INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Banii la care ne uităm cu jind vor fi și mai mulți odată cu schimbarea formatului Ligii Campionilor » Cum se modifică primele pentru rezultate și pentru calificări

Trofeul cel mai râvnit în lume la nivel de cluburi / Foto: Imago
Trofeul cel mai râvnit în lume la nivel de cluburi / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2024 16:09 / Actualizat luni, 25 martie 2024 16:44

Începând cu 2024-'25, UEFA va repartiza 2,467 miliarde de euro participantelor în Liga Campionilor. Prima plătită celor 36 de echipe pentru accesul în grupă va fi de 18,62 milioane, în loc de 15,64 milioane, dar se reduc bonusurile la victorie (de la 2,8 la 2,1 milioane) și egal (0,93 la 0,75 milioane). Vor scădea primele pentru eliminarea în play-off, de la 5 la 4,29 de milioane.

Așa cum se știe deja, din sezonul viitor UEFA a decis să modifice formatul Ligii Campionilor de la 8 grupe de câte 4 echipe la o singură serie XXL cu 36 de formații.

Fiecare va urma să dispute opt partide în loc de șase ca până acum în prima fază a competiției, forul continental anunțând că va crește fondul total alocat Ligii, de la 2,032 la 2,437 miliarde de euro.

Opt meciuri jucate în loc de șase în grupă

Nu sunt singurele măriri ale bonusurilor acordate de UEFA începând din faza grupei. Calificarea în unica serie aduce în contul cluburilor câte 18,62 milioane de euro în loc de 15,64 milioane, în timp ce prima destinată formațiilor eliminate în play-off (fază în care cluburile din Superligă nu mai ajung de destui ani) se va reduce de la 5 milioane la 4,29 milioane.

A învins vicecampioana lumii și federația vrea să-i prelungească angajamentul. „Depinde de ofertă, nu este obligatoriu să accept”
GERMANIA
A învins vicecampioana lumii și federația vrea să-i prelungească angajamentul. „Depinde de ofertă, nu este obligatoriu să accept”

Și sumele repartizate pentru victoria și egalul în grupă vor înregistra o scădere: de la 2,8 milioane la 2,1 milioane, respectiv de la 0,93 milioane la 750.000 de euro, în condițiile în care în grupă fiecare echipă va juca 8 meciuri (cu câte două adversare din fiecare urnă valorică, țintarul fiind stabilit de computer), în loc de șase, așa cum s-a întâmplat până în prezent.

Cresc însă primele din fazele eliminatorii!

Forul de la Nyon a avut grijă să ofere mai mulți bani cluburilor mari, a căror prezență în faza "optimilor" și mai departe este scontată. Astfel, câștigătoarea grupei se va alege în plus cu 9,9 milioane de euro, echipele clasate între 1 şi 8 vor primi două milioane de euro, ocupantele locurilor 9-16 vor lua un milion de euro, în timp ce ultima clasată se va consola cu numai 275.000!

Pentru faza cu eliminare directă, bonusurile vor fi repartizate astfel: un milion de euro de fiecare club calificat în baraj, 11 milioane în cazul calificării în "optimi" (față de 9,6 milioane în prezent), 12,5 milioane pentru „sferturi" (10,6 milioane), 15 milioane pentru semifinale (12,5 milioane) plus 18,5 milioane pentru finaliste (15,5 milioane de euro).

Campioana va lua cel puțin 86 de milioane

Campioana va mai primi un cec de 10,5 milioane, mai mult cu 6 milioane comparativ cu bonusul actual! Trăgând linie, câștigătoarea prețiosului trofeu va avea garantat un minim de 86 de milioane, cu 18 milioane (un plus de 26,4%) față de banii alocați în vechea formulă a Ligii.

La aceste sume se mai adaugă fondurile provenite din market-pool și din vânzarea de bilete la meciuri, situație în care echipa care cucerește titlul continental va putea încasa lejer peste 100 de milioane.

670 de miliioane alocate pentru faza finală

Din fondul total de 2,467 miliarde, 27,5% vor fi alocaţi în mod egal într-o tranşă iniţială pentru faza finală (670 milioane), 37,5% pentru sumele fixe legate de victorii sau remize (914 milioane) şi 35% pentru pilonul valoric nou creat în aceasta nouă competiţie (853 milioane).

565de milioane de euro, reprezentând 17%, se vor repartiza cluburilor din Europa League, iar 258 de milioane de euro (8,6%) participantelor în Conference League

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Milionul pentru cauțiunea lui Dani Alves a fost plătit » Brazilianul a ieșit din închisoare
SPANIA
Milionul pentru cauțiunea lui Dani Alves a fost plătit » Brazilianul a ieșit din închisoare
Patru jucători din „Generația de Aur” a Islandei vor să înfrunte România la Euro! » Cei doi lideri nordici, acuzați în cazuri grave de agresiuni sexuale!
ADVERSARI EURO 2024
Patru jucători din „Generația de Aur” a Islandei vor să înfrunte România la Euro! » Cei doi lideri nordici, acuzați în cazuri grave de agresiuni sexuale!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mihneailie030
mihneailie030  •  25 Martie 2024, 17:25

Asa se uita mereu cu,, jind,, oamenii săraci la bani. Jenant.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează