INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ARSENAL - AS MONACO 1-3

Arsenal, devastată după înfrîngerea surpriză cu Monaco: "Ne-am sinucis. Inima ne-a păcălit creierul"

Golul lui Berbatov, de 0-2: trei
Golul lui Berbatov, de 0-2: trei "tunari" în tackling, Koscielny, Bellerin şi Cazorla. Zadarnic // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 27 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 26 februarie 2015 21:18

L'Equipe a titrat: "Arsenal explodat!". Iar Lineker s-a amuzat de uşurinţa cu care "tunarii" s-au predat la contrele monegascilor: "Au fost ca nişte amatori".

S-a bucurat Wenger cînd a aflat că va juca în "optimi" cu Monaco. "Prinţii", pe care îi antrenase şapte ani (1987-1994), nu-i puteau strica frumoasele seri de Champions League. Dar tocmai ei l-au surprins. Au fost primii care i-au dat 3 goluri şi l-au bătut pe "Emirates" în acest sezon. În toate competiţiile.

Cînd neamţul Aytekin a fluierat sfîrşitul, managerul "tunarilor" s-a dus ca o furtună la vestiare. Nici nu l-a mai salutat pe Jardim, antrenorul monegascilor. Şi a scos flăcări pe nări la conferinţă: "Defensiv, ne-am sinucis. Ne-am pierdut raţiunea pe gazon, nu ne-am mai putut concentra. Inima ne-a păcălit creierul. La un asemenea nivel, doar curajul nu te ajută".

Ce l-a mai deranjat? "Mental n-am fost pregătiţi! Ne-am distrus singuri jocul. Nu înţeleg cum de am putut fi atît de naivi şi să primim două goluri copilăreşti pe contraatac". O naivitate inexplicabilă şi pentru Gary Lineker: "Au fost ca nişte amatori".

În zona VIP, un om radia de fericire. La final, a coborît pe gazon, cu fularul monegasc la gît. "Ne pare rău că i-am stricat seara lui Arsene". Era Prinţul Albert. Avea 28 de ani în 1987, cînd Wenger devenea antrenorul lui Monaco.

Giroud, nota 2 în L'Equipe: "Coşmar"
Şase şuturi la poartă a avut Olivier Giroud miercuri. Zero cadrate! În minutul 57, vîrful lui Arsenal (11 goluri în 20 de meciuri în actuala stagiune) a rămas singur în faţa porţii goale (goalkeeperul era întins pe gazon după ce respinsese şutul lui Alexis), perpendicular, la 7 metri de ţintă. A tras la 4 metri peste! "Va fi primul fotbalist cu minus în loc de notă la L'Equipe", a comentat maliţios Tom Williams, corespondentul AFP la Londra. Atacantul francez a primit nota 2 (de la 1 la 10): "Coşmar".

0 goluri a primit Monaco acasă în acest sezon de Ligă (două, în total); a marcat 7

"Fotbalul este o artă. Trebuie să ştii cum să ataci şi cum să te aperi. Cu excepţia mea, nimeni nu se gîndea că acest rezultat e posibil" (Leonardo Jardim, antrenor Monaco)

"Putem să marcăm peste trei goluri la Monte Carlo. Vrem să-i lovim dur în propria lor casă! Ce ne trebuie ca să ne calificăm? Curaj!" (Per Mertesacker, căpitan Arsenal)

"Monaco e robustă în apărare şi are viteza luminii pe contraatac. Oxlade ne-a dat iluzia comeback-ului, dar «pumnul» din prelungiri l-a trimis valvîrtej pe Wenger la vestiare" (Martin Keown, fost stoper al lui Arsenal)

"Aceasta a fost cea mai jalnică prestaţie a lui Wenger în Europa. Arsenal s-a prăbuşit complet" (Jamie Redknapp, fost internaţional englez)

ARSENAL - MONACO 1-3
(Oxlade 90+1 - Kondogbia 38, Berbatov 53, Carrasco 90+3)

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Coquelin (68 Oxlade), Cazorla (81 Rosicky) - Welbeck, Ozil, Alexis - Giroud (60 Walcott). Antrenor: A. Wenger

MONACO: Subasici - A. Toure, Wallace, Abdennour, Echiejile - Fabinho, Kondogbia - Dirar (82 Kurzawa), Moutinho, Martial (84 B. Silva) - Berbatov (75 Carrasco). Antrenor: L. Jardim

A arbitrat Deniz Aytekin (Germania)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
addumi
addumi  •  27 Februarie 2015, 13:04

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected] tău...

spivak
spivak  •  27 Februarie 2015, 12:03

Wenger e expirat de mult. Trebuia înlocuit de vreo 4-5 ani. Dacă englezii sunt conservatori, să le fie de bine.

wwerko80
wwerko80  •  27 Februarie 2015, 11:14
Postat de wwerko80 pe 27 Februarie 2015, 11:13

Un articol coerent la care nimeni nu se inghesuie sa lase commenturi. Bine ca fac trafic la articole despre panarame gen becali sau dragomir, si dupaia toti striga ca presa e jalnica :) OT: Chiar cand am crezut ca Chelsea a perfectionat anti-fotbalul, uite ca Francezii il stiu mai bine. Ce-i drept, sunt echipe in EL cu lot mai valoros decat al lor. Deci este impresionant, oarecum, ce a reusit Monaco pana acum.

Articole de 3 propozitii*

Vezi toate comentariile (4)
Comentează