INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SEMIFINALE UCL

Concluzii drastice după Barcelona-Bayern: tragem cortina peste epoca Messi și Cristiano Ronaldo + falimentul La Liga și salvarea Germaniei

Articol de - Publicat sambata, 15 august 2020 10:37 / Actualizat sambata, 15 august 2020 10:45

Statistica ne sugerează două lucruri imediat după Barcelona - Bayern 2-8. Începe criza fotbalului din La Liga. Și trebuie să realizăm că Lionel Messi și Cristiano Ronaldo se îndreaptă spre finalul carierei.

Pentru prima oară după 13 ani, nicio echipă iberică nu a mai atins semifinalele Champions League. Marca nu uită că pierderea de putere era anunțată de anul trecut, când doar Barcelona a fost în penultimul act al Ligii. Acum, a dispărut și Barcelona încă din „sferturi".

7 trofee într-un deceniu. Acum, maximum „sferturi"

Sezonul 2006-2007 a fost precedentul, cu Milan, Liverpool, Man. United și Chelsea. De atunci însă, a urmat un deceniu extraordinar pentru spanioli, Real Madrid (4) și Barcelona (3) cucerind trofeul împreună de 7 ori între 2009 și 2018. Anul acesta, Valencia și Real au fost eliminate în „optimi", iar Barcelona și Atletico în "sferturi".

Răzbunarea Germaniei: două echipe și 3 antrenori

Puterea a preluat-o momentan Germania, care are două formații calificate (Bayern și Leipzig) și trei antrenori din 4 în semifinale: Hansi Flick (Bayern), Thomas Tuchel (PSG) și Julian Nagelsmann (Leipzig). O revoltă după ce stagiunea anterioară nicio reprezentantă germană nu a prins nici măcar "sferturile":

  • Hoffenheim, ultima în grupă! 
  • Schalke, 2-10 la general cu Man. City (2-3 și 0-7)
  • Dortmund, 0-4 la general cu Tottenham (0-3 și 0-1)
  • Bayern, 1-3 la general cu Liverpool (0-0 și 1-3)

Cele mai răutăcioase 10 glume după cataclismul Barcelonei din Champions League: „Ce îi spune soția lui Messi în această dimineață”

Ronaldo: 35 de ani. Messi: 33 de ani. Se apropie sfârșitul de drum

La jucători, declinul era așteptat. Cei mai valoroși fotbaliști ai lumii în ultimul deceniu, printre cei mai buni în istoria fotbalului, se apropie de sfârșitul carierei. Cristiano Ronaldo (Juventus) are 35 de ani, iar Leo Messi (Barcelona) 33.

Pentru prima oară după 14 ani, niciunul nu va mai juca în semifinalele competiției-regină. În 2006 a fost ultima oară când nici Cristiano, nici Leo nu s-au calificat. A fost anul când Barcelona a cucerit trofeul, dar Messi, care nu împlinise încă 19 ani, nu a mai jucat din "optimi", fiind accidentat. Acum, ambii au fost eliminați.

  • Ronaldo, surprinzător, în "optimi", de Lyon (0-1, 2-1)
  • Messi, în "sferturi", uluitor prin proporțiile scorului (2-8 cu Bayern)

Citește și alte știri despre Barcelona-Bayern:

Mihai Stoica, ce gafă! S-a făcut de râs încercând să o ironizeze pe Barcelona

Thomas Muller, fără milă de Barcelona în teren și în afara lui: „În 2014, cu Brazilia, nu am dominat atât de mult! Ne-am distrat atât de tare!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
jooferenc1907
jooferenc1907  •  15 August 2020, 18:11

Nimic special doar scorul care reflecta decadenta cumva istorica care aduce aminte de Roma! Germania mereu a fost constanta, atat fotbalistic dar mai ales cultural in pofida eforturilor de a fi nimicita. A fost cumva , aliata lui Franco cand papa Hemmy era pe frontul romantic , constanta culturala si reperul sanatos catre ceea ce inseamna agora. Mereu cultura si educatia inving, Catalunia inca are nevoie de doctoranzi bavarezi!

alexandruivan7
alexandruivan7  •  15 August 2020, 17:08
Postat de manutd.steaua pe 15 August 2020, 11:09

Cristi a luat titlul,iar,in alta tara!!!!!!!!!!!!

[email protected]

sibelius
sibelius  •  15 August 2020, 15:20
Postat de cpt.ahab pe 15 August 2020, 12:34

Și? Nu era firesc? E cineva veșnic? După un deceniu de dominație( oare când s-a mai întâlnit așa ceva în istorie?!) fotbalul spaniol e în recul. O să revină în prim-plan, cu siguranță. Messi și Cr. Ronaldo au asigurat o supremație nemaiîntâlnită, dar și peste ei au trecut anii. S-au găsit acum cei umiliți de-a lungul timpului să râdă de bătrânețea lor! Ar fi culmea să-l vedem ironic și pe Boateng, cel căzut în fund pe vremea când Messi era Messi și avea și alți coechipieri!

Cand? Intre 1974 si 1985 cand echipele din Anglia au castigat de 7 ori C.C.E si au pierdut inca doua finale, intre 1956 si 1966 cand spaniolii au castigat 6 trofee si au mai jucat 3 finale, intre 1982 si 1998 cand italienii au avut 5 trofee si 7 finale.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează