INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN - INTER

VIDEO + FOTO GSP a fost pe stadion la Milan - Inter și prezintă 6 detalii de la semifinala Ligii Campionilor: „Aveți grijă la portofele!”, s-a intrat cu „japca” la meci + marijuana pe San Siro!

Curva Sud Mialno la AC Milan - Inter
Foto: Imago
Curva Sud Mialno la AC Milan - Inter Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 16:35 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 19:28

Gazet a fost prezentă miercuri seară pe San Siro la derby-ul dintre AC Milan și Inter din semifinala Ligii Campionilor, încheiată cu scorul de 2-0 în favoarea „nerazzurrilor” și vă prezintă 6 detalii ce nu s-au văzut la televizor. Totul de la intrarea cu „japca” a fanilor la meci, până la consumul de marijuana pe stadion.

Data de 10 mai 2023 a fost una istorică pentru fotbalul din Milano: s-a jucat prima manșă a semifinalei Ligii Campionilor între rivalele de o viață AC Milan și Inter. În continuare, filmul acestei zile, de la primele ore ale dimineții până după finalul meciului:  

1. La fotbal Inter, la fani Milan

Orașul Milano a găzduit săptămâna aceasta poate cel mai important eveniment din ultimii ani. Semifinala Ligii Campionilor dintre AC Milan și Inter pe San Siro, duelul dintre cele două mari rivale. Dacă la fotbal „nerazzurrii” s-au impus clar pe teren, scor 2-0, la capitolul fani „diavolul milanez” a avut câștig de cauză. 

GSP s-a plimbat prin centrul din Milano unde se află celebrul Duomo în dimineața și în după-amiaza premergătoare meciului pentru a lua pulsul fanilor și a vedea care este raportul dintre suporterii Milanului și cei ai lui Inter: Concluzia? „Rossonerii” au câștigat detașat. 

Pe străzile orașului au dominat copios oamenii îmbrăcați în tricouri roș-negre, adică cele ale trupei lui Stefano Pioli. Chit că se plimbau, chit că stăteau la terase, aceștia erau fani ai „diavolilor roșii”. La fel s-a întâmplat și la metrou, unde fanii Milanului scandau încontinuu împotriva rivalei.

2. „Aveți grijă la portofele”

Că tot a venit vorba despre metrou, de menționat modul în care sunt avertizați călătorii să se ferească de hoți: „Please be aware of pickpockets” (N.r. - „Vă rugăm să aveți grijă la hoții de buzunare”) se auzea în engleză la plecarea fiecărui metrou din stație. Milano este recunoscut ca un oraș pe placul hoților de buzunare.

3. Au fumat marijuana pe stadion

Am pornit spre stadion, aflat la capătul metroului la stația „San Siro”. Imediat cum ieși la gura de metrou la 200 de metri se zărește legendara arenă construită în 1926. Cum te apropii de stadion, pe stânga și pe dreapta se află numai fan shop-uri, la care se vând la foc automat tricouri, eșarfe, fulare și suveniruri cu cele două formații. 

GSP a fost pe stadion la Milan - Inter și prezintă 6 detalii de la semifinala Ligii Campionilor: „Aveți grijă la portofele!”, s-a intrat cu „japca” la meci + marijuana pe San Siro!

Ceva obișnuit, la modul în care se trăiește fotbalul în Milano. Am traversat strada spre un părculeț în care fanii „rossonerilor” în frunte cu ultrașii de Curva Sud s-au strâns începând cu ora locală 18:30 (n.r. - 19:30 ora României), așadar două ore jumătate înaintea startului partidei. Acolo, ne-a izbit un puternic miros de marijuana, semn că „petrecerea” începuse deja. 

Zeci de oameni și-au aprins celebrele joint-uri, iar aerul a devenit aproape irespirabil. Un aspect important: în Italia este legal să cultivi cantități mici de cannabis și chiar să le folosești în scop medicinal. Folosirea în scop recreațional este însă INTERZISĂ. 

Fanii nu s-au lăsat nici în interiorul stadionului, unde în timpul meciului aceștia fumau în continuare fără să pățească nimic. De data aceasta chiar cu stewarzii lângă ei, care asistau pasiv în timp ce în aer plutea miros de marijuana.

4. Au venit și fani din România 

Pentru această partidă au făcut deplasarea din România și „Figli di Dracula”, membrii fan club-ul Milanului din România. 

În jur de 50 de persoane au venit de la București, Timișoara, Pitești și alte orașe din România. De asemenea la meci au fost fani și de la Craiova, mai exact din Peluza Sud, galerie care merge cu regularitate la meciurile „diavolilor”.

GSP a fost pe stadion la Milan - Inter și prezintă 6 detalii de la semifinala Ligii Campionilor: „Aveți grijă la portofele!”, s-a intrat cu „japca” la meci + marijuana pe San Siro!
Suporterii din Fan Club-ul lui AC Milan din România

5. Sute de oameni au intrat cu „japca” la meci 

Meciul istoric de miercuri seară a stârnit un interes uriaș pentru fanii fotbalului. Peste 2.000.000 de cereri de bilete au fost pentru derby-ul Milan - Inter, o nouă semifinală de Liga Campionilor între cele două formații după cea din 2003. Cum era de așteptat, toate biletele au fost vândute pentru această super-partidă. 

Oficial, 75.532 de suporteri au fost în tribune. Neoficial, în stadion au intrat mult mai mulți. Sute de oameni au reușit să intre fără bilet, păcălind forțele de ordine și jandarmii de la porțile de acces. Cum a fost posibil? În primul rând, aceștia veniseră deja pregătiți cu bilete false, care arătau exact ca originalul, dar codul QR nu mergea. 

La turnicheții unde se scanau biletele se strecurau în spatele celor care aveau bilet valid, iar în momentul în care cei din față intrau, aceștia intrau și ei imediat, până să se închidă turnichetul. Norocoșii pe care nu-i vedeau jandarmii că făceau așa au reușit să intre la meci, în timp ce persoanele care au fost prinse au fost trimise în afara stadionului, unde s-au pus din nou la coadă pentru a repeta aceeași schemă. 

Chiar și apoi trecuți de primii turnicheți, la unele porți să făcea accesul din nou pe bază de bilet valid, unde se scana codul QR. Din nou, oamenii fără tichet trebuiau să păcălească forțele de ordine. De această dată, aceștia au apelat la ajutorul celorlalți suporteri. Aceștia s-au cățărat pe un zid deasupra forțelor de ordine, depășite numeric. 

Cei care urcau scările și se îndreptau spre inelele 2 și 3 îi ajutau să urce, trăgându-i de mâini, în timp ce persoanele aflate jos îi împingeau. Oamenii au ajuns să stea jos pe scări în peluză, iar ultrașii din galerie stăteau în picioare, chiar 3 pe un scaun. Nu aveai loc să arunci un ac în Curva Sud Milano.

6. La final au plecat împreună

Timp de 90 de minute fanii celor două formații au fost rivali, însă la final aceștia au dat-o la pace. Chiar dacă în timpul meciului cele două galerii s-au înjurat, după fluierul final al lui Gil Manzano aceștia au uitat de rivalitate. Pe ieșirea din stadion unde se afla peluza Milanului, mulți fani cu tricoul Interului au luat-o la pas, spre metrou.

Dacă la noi te-ai fi așteptat ca la un derby de asemenea calibru să iasă cu bătaie între fani după meci dacă s-ar întâlni de exemplu fanii lui Dinamo cu cei ai lui Steaua sau Rapid, aici totul a fost pașnic. Aceștia au stat unul lângă altul la coada de așteptare pentru a intra la metrou și a pleca acasă.

VIDEO Atmosferă electrizantă la AC Milan - Inter

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Milan, încă o veste rea! Alt titular „s-a rupt”, trebuie operat și va rata returul semifinalei cu Inter
LIGA CAMPIONILOR
Milan, încă o veste rea! Alt titular „s-a rupt”, trebuie operat și va rata returul semifinalei cu Inter
Record istoric în AC Milan - Inter » Singura consolare a „diavolilor”, după eșecul dureros cu marea rivală
AC MILAN - INTER 0-2
Record istoric în AC Milan - Inter » Singura consolare a „diavolilor”, după eșecul dureros cu marea rivală

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează