INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DELEGARE

Andrei Chivulete a fost delegat în Liga Campionilor » Partida pe care o va conduce arbitrul român

Andrei Chivulete
Foto: Imago
Andrei Chivulete Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2022 18:36 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 18:55

Andrei Chivulete (35 de ani), unul dintre cei mai criticați arbitrii din Liga 1, a fost delegat de UEFA să arbitreze în preliminariile Ligii Campionilor.

„Centralul” român va conduce partida dintre The New Saints FC (Ţara Galilor) şi Linfield FC (Irlanda de Nord) din primul tur preliminar al competiției. Partida se va juca marți, 5 iulie, de la ora 22:00, la Oswestry, pe Park Hall Stadium.

Chivulete va fi ajutat la cele două linii de Sebastian Eugen Gheorghe şi Andrei Gabriel Constantinescu, în timp ce arbitrul de rezervă va fi Horațiu Feșnic. Observator din partea UEFA va fi Jens Larsen (Danemarca), iar delegat de joc a fost desemnat Kari Iuell (Norvegia).

Tot marți va debuta în Liga Campionilor și campioana României, CFR Cluj, care va juca la Erevan, pe arena Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadasht, cu Pyunik FA, din Armenia. 

Acest meci a fost încredințat unei brigăzi de arbitri cu Bastian Dankert (Germania) la centru, ajutat la cele două linii de Bekim Zogaj și Jan Köbeli (ambii din Suedia), al patrulea official fiind Martin Petersen (Germania).

Traseul lui Andrei Chivulete

  • s-a născut în noiembrie 1986;
  • a devenit arbitru în anul 2000, la numai 14 ani;
  • a ajuns în L3 în 2007;
  • după numai un an a fost promovat în L2;
  • în 2010 a ajuns în L1;
  • în 2020, după 10 ani în L1, e promovat pe lista FIFA.

Chivulete jr, protejat de CCA

Un „central” mediocru pentru nivelul Ligii 1 în anii trecuți a devenit brusc un favorit al delegărilor și al promovării pe lista FIFA. Poziția actualului șef față de Andrei Chivulete are o explicație. De ceva vreme, unul dintre cei mai apropiați foști arbitri pe care Vassaras i-a atras alături de el e chiar tatăl lui Andrei Chivulete, Florin Chivulete. 

El nu face parte din CCA și nici nu a primit o funcție oficială din partea grecului, însă e unul dintre ajutoarele de nădejde ale acestuia. A primit ca sarcină de la Vassaras să întocmească la majoritatea meciurilor de Liga 1 un raport, pe care să îl trimită exclusiv către șeful CCA, tocmai ca acesta să aibă control pe anumite partide pe care nu le poate vedea din cauza faptului că stă mai mult plecat din țară.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Mircea Lucescu despre războiul din Ucraina » Dezamăgit de marile cluburi europene: „Ar fi putut ajuta Ucraina cu meciuri de caritate”
UCRAINA
Mircea Lucescu despre războiul din Ucraina » Dezamăgit de marile cluburi europene: „Ar fi putut ajuta Ucraina cu meciuri de caritate”
Comentariu sarcastic la adresa lui Chiricheș, înainte de mutarea la noua echipă: „Pe vremuri, căpitanul naționalei mergea la Real Madrid, nu la Cremonese”
SERIE A
Comentariu sarcastic la adresa lui Chiricheș, înainte de mutarea la noua echipă: „Pe vremuri, căpitanul naționalei mergea la Real Madrid, nu la Cremonese”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează