INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Detaliile noii Ligi a Campionilor revoluționare » Chiar și tragerea la sorți va fi transformată!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 21:28 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 21:57

Liga Campionilor se va transforma radical din toamna viitoare. Noul format, cu 36 de echipe, nu va mai avea grupe, în prima fază participantele întâlnind câte opt adversare diferite într-o competiție gen campionat. Tragerea la sorți va fi făcută în mare parte de computer.

Liga Campionilor, ultimul sezon în actuala formulă, intră în linie dreaptă. Vineri, de la ora 13:00, se vor afla confruntările etapei decisive: sferturi de finală, semifinale și finală.

Se va afla traseul până la capăt, pe 1 iunie, la Londra, în „templul" Wembley.

Liga Campionilor în „sistem elvețian”. Primele 8 se califică în „optimi”, locurile 9-24 în play-off

După aceea, Champions League se va transforma complet în perioada 2024-2027. Cea mai radicală transformare: nu va mai exista faza grupelor. Cele 36 de echipe, în loc de 32, precum în prezent, vor juca fiecare potrivit „sistemului elvețian" câte opt meciuri (patru acasă, patru în deplasare) cu opt adversari diferiți, ca într-un campionat.

Tensiune uriașă la Barcelona » Xavi a atacat un jurnalist: „Ai caracter urât” + Legătura stupefiantă cu Guardiola
SPANIA
Tensiune uriașă la Barcelona » Xavi a atacat un jurnalist: „Ai caracter urât” + Legătura stupefiantă cu Guardiola

Se va face un clasament general și, în funcție de locul din această ierarhie, se va hotărî prezența lor în ultima parte a competiției.

Pozițiile 1-8 se vor califica direct în optimile de finală, iar echipele aflate pe 9-24 vor disputa „16-imile” (care se vor numi play-off), câștigătoarele duelându-se cu formațiile care au prins de la început biletele de „optimi". Ultimele clasate în prima fază (25-36) vor părăsi întrecerea.

Din acel moment, turneul se va derula normal: „sferturi", semifinale, finală.

36 de echipe împărțite de calculator. Fiecare va primi opt adversare

O modificare esențială va fi și la tragerea la sorți la viitoarea ediție a Ligii. UEFA a confirmat pentru RMC Sport că se va desfășura o ceremonie, dar invitații vor avea un rol foarte mic în jurul urnelor.

Cea mai mare parte a tragerii va fi realizată de computer. Cele 36 de participante vor fi repartizate în urne în funcție de coeficientul UEFA.

Când o echipă va fi extrasă, software-ul va alege opt rivale. Fiecare va primi câte două adversare din fiecare din cele patru urne valorice.

Se admit formații din aceeași țară rivale în prima fază? „Doar într-un caz extrem”

Vor fi interzise întâlnirile între cluburi din aceeași țară. Însă RMC adaugă: „Doar într-un caz extrem vor fi admise".

Încă un detaliu aflat. Pentru a se evita orice fraudă, sistemul informatic UEFA va fi verificat de firma EY (Ernst & Young).

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Confirmarea că Drăgușin va fi titular sâmbătă la Tottenham » Anunțul lui Postecoglou
STRANIERI
Confirmarea că Drăgușin va fi titular sâmbătă la Tottenham » Anunțul lui Postecoglou
Cum a renăscut Nedelcearu în 2024 » Șansa pe care nu a ratat-o! „Arma letală” a lui Palermo a regăsit naționala. Vrea la Euro
STRANIERI
Cum a renăscut Nedelcearu în 2024 » Șansa pe care nu a ratat-o! „Arma letală” a lui Palermo a regăsit naționala. Vrea la Euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mr90
mr90  •  14 Martie 2024, 08:51

Este o masiva aiureala - daca ai noroc de o echipa slaba si faci golaveraj te califici in dauna unei echipe mai bune dar care are meciuri mai echilibrate !

Bahama
Bahama  •  14 Martie 2024, 00:10

Sigur ca e un mare avantaj pentru capii de serie,acela ca nu se pot întâlni între ei.

aaxel03
aaxel03  •  13 Martie 2024, 23:20

Mai terminati mai cu “sistemul elvetian”, asta nu este elvetian, in elvetian se intalnesc echipele cu acelasi nr de puncte programarea fiind dinamica, nu exista program prestabilit. Ce ma intreb eu referitor la actualul format, care va mai fi avantajul capilor de serie, celor din urna 1? Ca toate lumea va juca cu cate 2 din fiecare dintre cele 4 urne, deci e avantaj zero sa fii in urna 1

Vezi toate comentariile (3)
Comentează