INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO MADRID

Fortul Madrid! » Simeone este neînvins pe teren propriu în eliminatoriile Champions League

Diego Simeone// Foto-IMAGO / Offside Sports Photography
Diego Simeone// Foto-IMAGO / Offside Sports Photography

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2022 12:59 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 14:40

Atletico are nouă victorii și cinci remize acasă în eliminatoriile Champions League, de la sosirea lui Diego Simeone (51 de ani). De trei ori a câștigat în retur după ce pierduse prima manșă, doar cu Real Madrid nu s-a calificat!

Manchester City pornește mare favorită la calificare după victoria din tur (1-0), însă Atletico este redutabilă pe propriul teren. Deși în această ediție nu a bătut pe nimeni pe „Wanda Metropolitano”, trupa lui Simeone are o statistică extraordinară în fazele eliminatorii ale Ligii. De când a venit argentinianul în 2011, „plăpumarii” nu au pierdut deloc acasă, inclusiv pe vechiul „Vicente Calderon”.

E oficial, s-a schimbat formatul Cupei României: „Vrem să revitalizăm această competiție istorică!”
CUPA ROMÂNIEI
E oficial, s-a schimbat formatul Cupei României: „Vrem să revitalizăm această competiție istorică!”

Doar cu Real Madrid nu s-a calificat

Nouă succese și cinci rezultate de egalitate, înfrângerea cu Chelsea din „optimile” ediției trecute survenind pe Arena Națională din București. Dintre victorii doar cea cu Real Madrid (2-1) în semifinala din 2017 n-a condus și la accesul mai departe (fusese 0-3 în tur). 

A fost, de altfel, și singura ocazie din trei în care Atletico a învins în manșa secundă după eșec în prima și a ieșit din competiție (cu Barcelona a fost 1-2 și 2-0, iar cu Leverkusen 0-1 și 1-0, 3-2 la penaltyuri).

Victorii la zero pentru Atletico

Iar dintre remize numai nulul cu Real Madrid în „sfertul” din sezonul 2014-2015 nu s-a soldat cu o calificare. Milan, Barcelona, ​​Chelsea, Leverkusen, Real, PSV Eindhoven, Bayern, Leicester, Juventus, Liverpool și Manchester United au încercat, însă nu au reușit să cucerească fortăreața madrilenă. 

De fiecare dată în care a plecat în retur cu handicap minim, Atletico s-a impus la zero acasă, un avertisment pentru „cetățenii” lui Guardiola. Numai că mâine va trebui să atace, renunțând la modulul 5-5-0, atât de contestat de pe „Etihad”.

15-2 este golaverajulultimelor 14 dueluri acasă jucate de Atletico în eliminatoriile Ligii Campionilor. Doar Milan și Real au marcat la Madrid

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Rincon, operat 3 ore » Fostul adversar al României a trăit mereu pe muchie de cuțit: închis pentru legăturile avute cu traficanții și amenințat cu moartea

Antrenori suspendați de UEFA după ce s-au bătut în Conference League!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează