foarte simpatica pt ca de a lungul istoriei a avut foarte putini jucatori care n au fost de etnie basca, este o echipa ce tine la traditie si are un centru de juniori extraordinar,toti de la echipa mare au fost crescuti in propria pepiniera, nu ia jucatori straini. este un model de urmat pentru cluburile romanesti!

Avem si noi un club care de-a lungul timpului a avut numai jucatori romani, crescuti in propria pepiniera(majoritatea, nu toti), dar la un nivel mai scazut ca valoare, evident. Se numeste Sportul Studentesc.

Vezi toate comentariile (270)
Comentează