INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA

Barcelona pregătește surpriza! Jurgen Klopp dorit pe Camp Nou în locul lui Koeman

Barcelona pregătește surpriza! Jurgen Klopp dorit pe Camp Nou în locul lui Koeman +20   FOTO
Barcelona pregătește surpriza! Jurgen Klopp dorit pe Camp Nou în locul lui Koeman

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2021 20:38

Ronald Koeman are orele numărate la Barcelona, iar Jurgen Klopp a apărut pe lista posibililor înlocuitori.

Klopp este unul dintre cele cinci nume de pe lista scurtă a Barcelonei pentru a-l înlocui pe managerul olandez, potrivit El Nacional.

Koeman se află într-o presiune din ce în ce mai mare, după ce președintele catalanilor, Joan Laporta, a convocat în această dimineață o ședință de urgență cu cei mai importanți oficiali ai Barcelonei, după 0-3 cu Benfica.

În cazul în care antrenorul olandez va fi demis, managerul lui Liverpool se află pe lista Barcelonei, alături de Roberto Martinez, Xavi, Pirlo și Erik ten Hag, potrivit sursei menționate anterior.

Antrenorul favorit să o preia pe Barcelona, avertizat: „Nu veni, e război!”

Luis Suarez, 34 de ani, atacantul lui Atletico Madrid, îl avertizează pe Xavi (41), antrenorul favorit să o preia pe Barcelona, în prezent managerul lui Al-Sadd.

„În acest moment e un război la Barcelona, între Koeman și Laporta, care face rău jucătorilor. 

I-aș recomanda personal lui Xavi să mai aștepte. Nu e un moment ideal pentru el să se ducă acolo. E deștept, așa că trebuie să aștepte timpul potrivit. Are jucători acolo care i-au fost colegi și legat de care ar trebui să ia anumite decizii, ar fi dificil. Îl văd ca pe un tehnician cu potențial. În alt context, la Barcelona, ar putea fi la fel de mare ca antrenor cum a fost ca jucător”, a declarat Suarez pentru cotidianul Sport.

Xavi și Suarez au fost colegi la Barcelona în sezonul 2014/15.

Ronald Koeman, păstrat și pentru meciul cu Atletico!

Joan Laporta a convocat în această dimineață o ședință de urgență cu cei mai importanți oficiali ai Barcelonei, după 0-3 cu Benfica. Ronald Koeman are orele numărate pe „Camp Nou”. Italianul Andrea Pirlo a apărut pe lista posibililor înlocuitori.

Mundo Deportivo a anunțat în cursul zilei de joi că, deși conducătorii Barcelonei se gândesc să îl schimbe, Ronald Koeman va sta pe bancă și la meciul cu Atletico Madrid.

Rar vezi o Barcelona ca aceasta a lui Ronald Koeman. Încă o înfrângere severă, 0-3 cu Benfica, și cifrele se înșiră alarmant, în spatele unui joc plat, fără ritm, fără șuturi pe poartă, fără goluri!

Barcelona nu mai pierduse primele două meciuri în Europa de aproape 50 de ani!

  • În două meciuri jucate în grupele Ligii, Barça a tras în total de 13 ori, cinci cu Bayern, opt cu Benfica, dar nu a cadrat nicio minge. Zero în 180 de minute!
  • A pierdut ambele partide, același scor, 0-3. E întâia oară când echipa blaugrana pierde primele două jocuri într-o competiție europeană după aproape o jumătate de secol. Mai exact, de 49 de ani, din 1972 (1-3 și 0-1 cu FC Porto în turul 1 al Cupei UEFA).
  • Avându-l pe antrenorul olandez, a ajuns la cinci confruntări de Ligă consecutive fără victorie: 0-3 cu Juventus, 1-4 și 1-1 cu PSG, 0-3 cu Bayern, 0-3 cu Benfica. Patru eșecuri, un egal și golaveraj 2-14! Catalanii nu mai trecuseră printr-o serie similară din 1997.
  • În actuala stagiune de Champions, e printre cele mai slabe formații în două etape disputate. Dintre cele 32 de participante la grupe, numai Malmö stă mai rău. Tot două înfrângeri, dar 0-7 golaveraj. Barcelona are 0-6.
+16 FOTO

Președintele Laporta s-a dus în vestiar când Koeman nu era acolo

În asemenea condiții, Ronald Koeman nu mai poate rămâne pe „Camp Nou”. „Nu mă mai întrebați despre viitorul meu, pentru că nu este în mâinile mele. Chiar dacă, întotdeauna, vinovat este considerat antrenorul. Jucătorii mă susțin. Clubul, nu știu”, a declarat tehnicianul batav.

Prezent pe stadion miercuri seară, același "Da Luz" din Lisabona unde s-a jucat și 2-8 cu Bayern, din "sferturile" CL 2019-2020, Joan Laporta a coborât în vestiar. Președintele voia doar să discute cu jucătorii, când Koeman era la conferință. Apoi, a plecat valvârtej la aeroport. Nu a anunțat nimic despre soarta antrenorului, însă era hotărât.

Xavi, favorit. Pirlo, marea surpriză

În această dimineață, Laporta i-a chemat pe cei mai importanți conducători ai clubului într-o ședință de urgență. Vicepreședintele Rara Yuste, directorul Mateu Alemany și consilierul președintelui, Enric Masip.

Potrivit jurnaliștilor iberici, orele lui Koeman la Barcelona sunt numărate. Foarte probabil, va fi concediat chiar astăzi, înaintea partidei cu Atletico de sâmbătă.

Cine îl va înlocui? Două nume ies în evidență: Xavi Hernandez, o legendă blaugrana, acum la Al-Sadd, și alt catalan, Roberto Martinez, selecționerul Belgiei. În spate, încă trei candidați. Oscar Garcia, tehnicianul lui Reims, Marcelo Gallardo, de la River Plate, și marea surpriză, Andrea Pirlo, italianul înlocuit în vară după numai un sezon la Juventus.

13 înfrângeria suferit Ronald Koeman ca antrenor al Barcelonei (37 de victorii, 12 egaluri)

69 de goluria primit echipa catalană cu olandezul pe bancă în 62 de meciuri (a marcat 133)

407 zileau trecut de când a fost numit Koeman la formația blaugrana (l-a înlocuit pe Quique Setien)

Xavi, o legendă a Barcelonei

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Echipă din Liga 1 alături de Sheriff Tiraspol în TOP 5 surprize din istoria recentă a UCL

Scandal în paradis! Mama lui Cristiano Ronaldo se opune căsătoriei cu Georgina Rodriguez: „Vrea doar bani!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
axd_alx
axd_alx  •  30 Septembrie 2021, 20:45

Articol de 2 lei. Roberto Martinez, Xavi, Pirlo și Erik ten Hag sunt tinte posibile, da. Sa il pui pe Klopp langa ei e ca si cum ai insira un vw, o skoda, un logan si un renault iar dupa aceea vii cu un Lamborghini langa ele. N-are niciun sens. Iar daca e cineva care crede ca ar lasa Klopp Liverpool in plin sezon de pe locul 1 in PL pt o Barcelona in cadere libera, clar n-are habar de nimic.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează