INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Uluitor! Adversarii lui Dinamo Kiev i-au mulțumit lui Mircea Lucescu: „Ne-a salvat de cazanul vrăjitoarelor”. Ce și-a amintit Il Luce

Articol de - Publicat marti, 02 august 2022 15:00 / Actualizat marti, 02 august 2022 15:21

Austriecii de la Sturm Graz sunt fericiți că joacă împotriva ucrainenilor. „Dinamo Kiev nu e mai slabă decât Fenerbahce, chiar deloc, dar am scăpat de atmosfera teribilă de la Istanbul. Nu știu cum ar fi reacționat băieții acolo”, a declarat directorul sportiv al lui Sturm. 

  • Miercuri, de la ora 21:00, echipa lui Mircea Lucescu joacă primul meci „acasă”, la Lodz, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

După Fenerbahce, Mircea Lucescu o înfruntă pe Sturm Graz, în turul 3 preliminar al Ligii. Fără jucători atât de tehnici, fără un antrenor ca Jorge Jesus, dar o echipă agresivă, un obstacol greu de depășit. 

Pariul lui Mititelu în noul sezon: „E «leu-paraleu»! Nu vă spun ce clauză are, că aude Gigi Becali”
FCU CRAIOVA
Pariul lui Mititelu în noul sezon: „E «leu-paraleu»! Nu vă spun ce clauză are, că aude Gigi Becali”

Directorul lui Sturm Graz: „Vom avea nevoie de două zile extraordinare" 

Austriecii se tem de Dinamo Kiev. Totuși, se bucură că nu mai ajung la Istanbul, în „infernul" de pe Şükrü Saracoğlu. 

Directorul sportiv al lui Sturm, Andreas Schicker, fost fotbalist, care a jucat și după ce i s-a amputat brațul stâng (cu proteză) în urma unui accident cu artificii, i-a mulțumit lui Lucescu pentru că i-a scăpat de coșmarul Fener. 

„Sunt fericit că ne va fi adversar Dinamo Kiev. Nu e mai slabă decât Fenerbahçe, chiar deloc. Ne e superioară și vom avea nevoie de două zile extraordinare pentru a trece în play-off. Însă ne-a salvat de «cazanul vrăjitoarelor» de la Istanbul. Sincer, nu știu cum ar fi reacționat băieții noștri la atmosfera teribilă de acolo", a declarat Schicker. 

Mircea Lucescu: „A cerut să fie înlocuit. Nu mai rezista pe teren”

Il Luce știe ce înseamnă Şükrü Saracoğlu și orice arenă din Istanbul: „Fanii lui Fener cântă întruna, e presiune maximă, dar cred că pe stadionul lui Beșiktaș e și mai rău. Adversarii sunt fluierați de toți spectatorii la fiecare atingere a mingii. Vă amintiți că, în urmă cu ceva timp, un jucător de la Leipzig a cerut să fie înlocuit. Pur și simplu, nu mai rezista pe teren”. 

Antrenorul se referă la incidentul din septembrie 2017. În grupele Ligii, în timpul meciului Beșiktaș - Leipzig (2-0), Timo Werner și-a acoperit urechile cu mâinile și le-a făcut semn celor de pe bancă să-l schimbe. Nu mai putea continua. Era minutul 32 când a fost schimbat. Și Beșiktaș a învins cu 2-0. 

Dacă vom evolua la potențialul maxim, vom putea trece de Dinamo Kiev. Totul trebuie să fie perfect în jocul nostru.

- Christian Ilzer, antrenor Sturm Graz

33,4milioane de euro valorează întreg lotul lui Sturm Graz, de peste trei ori mai puțin decât Dinamo Kiev (114,5 milioane)

Cu Benfica în play-off. Cel mai greu adversar

Astăzi, la tragerea la sorți a play-off-ului Champions League, Mircea Lucescu nu a scăpat de cel mai periculos adversar. Dacă o învinge pe Sturm, Dinamo Kiev va întâlni câștigătoarea duelului Benfica - Midtjylland. Aproape sigur, echipa lusitană, pe care a înfruntat-o și sezonul trecut, în grupele Ligii: 0-0 acasă, 0-2 la Lisabona. 

Va fi o dublă manșă foarte dificilă. Sturm face un presing foarte agresiv și bine coordonat. Trebuie să fim atenți.

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Atent la Rasmus Höjlund

Il Luce i-a analizat cu maximă atenție pe austriecii de la Sturm. Nu au nume cunoscute, dar sunt foarte solizi. Au un joc vertical, agresiv, încercând să recupereze mingea rapid, printr-un presing avansat. Și îl au în atac pe danezul Rasmus Höjlund, pe care l-au cumpărat în ianuarie de la FC Copenhaga, cu 1,8 milioane de euro. Foarte înalt, 1,92 m, puternic, de picior stâng, scandinavul e comparat deja cu Erling Haaland. Are cea mai mare cotă la Sturm, 4,5 milioane de euro. 

Pentru întâia oară în istorie, UEFA va folosi VAR și la meciurile din turul 3 preliminar al Ligii. Până acum, doar din faza grupelor se apela la tehnologia video.

Mircea Lucescu îl ia pe Kabaev, de la Zoria 

Rămas fără doi jucători foarte buni pe aripa stângă, mai întâi uruguayanul De Pena (împrumutat încă din aprilie la Internacional Porto Alegre, până la sfârșitul lui 2022), apoi slovenul Verbici, care tocmai a semnat cu Panathinaikos, Lucescu s-a decis asupra înlocuitorului: Vladislav Kabaev, de la Zoria. 

„E bun, rapid, potrivit pentru noi. Dar va veni de la 1 septembrie. Zoria îl păstrează acum pentru cupele europene. Va juca împotriva Craiovei", a spus ieri antrenorul kievenilor. 

Citește și: 

SPECIAL GSP O enigmă: de ce Liga 1 se ferește de ucraineni? Iată un prim 11 al celor mai bune ținte

FCSB a ajuns în Slovacia! A ales casa naționalei Slovaciei pentru meciul cu Dunajska Streda

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close