INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SCANDAL RASISM

Sebastian Colțescu, ajutat de un fost arbitru internațional: „Am dat un telefon în Franța, există avocați gata să sară în apărarea echipei de arbitri români”

Sebastian Colțescu +11   FOTO
Sebastian Colțescu

Articol de GSP - Publicat joi, 10 decembrie 2020 14:17 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 15:11

Fostul arbitru internațional Alin Cârligeanu a intervenit în scandalul cu tentă rasistă de la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir, unde arbitrul Sebastian Colțescu l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al campioanei din Turcia.

Cârligeanu consideră că nu a fost vorba de rasism, ci pur și simplu de o exprimare nefericită a arbitrului român. În prezent observator EHF, acesta a luat atitudine și le cere oficialilor de nivel înalt ai fotbalului românesc să facă același lucru.

Alin Cârligeanu, despre scandalul de la PSG - Basaksehir: „Nu este vorba de rasism”

„Eu cred că nu este vorba de rasism. Există avocați în Franța care sunt gata să sară în apărarea echipei de arbitri din România, pentru a demonstra că nu sunt rasiști. A fost o neîndemânare de limbaj, în niciun caz o poziție rasistă a vreunuia dintre băieții care fac parte din echipa României care ne-a reprezentat acolo.

Am dat un telefon în Franța și am întrebat cum se poate aborda această problemă. Mi s-a spus că rămâne de discutat. E problema arbitrilor români să își apere onoarea folosind și o astfel de instanță. Eu cred că în primul rând președintele FRF și șeful arbitrilor din România trebuie să ia poziții prin care să atenueze acest tsunami care se poate răsfrânge asupra întregii activități de arbitraj și întregului fotbal românesc”, a declarat Cârligeanu la emisiunea DigiSport Special.

Acesta l-a taxat pe Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional, care a criticat dur derapajul lui Colțescu: „Despre domnul Crăciunescu nu vreau să spun nimic, pentru că în afară de faptul că a fost un mare arbitru, nu știu ce a mai fost”.

+7 FOTO

VIDEO. Mourinho reacționează după scandalul provocat de Colțescu: „Doar asta poate face acum” 

Citește mai multe știri despre situația lui Sebastian Colțescu:

Antrenorul lui Bașakșehir: „Colțescu a folosit un cuvânt inacceptabil! Ar trebui să se simtă rău”

Ovidiu Hațegan riscă o sancțiune drastică! Primele estimări

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
mgexpert
mgexpert  •  12 Decembrie 2020, 18:56

"ăla negru" = "the black one" ..așa a spus arbitrul român și asta nu e rasism. Identifică dintr-un grup, un individ cu o anumită particularitate. Putea fi cel cu ochelari(negri..), cel ras în cap, cel tatuat ..etc Pentru că altfel, băiatul ăla nu e vreun Pele să-l știe o lume-ntreagă.. Dacă însă spunea "negrul ăla" da, se putea traduce "that ***" (urmat eventual de unul din epitetele de care limba română nu duce lipsă..) și se putea interpreta ca rasism. Ține de subtilitățile limbii române, iar dacă nu o cunoști.. Cu argumentația asta, doar dacă ești răuvoitor nu-ți dai seama că acuzația este complet eronată.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10157812454661527
Minerva Ene  •  11 Decembrie 2020, 13:36

orice roman risca sa faca aceasta "greseala", avand in vedere ca la noi "negru" nu are nicio conotatie rasista. Nu, noi nu suntem un popor demn de mila daca doar la noi poti spune "negru" fara nicio conotatie negativa. Practic suntem ok cand imbratisam si noi sensul rasist al cuvantului? Atunci suntem ok?!!!!

1821020471389300
Adrian Oprea  •  10 Decembrie 2020, 23:49

Unde e FRF.??? Nu am găsit nici o reacție a dl Burleanu sa îl apere pe Coltescu explicand tot contextul nu un cuvânt, dacă exista îmi cer scuze, astept sa o citesc.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează