INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO - BRUGES 0-0

Bruges, marea revelație a Ligii Campionilor! 6 jucători U23 titulari și un portar imbatabil » Fără gol primit în 4 meciuri

Bruges, marea revelație a Ligii Campionilor, Foto: Imago Images
Bruges, marea revelație a Ligii Campionilor, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2022 15:55 / Actualizat joi, 13 octombrie 2022 15:55

Bruges, a doua echipă belgiană calificată în „optimile” Champions League, este singura cu poarta neatinsă în această ediție. Simon Mignolet (34 de ani) are 21 de parade în total! Nouă la ultimul meci, 0-0 cu Atletico la Madrid.

Revelația acestei ediții a Ligii Campionilor este FC Bruges. Sau Club Brugge, în flamandă. Nimeni nu și-ar fi imaginat că „fermierii” în negru și albastru se vor califica în „optimile” Champions League, doar a doua echipă belgiană care depășește faza grupelor (după Gent, 2015-2016). 

Și în ce stil! Lideri neînvinși, cu 10 puncte din 12 după patru etape și fără gol primit! 

„Șerdean blochează tot” » Culisele dinaintea zilei decisive de la Dinamo: noul plan îl scoate total din schemă! Reacția acționarului majoritar și răspunsul lui Zăvăleanu
DINAMO
„Șerdean blochează tot” » Culisele dinaintea zilei decisive de la Dinamo: noul plan îl scoate total din schemă! Reacția acționarului majoritar și răspunsul lui Zăvăleanu

Antrenorul Carl Hoefkens, doar două modificări în echipa lui Bruges 

Regizorul acestui film de succes este Carl Hoefkens, fost fotbalist, ex-Bruges, care a pornit la cel mai înalt nivel în prima aventură ca antrenor. La 44 de ani.

În primele două meciuri, 1-0 cu Leverkusen (a) și 4-0 cu Porto (d), Hoefkens a ales același „11” de start, cu șase jucători U23. La al treilea, 2-0 cu Atletico (a), a făcut o singură modificare, Skov Olsen (22 de ani) înlocuit de Buchanan (23). La al 4-lea, tot una, Meijer (19) schimbat și el cu Buchanan. 

25,5 ania fost media de vârstă a lui FC Bruges în primele două meciuri din Ligă (aproape la fel și în ultimele două jocuri)

Simon Mignolet: „Încă nu-mi vine să cred!” 

Bruges e singura cu poarta neatinsă în această toamnă (Manchester City are un gol primit). A doua parte a golaverajului, 7-0, i se datorează în mare parte lui Simon Mignolet, 34 de ani, fost la Liverpool, aflat într-o formă extraordinară. 

FC Bruges nu mai este o echipă care simte că nu e locul ei în Ligă. Luptăm să valorificăm fiecare șansă. 

- Carl Hoefkens, antrenor Bruges

Goalkeeperul belgian are 21 de parade în patru partide, nouă doar miercuri, la Madrid, unde a apărat și cu fața! S-a aruncat înaintea lui Morata și mingea l-a lovit în cap. 

„Încă nu-mi vine să cred!”, a exclamat Mignolet. „Nu mă gândeam că ne vom califica, și atât de repede. Patru jocuri fără să iau gol, nemaivăzut. Toți merită felicitări la club”. 

Ce mă bucură cel mai mult este că toți titularii, toate rezervele și cei care prind lotul se simt parte din echipă. 

- Carl Hoefkens, antrenor Bruges

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Salah a stabilit un record uluitor în Champions League, în fața echipei lui Ianis Hagi

Fostul fotbalist de la PSG îl distruge pe Al Khelaifi, după dezvăluirile șocante din Franța

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  13 Octombrie 2022, 18:12

nu cred ca o sa tina mult timp treaba asta pt ca vor incepe sa vanda din jucatori...la greu. Probabil marfa de export pt bundesliga si premier. Sa se bucure de sezonul asta cel putin

Vezi toate comentariile (1)
Comentează