INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO MADRID - CHELSEA 0-1

Atletico Madrid - Chelsea Londra 0-1. VIDEO+ FOTO Magia lui Olivier Giroud decide partida de pe Arena Națională

Atletico Madrid - Chelsea se va disputa pe Arena Națională / foto: Imago Images +27   FOTO
Atletico Madrid - Chelsea se va disputa pe Arena Națională / foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 23 februarie 2021 23:59 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 00:26

Atletico Madrid - Chelsea 0-1. Bucureștiul a văzut un gol de Champions League. Execuția francezului Olivier Giroud a luminat Arena Națională, care nu i-a mai purtat noroc lui Atlético. Chelsea e favorită pentru „sferturi”. 

Programul complet din Liga Campionilor

Ne pregătim de Euro. La vară, nu avem echipă, avem doar stadion. În Champions League, nu existăm, ne salvează Arena Națională, însă în condiții speciale, în vremuri de pandemie. Doar pentru că guvernul spaniol refuză încă să primească delegații din Marea Britanie, iar la noi se poate, și fără carantină. 

Și pentru că Diego Simeone își amintește mereu cu plăcere de București. Aici a cucerit primul său trofeu ca antrenor la Atlético (și Koke, la fel), Europa League, în 2012.  Cholo e superstițios, el a insistat să revină în Capitală, iar rojiblancos au ales și același hotel ca în 2012, Intercontinental. "Suntem acasă", a declarat Simeone zâmbind. 

Gașca de București

La București este "stadionul-talisman", cum numesc jurnaliștii de la AS Arena Națională. Le-a purtat noroc madrilenilor în urmă cu nouă ani, la 3-0 în finala cu Athletic Bilbao, să vedem dacă va fi la fel și împotriva lui Chelsea, o echipă mult mai puternică decât cea bască, în elita fotbalului continental, în "optimile" Champions League. Să ne bucurăm de acest meci, primul la acest nivel al Ligii pe Arena Națională. 

Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Imago Images
Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Imago Images
Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Imago Images
Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Imago Images
+23 FOTO

Poate nu va fi și singurul, dacă UEFA decide ca returul confruntărilor Liverpool - Leipzig (10 martie, 2-0 în prima manșă, la Budapesta) și Man. City - Mönchengladbach (16 martie, turul e astăzi, tot la Budapesta) să fie găzduite tot de noi.

Spaniolii nu sunt singuri, au invitat și patru suporteri în loja oficialilor. Toți membri ai Fan Club-ului Gașca de București (fondat în 2011), iberici stabiliți de mult timp aici, în frunte cu Leandro Arias, liderul susținătorilor roș-albi, căsătorit cu o româncă și care trăiește de 13 ani în Capitală. E optimist Leandro: "Doar victorie". 

Se aude fiecare scrâșnet de crampoane 

Ce straniu sentiment trăiești în tribunele goale, fără spectatori! Parcă ești singur pe un stadion de 55.000 de locuri. Ciudat. Echipele sunt la centru, înălțătorul imn al Champions League se aude puternic, dar scaunele n-au suflet, nimeni nu aplaudă, nimeni nu cântă, nimeni nu flutură steaguri. Nimic. Jocul începe. Ai aceeași senzație că ești la o întâlnire amicală. Doar strigătele de pe teren ies în evidență. Și fiecare pasă tare, fiecare șut, fiecare contact, fiecare scrâșnet de crampoane pe apărătorile adversarului. 

Atac contra apărare. Albastru contra alb-roșu 

În iarbă, Chelsea pare "acasă". Toți albaștrii sunt în jumătatea iberică, au posesie mare, 60-70%, plimbă mingea, caută soluții, mai ales pe aripa dreaptă, unde Hudson-Odoi, cel schimbat ca pedeapsă de Tuchel după doar 30 de minute în ultima etapă de Premier, face sprint după sprint în căutarea centrării pentru Werner sau Giroud. Trebuie mereu dublaj la el. Atlético se apără în stilul-Cholo, 5-4-1 sau chiar 6-3-1. Pândește contraatacul, și Suárez fură o minge aproape de colț și o lansează în fața porții, dar Lemar vine prea târziu. 

În replică, Werner e la câțiva centimetri de devierea decisivă. Același Werner îl fentează pe Savici și șutează din unghi. Respinge Oblak. Insularii accelerează, dar se descoperă în defensivă și Suárez ratează cea mai mare ocazie: alunecă în fața porții chiar în momentul șutului. Niciun balon pe poartă, Atlético! O repriză întreagă. 

„Giroud, fabulos!”

La margine, Simeone nu stă o clipă. E mereu în picioare, se agită, urlă, gesticulează, pare gata să sară pe teren. Îi cere arbitrului Brych să-l avertizeze pe Jorginho și "centralul" neamț îi arată lui Cholo cartonașul galben. Tuchel stă pe bancă, apoi se ridică să dea sfaturi și se întoarce iar pe scaun. Jos, sus, așa a fost tot meciul. Ofensiva continuă a lui Chelsea se întrerupe brusc. João Félix e în careul oaspeților, are șansa șutului, a golului. Foarfecă, dar direcția nu e bună. Peste. Minge în peluză. Totul se schimbă într-o clipă. 

La poarta cealaltă, Giroud încearcă aceeași execuție acrobatică. Și îi iese. Plasa se scutură. Gol! „Ce execuție, ce spectacol! Giroud, fabulos!”, strigă un comentator francez. Totuși, asistentul e cu steagul sus. Ofsaid! Ofsaid? Un minut se verifică la VAR. În cele din urmă, e gol. Mingea a venit de la un apărător spaniol. 0-1. 

E minutul 68 și Chelsea conduce. Nu se mai poate schimba nimic. Madrilenii nu mai au forța să revină. Și așa se termină. Atacul lui Chelsea a fost răsplătit de magia lui Giroud. Cum va răspunde Simeone la retur? Un lucru e sigur, nu se mai poate apăra. La 0-1, apărarea nu-l mai ajută la nimic.

100 de meciuria jucat Atlético în Liga Campionilor, "centenarul" la București. 78 dintre partide, cu Simeone pe bancă

0-5a fost raportul șuturilor pe poartă; toate le-au aparținut jucătorilor lui Chelsea

62%a fost posesia mingii aseară în favoarea echipei engleze

Atletico Madrid - Chelsea 0-1

Atletico Madrid - Chelsea, echipe de start:

Atletico Madrid: Oblak - Llorente, Savic, Felipe, Hermoso - Correa, Koke, Saul, Lemar - Joao Felix, Suarez
Antrenor: Diego Simeone

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rudiger - Hudson-Odoi, Jorginho, Kovacic, Alonso - Mount, Werner - Giroud
Antrenor: Thomas Tuchel

Stadion: Arena Națională (București)

Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Imago Images
Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Imago Images
Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Imago Images
Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Imago Images
Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Imago Images
+23 FOTO
  • Atletico Madrid - Chelsea / Sursă foto: Cristi Preda (GSP) Imago Images

Citește și alte știri despre Liga Campionilor: 

Atletico Madrid a ajuns la București » „Ce amintiri frumoase avem în acest oraș!”

EXCLUSIV Chelsea, decizie inedită înainte de meciul cu Atletico Madrid de pe Arena Națională

Arena Națională ar putea găzdui alte două meciuri din Liga Campionilor: Klopp și Guardiola, la București

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
ripensistu
ripensistu  •  24 Februarie 2021, 16:28

Chelsea o echipa de ***, o sa dispara odata cu *** Abramovich.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1ianuarie
1ianuarie  •  24 Februarie 2021, 00:40
Postat de jean_valjean pe 23 Februarie 2021, 23:52

Fotbalul spaniol este la pamant, din pacate...atletico care defileaza in primera, este batuta fara drept de apel de locul 5 din anglia. Barca a fost umilita, sa vedem daca si madridul o fura maine

Atletico “a defilat”! Ultimele rezultate sunt jalnice în campionat.

jean_valjean
jean_valjean  •  23 Februarie 2021, 23:52

Fotbalul spaniol este la pamant, din pacate...atletico care defileaza in primera, este batuta fara drept de apel de locul 5 din anglia. Barca a fost umilita, sa vedem daca si madridul o fura maine

Vezi toate comentariile (7)
Comentează