INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA

Barcelona, înscrisă „provizoriu” în Liga Campionilor! Ce se află în spatele deciziei UEFA

Barcelona/ foto Imago Images
Barcelona/ foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2023 17:09 / Actualizat vineri, 28 iulie 2023 18:37

Barcelona, campioana Spaniei, a fost admisă în ediția 2023/2024 a Ligii Campionilor, însă UEFA și-a rezervat dreptul de a o exclude din competiție dacă se dovedește că a încălcat „cadrul legal” în așa numitul „caz Negreira”. 

Clubul blaugrana este acuzat că între 2001 și 2018 l-ar fi mituit cu 7,3 milioane de euro pe fostul șef al arbitrilor din LaLiga, Jose Maria Enriquez Negreira, pentru a avea parte de arbitraje favorabile în campionat.

Bomba mercato! PSG ia un star al Barcelonei în acest weekend. Îi achită clauza de reziliere!
FRANȚA
Bomba mercato! PSG ia un star al Barcelonei în acest weekend. Îi achită clauza de reziliere!

FC Barcelona încă nu poate fi sigură sută la sută de participarea în ediția viitoare a Ligii Campionilor. Uefa a admis-o, însă "provizoriu", deocamdată! Motivul? Așa-numitul „caz Negreira”, în care campioana Spaniei este acuzată de „corupție, încălcare a încrederii și falsificare de documente”.

Procurorii pretind că între 2001 și 2018, Barça ar fi virat 7,3 milioane de euro în contul companiei fostului șef al arbitrilor din LaLiga, Jose Maria Enriquez Negreira, pentru a avea parte de arbitraje favorabile. Clubul, la rându-i, susține că s-ar fi plătit doar pentru rapoarte și consiliere.

Barcelona poate fi exclusă oricând din Liga Campionilor dacă se dovedește că a încălcat legea

UEFA s-a sesizat și în martie a numit inspectori de etică și disciplină, pentru a investiga „o posibilă încălcare a cadrului legal” la clubul blaugrana. În cazul în care aceștia ar descoperi ceva în neregulă, forul continental și-a rezervat dreptul de a exclude Barça din competițiile sale, după cum reiese din comunicatul remis presei deunăzi:

Procedurile privind admiterea Barcelonei la competițiile de club UEFA 2023/2024 sunt suspendate și pot fi reluate din oficiu sau la cererea inspectorilor de etică și disciplină responsabili de caz

FC Barcelona este admisă provizoriu să participe la competițiile UEFA pentru cluburi 2023/2024. UEFA își rezervă dreptul unei viitoare decizii privind admiterea/excluderea din competițiile sale.

FC Barcelona este obligată să-i țină la curent pe inspectori cu privire la progresul investigațiilor în desfășurare în mod proactiv și să le furnizeze toate documentele și informațiile pe care le solicită.

Inspectorii responsabili de caz sunt invitați să-și continue și să-și finalizeze investigația și să trimită un raport suplimentar Corpului de Apel UEFA dacă și atunci când consideră că admiterea/excluderea FC Barcelona ar trebui evaluată

- UEFA

Echipa pregătită de Xavi Hernandez a câștigat trecuta ediție a campionatului spaniol cu 88 de puncte, 10 mai mult decât a doua clasată, rivala Real Madrid. A înregistrat 28 de victorii, 4 remize și 6 înfrângeri.

Citește și:

Gianluigi Buffon se retrage la 45 de ani, dar rămâne în fotbal. Ce post i se oferă celebrului portar italian
ITALIA
Gianluigi Buffon se retrage la 45 de ani, dar rămâne în fotbal. Ce post i se oferă celebrului portar italian
Guardiola mai pierde un star » Ce sumă a plătit Al-Ahli lui Manchester City pentru transferul lui Riyad Mahrez
ARABIA SAUDITĂ
Guardiola mai pierde un star » Ce sumă a plătit Al-Ahli lui Manchester City pentru transferul lui Riyad Mahrez

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează