INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - FERENCVAROS 5-1

Barcelona. Leo Messi, la vânătoare de recorduri! E primul jucător din istoria Ligii care reușește asta

Barcelona - Ferencvaros 5-1. Leo Messi a deschis recitalul pe Camp Nou, devenind primul din istoria Ligii cu 17 sezoane la rând pe teren și cu 16 consecutive în care a marcat. +14   FOTO
Barcelona - Ferencvaros 5-1. Leo Messi a deschis recitalul pe Camp Nou, devenind primul din istoria Ligii cu 17 sezoane la rând pe teren și cu 16 consecutive în care a marcat.

Articol de - Publicat miercuri, 21 octombrie 2020 12:40 / Actualizat miercuri, 21 octombrie 2020 12:50

Barcelona - Ferencvaros 5-1. Leo Messi a deschis recitalul pe Camp Nou, devenind primul din istoria Ligii cu 17 sezoane la rând pe teren și cu 16 consecutive în care a marcat.

Nici jumătate de oră nu a așteptat Messi pentru a-și da iar întâlnire cu golul în Ligă. Argentinianul a scos penaltyul, pe care tot el l-a transformat cu Ferencváros (5-1). Șase din ultimele lui reușite pentru Barcelona și echipa națională au venit din 11 metri. Leo a stabilit marți două noi recorduri: e primul din istoria competiției ce evoluează în 17 sezoane consecutiv, toate în tricoul blaugrana. De la debutul cu Șahtior în decembrie 2004, are 144 de jocuri din 736 bifate în toate competițiile.

Seria golurilor a început în 2005 pentru Leo Messi

A doua performanță este legată de numărul stagiunilor de Champions în care a marcat. A ajuns la 16, egalându-l pe Ryan Giggs. Însă, spre deosebire de galez, căpitanul catalan le-a și legat. Seria nemaipomenită a decarului de 33 de ani a început pe 2 noiembrie 2005, cu Panathinaikos în grupe (5-0), când, la fel ca împotriva campioanei maghiare, a dat un gol și a oferit un assist.

+10 FOTO

116 goluria reușit Messi în Ligă în 11.882 de minute jucate. Lider e Cristiano Ronaldo cu 130 de goluri în 170 de apariții (14.756 de minute)

Ansu Fati, două goluri înaintea majoratului!

A fost pe Camp Nou și seara lui Ansu Fati. Aflat printre favoriți la câștigarea „Golden Boy 2020", puștiul-minune al lui Koeman a marcat pentru 2-0 și este primul din istoria Ligii cu două reușite înainte de majorat. Mai precis, avea marți 17 ani și 355 de zile. L-a depășit pe Bojan, 18 ani și 55 de zile. „Continuu să învăț de la Messi", a spus Ansu, ce a înscris primul gol în competiție contra lui Inter, în decembrie 2019, în grupe.

Citește mai multe știri despre Liga Campionilor:

Revanșa lui Ciro! Immobile a revenit în forță după cinci ani de absență în Ligă

Înfrângerea lui Mircea Lucescu împotriva lui Juventus, analizată de presa din Ucraina: „O palmă în figură. Mai mult șah decât fotbal”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează