INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Guardiola mai pierde un star » Ce sumă a plătit Al-Ahli lui Manchester City pentru transferul lui Riyad Mahrez

Riyad Mahrez // Foto: Imago
Riyad Mahrez // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2023 16:21 / Actualizat vineri, 28 iulie 2023 17:08

Extrema dreaptă, Riyad Mahrez (32 de ani), a semnat un contract până în 2027 cu Al-Ahli. Campioana Europei va primi 30 de milioane de euro plus 5 milioane drept bonusuri. La Al-Ahli au mai fost aduși Roberto Firmino și Edouard Mendy plus antrenorul Matthias Jaissle, de la Salzburg.

După Ilkay Gundogan, plecat la Barcelona, Manchester City rămâne fără alt jucător important. Pep Guardiola l-a pierdut și pe Riyad Mahrez. Algerianul de 32 de ani a semnat astăzi contractul pe patru sezoane cu Al-Ahli, campioana ligii secunde în 2022-'23. Extrema dreaptă a „cetățenilor” îi va costa pe saudiți 30 de milioane de euro plus 5 milioane ca bonusuri de performanță.

Boom! Saudiții au ajuns la 1,5 miliarde investite în fotbal în 6 luni » „Au cec în alb”, anunță Cosmin Contra! Dar Cristiano Ronaldo are probleme
ARABIA SAUDITĂ
Boom! Saudiții au ajuns la 1,5 miliarde investite în fotbal în 6 luni » „Au cec în alb”, anunță Cosmin Contra! Dar Cristiano Ronaldo are probleme

Riyad Mahrez, hat-trick în semifnalele FA Cup

Este al treilea jucător din Europa atras de nou-promovată, după portarul senegalez Edouard Mendy, adus de la Chelsea cu 18,5 milioane, și brazilianul Roberto Firmino, venit liber de la Liverpool

Cotat pe Transfermakt.de la 20 de milioane de euro, Mahrez fusese cumpărat în 2018 de la Leicester cu 67,8 milioane de euro. La naționala Algeriei are 83 de selecții și 30 de goluri marcate.

Riyad Mahrez, salariu anual de 50 de milioane la Al-Ahli!

În ultimul campionat la City, a reușit 17 goluri și 10 assisturi. A marcat primul hat-trick într-o semifinală de Cupa Angliei jucată pe Wembley și este și primul african cu cele mai multe titluri de campion al Angliei (cinci) și assisturi (61) din istoria Premier League. 

Mahrez va primi la Al-Ahly un salariu anual de 50 de milioane de euro.

236de meciuri a bifat Riyad Mahrez la Man.City în cinci sezoane, reușind 78 de goluri și 59 de pase decisive

Vine și Allan Saint-Maximin?

Al-Ahly nu se oprește însă aici. E aproape să îl cumpere de la Newcastle, club deținut tot de Public Investment Fund (PIF), pe Allan Saint-Maximin pentru 35 de milioane de euro și.l-a "furat" de la RB Salzburg pe antrenorul Matthias Jaissle, care a plecat cu doar două zile înaintea începerii sezonului în Austria!

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Diego Godin, legendă a Atletico Madrid, spune adio fotbalului! Duminică are meciul de retragere

Scandal la un club mare din Europa » Saudiții i-au „furat” antrenorul chiar înainte de startul campionatului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează