INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LYON - BAYERN

Bayern Munchen și Robert Lewandowski, vânătorii de recorduri! Statistici impresionante în Liga Campionilor

Robert Lewandowski, în Lyon - Bayern 0-3 // foto: Guliver/gettyimages +18   FOTO
Robert Lewandowski, în Lyon - Bayern 0-3 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 20 august 2020 01:04 / Actualizat joi, 20 august 2020 12:09

Bayern Munchen s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după o victorie la scor de neprezentare cu Olympique Lyonnais. 3-0 pentru nemți, care merg în ultimul act pentru a întâlni o altă adversară din Franța, PSG.

  • PSG - Bayern Munchen, finala Ligii Campionilor, va avea loc duminică, 23 august, de la ora 22:00. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT, FOTO și VIDEO pe GSP.ro;

Seara recordurilor pentru Bayern

Victoria cu Lyon a ajutat-o pe Bayern să doboare mai multe recorduri ale Ligii Campionilor, sau să se apropie de altele. În primul rând, bavarezii au ajuns la 42 de goluri marcate în acest sezon de Ligă, apropiindu-se foarte tare de recordul competiției, stabilit de Barcelona în sezonul 1999/2000, de 45 de goluri! 

Important de precizat, catalanii au marcat cele 45 de goluri într-un sezon în care Liga Campionilor avea un alt format, cu două faze ale grupelor, disputând 16 meciuri în acea stagiune! În schimb, Bayern a punctat de 42 de ori în doar 10 meciuri în acest sezon.

Totodată, Bayern este prima echipă care își câștigă primele 10 partide dintr-un sezon de Ligă (le-a câștigat pe toate disputate până acum: 6 în grupă, 2 în optimi, sfertul și semifinala). Precedentul record era deținut tot de Barcelona, care a câștigat primele sale 9 partide în sezonul 2002/2003 din Liga Campionilor!

Bayern ajunge la a 11-a finală disputată în cea mai importantă competiție inter-cluburi, fiind pe locul 2 într-un astfel de clasament, la egalitate cu AC Milan și după Real Madrid (16 finale).

Robert Lewandowski, sezon excepțional

Bineînțeles, nu se putea ca Robert Lewandowski, mașinăria de goluri poloneză, să lipsească de pe lista marcatorilor! Atacantul lui Bayern a înscris în toate meciurile în care a jucat în acest sezon de Ligă, însumând 15 reușite! Este la doar două goluri în spatele recordului all-time de reușite dintr-o ediție de Liga Campionilor. Acesta a fost stabilit în stagiunea 2013/2014 de Cristiano Ronaldo, care a înscris de 17 ori!

9este numărul de meciuri consecutive din Liga Campionilor în care Robert Lewandowski a înscris. Doar Cristiano Ronaldo are o serie mai lungă - 11 partide

Serge Gnabry, omul meciului

Cu două goluri, Serge Gnabry a fost ales drept „omul meciului” de către comitetul tehnic al UEFA. Prima reușită a fost o adevărată delicatesă: Gnabry s-a șerpuit printre câțiva adversari și a șutat de la marginea careului, cu piciorul stâng, aproape de vinclul porții apărate de Anthony Lopes. 

PSG - Bayern, duelul antrenorilor din Germania

Pentru a patra oară în istoria competiției, echipele din finală sunt antrenate de tehnicieni de aceeași naționalitate. Perechea Thomas Tuchel (PSG) și Hansi Flick (Bayern) se alătură tandemurilor Heynckes - Klopp (Bayern - Dortmund, 2013), Ancelotti - Lippi (AC Milan - Juventus, 2003) și Clough - Houghton (Nottingham Forest - Malmo, 1979).

Meciurile lui Bayern Munchen în acest sezon de Liga Campionilor

  1. Bayern - Steaua Roșie 3-0 
  2. Tottenham - Bayern 2-7 
  3. Olympiakos - Bayern 2-3 
  4. Bayern - Olympiakos 2-0 
  5. Steaua Roșie - Bayern 0-6 
  6. Bayern - Tottenham 3-1 
  7. Chelsea - Bayern 0-3 
  8. Bayern - Chelsea 4-1 
  9. Barcelona - Bayern 2-8 
  10. Lyon - Bayern 0-3

Mai multe știri din Liga Campionilor:

CFR Cluj, traseu mai ușor în preliminariile Ligii Campionilor » Cum profită campioana României de victoria lui Bayern cu Lyon

Preliminariile Ligii Campionilor, decise într-o seară cu multe goluri! » Cine trece în turul II

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
bulan
bulan  •  20 August 2020, 16:00

Aseara a fost un mare ratalau, acum bate recorduri. Pe deasupra mai e si batran ca o gloaba.

dani.grigore
dani.grigore  •  20 August 2020, 12:09
Postat de caesarone pe 20 August 2020, 11:07

Barcelona are 45 de goluri marcate intr-un sezon, dar a jucat mai multe partide, e de precizat asta!

Bună observația, corectat!

caesarone
caesarone  •  20 August 2020, 11:07

Barcelona are 45 de goluri marcate intr-un sezon, dar a jucat mai multe partide, e de precizat asta!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează