INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AS ROMA - LIVERPOOL, MIERCURI, 21:45, PROTV, TELEKOM, LOOK, GSP

AS ROMA - LIVERPOOL // Șoc pentru Liverpool înainte de semifinale Ligii: Klopp e la cuțite cu omul său de încredere! "Creierul" echipei pleacă

FOTO: Reuters +2   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2018 10:17

Liverpool va juca miercuri în Italia contra celor de la AS Roma, în returul semifinalelor UEFA Champions League. În tur, englezii au câștigat cu 5-2. Meciul va fi în direct pe TV Telekom Sport, LookTV și ProTV și liveTEXT pe GSP.RO.

Înainte de meci, presa din Anglia dezvăluie că Jurgen Klopp și Zeljko Buvac, antrenor secund la Liverpool și omul de încredere al antrenorului, s-ar fi certat, iar bosniacul a fost îndepărtat de la club. Cei doi erau împreună pe bancă din 2001, fiind alături la Mainz, Dortmund și Liverpool.

Jürgen Klopp și Zeljko Buvac au jucat trei ani împreună, la Mainz, între 1992 și 1995. Atunci s-au împrietenit. O legătură solidă, care a rezistat mult în timp. Erau atât de apropiați încât, la sfârșitul carierei, au pornit într-o altă aventură unul lângă altul. 

"Dacă eu sunt primul, te iau cu mine"

"Amândoi voiam să fie antrenori și ne-am promis: «Dacă eu sunt primul care găsesc echipă, te iau cu mine. Dacă tu ești primul, mă iei cu tine». El a fost primul", a povestit mult timp mai târziu Buvač, acum în vârstă de 56 de ani, cu 6 ani mai mare decât Klopp. 

Din februarie 2001, din clipa în care neamțul a fost numit la Mainz, ei au fost mereu alături. 17 ani: șapte la Mainz, șapte la Dortmund și din 2015 la Liverpool. Jürgen îl numea pe bosniac "creierul". Zeljko spunea că este "inima, nu creierul". Cei doi l-au avut permanent lângă ei pe Peter Krawietz. Klopp principal, Buvac primul asistent, Krawietz al doilea asistent.

2018 04 03t171817z 223574023 rc1fbc1e9d20 rtrmadp 3 soccer champions liv mci preview

31676505 10211164789420366 7390297200560963584 n

Zeljko Buvac observa și îi spunea ce schimbări să facă

"Ne unește prietenia. Înainte și după fiecare antrenament, discutăm. Înainte și după fiecare meci, discutăm", mai zicea Buvac în Daily Record. "La pregătire, eu observ și, dacă simt că trebuie să schimbăm ceva, vorbesc cu Kloppo. Analizăm. Decizia o luăm împreună. Așa se întâmplă și la antrenamente, și la jocuri. Când e nevoie, mă ridic de pe bancă și e OK, nu cer voie. Împreună cu Peter, avem șase ochi. Și vezi mai bine cu șase ochi decât cu doi". 

Însă tocmai într-un moment atât de important, înaintea returului semifinalei cu AS Roma, Buvač a părăsit Liverpool. Unele ziare britanice, inclusiv The Times, susțin că acesta a plecat din cauza unor probleme personale și s-ar putea întoarce, așa cum a anunțat și clubul. Daily Record e categoric: prietenia s-a rupt!

"A dispărut din schemă"

"Cei doi s-au certat rău. Iar Buvac a dispărut din schemă în ultima vreme", a dezvăluit o sursă de la Liverpool pentru Daily Record. "Klopp și Buvac stăteau despărțiți la antrenamente, Buvac nu mai participa la ședințele tactice și nici nu se mai implica în alegerea echipei". Iar acum, a fost dat afară! 

"În trecut, Buvac era singurul care știa ce gândește Klopp. Relația s-a rupt, iar jucătorilor li s-a spus că Buvac a plecat definitiv"Daily Record, cotidian britanic

5 trofee au cucerit împreună Klopp și Buvac, toate la Borussia Dortmund: două titluri, o Cupă și două Supercupe ale Germaniei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează