INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN

Expertul GSP în Bundesliga: Bayern e noul „Mare Alb” din Ligă. Bavarezii i-au umilit pe toți cei care le-au ieșit în cale, inclusiv pe catalani

Articol de - Publicat sambata, 15 august 2020 11:48 / Actualizat sambata, 15 august 2020 18:05

ANALIZĂ. Bayern a „sfâșiat-o” efectiv pe Barcelona, 8-2, la fel cum a făcut și cu celelalte adversare din acest sezon. Bavarezii sunt ca niște rechini înfometați, care aleargă non-stop după pradă. Iar când aceasta e o delicatesă, în speță Messi, pofta e cu atât mai mare.

„Demontaj" este, probabil, cuvântul cel mai potrivit pentru ceea ce a făcut Bayern, vineri seară, cu Barcelona. Ca niște mecanici auto care au de executat o lucrare amplă, bavarezii au demontat piesă cu piesă motorul catalan, ca să ajungă la ce ar trebui schimbat.

Diagnosticul a fost crunt, 8-2, semn că au găsit destule alte hibe, iar motorul ar cam trebui înlocuit cu totul. Exact ce a spus și Pique, "clientul", la final. Explicația acestui 8-2, un scor mai degrabă de curtea școlii, nu e însă doar „boala" de care suferă Barcelona.

Cine a urmărit-o pe Bayern de la startul competiției poate spune că a văzut o mașină de fotbal în toată puterea cuvântului: 3-0 și 6-0 cu Steaua Roșie Belgrad, 7-2 și 3-1 cu Tottenham, 3-2 și 2-0 cu Olympiakos, 3-0 și 4-1 cu Chelsea. Iar acum, 8-2 cu Barcelona.

O mașină sau, dacă vreți, un rechin gigant care și-a făcut apariția în apele unei mări, „Champions League", dominate ani buni de „Marele Alb" Real Madrid. Întotdeauna flămând, mereu sângeros. La nemți, se știe, pofta vine mâncând. Și nu renunță niciodată. Cu ei, cum se spune, nu ești sigur de victorie decât atunci când ai urcat în autocar. Ce-i face atât de letali?

Leon Goretzka, unul dintre cei mai buni de pe teren, a oferit o posibilă explicație: „Nu mi-a fost milă de Leo Messi. Ba chiar mi-a făcut plăcere să-l văd suferind". 

Brutal, nu? Altfel spus, cu cât prada este mai impunătoare, o delicatesă, cu atât ambiția de a-l pune la pământ este mai mare. Dovadă tempo-ul ridicat și pressingul brutal menținute de bavarezi da capo al fine. Arme decisive și la acel 7-1 aplicat de Germania marii favorite Brazilia, la CM 2014, cu care toată lumea s-a grăbit să compare masacrul de vineri, de la Lisabona. Dar altfel, între cele două învingătoare, naționala Germaniei 2014 și Bayern de astăzi, există și alte similitudini.

Dincolo de calitatea de necontestat, majoritatea echipierilor lui Bayern evoluează de mulți ani împreună. Neuer, Boateng, Alaba și Muller au fost și la tripla din 2013. Thiago a venit imediat după, Lewandowski în 2014.

Iar ulterior, pe parcurs, li s-au alăturat jucători tineri, dar extrem de talentați: Kimmich, Coman, Gnabry, ca să nu mai vorbim de acest Davies, un canadian de 19 ani căruia, lângă fotbaliști de top, nu i-au trebuit decât câteva luni pentru a crește și a exploda.

Această echipă a dominat Bundesliga și cu Niko Kovaci pe bancă, sezonul trecut. Dar pentru Europa era nevoie de un upgrade. Și acesta a venit toamna trecută, după un 1-5 la Frankfurt. Neacceptat de colectiv, croatul a fost înlocuit practic de jucători cu secundul Hansi Flick, sub comanda căruia fracțiunea germană a lotului lucrase și la "națională".

Ei l-au solicitat conducerii, știind ce poate, ei l-au susținut și-l susțin. Cu rezultate! Și nu-i totul. Pe lângă acestă chimie jucători-antrenor mai e ceva esențial care o face pe Bayern atât de puternică.

Un „ceva" dezvăluit vineri seară de Thomas Muller, bavarezul aruncat de Kovaci la lada cu vechituri și reinventat de Flick: „Pentru mine, cea mai mare încântare nu e scorul. Cel mai bun lucru este când vezi că fotbaliștii care vin de pe bancă au aceeași bucurie și arată același angajament. Starea de spirit e bună, ceea ce e foarte important, pentru că ne ajută să facem în teren ceea ce ne-am propus".

26 șuturiau expediat baarezii vineri, spre poarta lui Ter Stegen: 13 au fost cadrate, 8 s-au transformat în goluri

4 goluriau dat nemții până la pauză. Bayern e prima echipă care-i înscrie Barcei atâtea goluri într-o primă repriză de cupă europeană

6 goluriîn 5 meciuri i-a dat Thomas Muller Barcelonei. Niciun jucător nu i-a dat Barcelonei în Ligă mai multe goluri ca el

39 de goluria marcat Bayern în Champions League 2019-2020. Record pentru munchenezi

Alte știri din Champions League:

Imaginea zdrobitoare cu Messi din vestiar, care face înconjurul presei spaniole

Concluzii drastice după Barcelona-Bayern: tragem cortina peste epoca Messi și Cristiano Ronaldo + falimentul La Liga și salvarea Germaniei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
popescu222
popescu222  •  15 August 2020, 14:40

Bavarezii i-au umilit pe toti cei care i-au iesit in cale, zice titlul... e clar ca expertul gsp n-a trecut pe la orele de gramatica.

cneius
cneius  •  15 August 2020, 14:31

Articol gresit din titlu! Bayern nu i-a umilit pe adversari, este vorba de un sport nu de chestii "ilfovene/dimbovitene"...

1_0_1_0
1_0_1_0  •  15 August 2020, 13:44

"Expertul GSP în Bundesliga"... Ăștia sunt cei mai tari. Experți în mămăliga 1, Bundesliga, La Liga și restu' celea... știu tot...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează