INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPE

ATLETICO MADRID - JUVENTUS // Next Gen intră în focuri » João Félix vs De Ligt în remakeul „optimii” trecute

Articol de - Publicat marti, 17 septembrie 2019 10:08

ATLETICO MADRID - JUVENTUS // Joao Felix (19 ani), cea mai scumpă achiziţie din istoria lui Atlético ameninţă defensiva în care căpitanul a fost înlocuit de cel mai costisitor fundaş transferat de bianconeri, într-un duel al unor aspirante la coroana Ligii.

La doar o jumătate de an de când s-au înfruntat pentru un loc în „sferturile” Ligii, Atlético şi Juventus pun în scenă remakeul, cu o miză mai mică, dar cu şi mai mari ambiţii. Pentru că în vară Simeone a făcut revoluţie şi a cheltuit imens pentru o nouă formaţie candidată la trofeu, portughezul João Félix fiind perla coroanei. Cu puştiul liniştit, dar nu timid, care n-a împlinit încă 20 de ani, însă a costat o mică avere, îi ameninţă Cholo pe campionii Italiei.  

„E deja pregătit pentru război!”, l-a prezentat un fost mare internaţional lusitan, Paulo Futre.

Hattrick cu Eintracht

Un gol şi un assist în primele patru partide pentru „plăpumari„ nu înseamnă mult, numai că fostul atacant al Benficăi e atras de magia cupelor europene. În 92 de minute bifate în Ligă n-a marcat, dar a reuşit hattrickul în primăvara EL, contra lui Eintracht, performanţă ce i-a convins pe madrileni să îi achite clauza de reziliere.

Criticat dur la debut!  

Dintre cei care vor încerca mâine seară să-i blocheze acţiunile debordante şi execuţiile rafinate se desprinde Matthijs de Ligt. În primul rând datorită preţului uriaş achitat de torinezi lui Ajax. Cel mai costisitor fundaş din istoria clubului susţine testul de foc acolo unde în februarie Chiellini şi apărarea lui Allegri capotau. Chiar pe căpitanul operat la genunchi trebuie să-l suplineacă olandezul (cu nouă luni mai mare ca João Felix) criticat dur după startul catastrofal cu Napoli.  

„E mai matur, pare de 30 de ani când vorbeşte. Are caracter diferit, la Ajax lansa corurile tribunei, iar la Torino studiază italiana o oră şi jumătate zilnic”, scrie Gazzetta dello Sport. 

127,2 milioane de euroa costat transferul lui João Félix de la Benfica la Atlético, din care 6 milioane au fost finanţarea afacerii şi 1,2 milioane merg la Porto

75 de milioane de europlus 10,5 milioane bonusuri şi comisioane a cheltuit Juventus pentru a-l achiziţiona pe Matthijs de Ligt de la Ajax, tot în vara trecută

„Sper ca miercuri suporterii lui Atlético să nu mă provoace încă o dată prin gesturi nesportive la adresa mea” - Cristiano Ronaldo, atacant Juventus

VEZI ȘI:

Parisul l-a iertat: „Neymar a făcut greșeli, dar e un patrimoniu al fotbalului, nu doar al nostru”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close