INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - BRAGA 3-0

Carlo Ancelotti l-a depășit pe Sir Alex Ferguson! Bornă istorică pentru antrenorul lui Real Madrid

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 13:44 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 17:29

Carlo Ancelotti (64 de ani) a ajuns, odată cu succesul (3-0) cu Braga de pe teren propriu, la 1.300 de meciuri ca antrenor. Tehnicianul lui Real Madrid a ajuns la 116 victorii în Liga Campionilor, doborând recordul lui Sir Alex Ferguson (81 de ani). 

Real a obținut miercuri seară o victorie clară, la Madrid (3-0), în meciul împotriva Bragăi și s-a calificat în „optimile" Ligii Campionilor cu două etape rămase de jucat în grupă. A fost a 32-a oară din 32 de ediții în care „los blancos” trec în faza eliminatorie, un record în istoria competiției. 

N-a mai îndurat! Carlo Ancelotti, răspuns acid pentru Gerard Pique: „Trăiește în lumea lui”
REAL MADRID
N-a mai îndurat! Carlo Ancelotti, răspuns acid pentru Gerard Pique: „Trăiește în lumea lui”

Însă cea mai importantă performanță consemnată cu ocazia acestei partide este că antrenorul Carlo Ancelotti a ajuns liderul all-time al succeselor reușite în cea mai importantă întrecere intercluburi. 

Conform cotidianului Mundo Deportivo, italianul a bifat borna cu numărul 116, depășindu-l pe legendarul Sir Alex Ferguson. Don Carlo a atins și un alt prag fantastic: a fost pe banca tehnică la jocul cu numărul 1.300 din carieră!

Carlo Ancelotti are 201 meciuri în Liga Campionilor

Performanța este cu atât mai importantă cu cât a fost obținută în 201 jocuri, față de 214, câte i-au trebuit lui Ferguson, retras de la Manchester United în 2013. 

238de victorii, cele mai multe obținute la aceeași echipă, a bifat Carlo Ancelotti ca antrenor cu Milan în 420 de partide. Pe locul 2 în acest top vine perioada de la Real Madrid, cu 181 de succese în 252 de jocuri

Și în plus, diferența dintre ei este că Ancelotti a adunat cele 116 triumfuri activând la Parma, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Napoli, Bayern și Real Madrid, iar Ferguson doar cu Manchester United.

25de trofee a cucerit Ancelotti în cariera de antrenor, începută în 1995 la Reggiana. Italianul le-a mai pregătit pe Parma, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern, Napoli și Everton

„Este o mare onoare pentru mine să ajung la atâtea victorii înregistrate în această competiție", a declarat Don Carlo după 3-0 cu Braga, al patrulea succes în patru meciuri jucate în grupa C.

Suntem foarte fericiți că am atins „optimile” după al patrulea meci. Dar asta nu înseamnă că ne vom menaja la următoarele două partide, pentru că trebuie să disputăm toate jocurile din Liga Campionilor cu aceeaşi exigenţă şi să arătăm cel mai bun nivel al nostru

 - Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Citește și:

Furie la Galatasaray: „Arbitrii au influențat rezultatul cu Bayern”. Ce i se reproșează „centralului” Antonio Nobre
BAYERN - GALATASARAY 2-1
Furie la Galatasaray: „Arbitrii au influențat rezultatul cu Bayern”. Ce i se reproșează „centralului” Antonio Nobre
Cade varianta „Marseille”? Aproape de un acord cu francezii, Zidane e curtat de un alt nume uriaș din Europa
OFERTĂ
Cade varianta „Marseille”? Aproape de un acord cu francezii, Zidane e curtat de un alt nume uriaș din Europa

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează