INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BAȘAKȘEHIR 5-1

Ovidiu Hațegan riscă o sancțiune drastică! Primele estimări

Și Ovidiu Hațegan riscă o sancțiune drastică dacă UEFA îl va găsi vinovat de rasism pe Sebastian Colțescu +11   FOTO
Și Ovidiu Hațegan riscă o sancțiune drastică dacă UEFA îl va găsi vinovat de rasism pe Sebastian Colțescu

Articol de - Publicat joi, 10 decembrie 2020 10:11 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 10:44

Și Ovidiu Hațegan riscă o sancțiune drastică dacă UEFA îl va găsi vinovat de rasism pe Sebastian Colțescu. Pentru arbitrul de rezervă de la PSG - Bașakșehir, suspendarea nu ar mai avea o miză, întrucât el fusese scos de pe lista FIFA și urma să piardă ecusonul internațional de la 1 ianuarie 2021.

Episodul rasist care a șocat Europa marți, pe Parc des Princes, ar putea avea consecințe pentru întreaga brigadă românească delegată la PSG - Bașakșehir. Sebastian Colțescu este principalul vinovat și cotidianul L'Equipe scrie despre o suspendare severă, dacă ancheta UEFA va confirma acuzațiile. Articolul 14 din regulamentul disciplinar îl condamnă: „Oricine atinge demnitatea unei persoane sau a unui grup din diferite motive, mai ales culoarea pielii, rasă, religie, origine etnică, sex sau orientare sexuală, riscă o sancțiune de cel puțin 10 meciuri ori pe o durată determinată".

Și Ovidiu Hațegan poate fi sancționat

Problema e că procedura disciplinară se va extinde și asupra colegilor arbitrului de rezervă. „Se așteaptă, probabil, și o pedeapsă contra centralului Ovidiu Hațegan, care nu a realizat gravitatea evenimentelor ce aveau loc fix sub ochii săi", dezvăluie cotidianul francez.

„Președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, membru în Comitetul Executiv al UEFA, a făcut totul pentru a găsi o soluție și a amânat partida pentru a doua zi. Având în vedere gravitatea situației, Aleksander Ceferin a fost informat și nu a apreciat deloc imaginea foarte proastă lăsată de arbitrii români!", scrie L'Equipe. Asistentul Octavian Șovre este și el bănuit, potrivit înregistrărilor, c-ar fi folosit cuvinte nepotrivite.

PSG a câștigat grupa

Doctorul arădean a întrerupt meciul, după ce Colțescu a folosit expresia „ăla negru" la adresa lui Pierre Webo, secundul lui Bașakșehir, iar jucătorii celor două echipe s-au solidarizat și au părăsit terenul. Partida s-a disputat miercuri cu o brigadă olandeză, PSG a învins (5-1), câștigând seria.

FOTO. Scene nemaivăzute în istoria Ligii Campionilor: Bașakșehir și PSG au părăsit terenul, după o replică rasistă a lui Sebastian Colțescu

+7 FOTO

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

Mourinho reacționează după scandalul provocat de Colțescu: „Doar asta poate face acum” » Ce spune despre Hațegan

Încă un moment controversat în PSG - Bașakșehir! Ce era să pățească înlocuitorul lui Hațegan + I-a fost frică să arate „roșu”?

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
textro
textro  •  11 Decembrie 2020, 20:10

Ăștia de la UEFA sunt niște frustrati, niște complexati. Dupa ce ca au inteles termenul greșit, *** in loc de negru, acum nici cuvantul negru cred ca nu le convine sa fie spus. E cumva o rusine sa fii negru?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

max2009
max2009  •  10 Decembrie 2020, 17:45

Daca era brigada germana nu i mai judeca nimeni.

max9
max9  •  10 Decembrie 2020, 16:49

formatia turca sa fie scoasa din competitiile europene pt cel putin 2 ani. nu e posibil sa aiba asa o reactie pt nimic

Vezi toate comentariile (14)
Comentează