INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY

„Cel mai inteligent jucător din fotbal” » Kevin De Bruyne impresionează marii specialiști: „Creierul lui îl propulsează în altă dimensiune”

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 16:54 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 16:57

Kevin De Bruyne, liderul lui Manchester City, a înscris și marți seară, la 1-1 cu Real, în turul semifinalelor Ligii. „E de pe altă planetă!”, a exclamat Thierry Henry. 

Kevin De Bruyne mai are un vis la Manchester City. A câștigat tot, cu excepția Ligii Campionilor. Speră să joace a doua sa finală de Champions și să cucerească trofeul luna viitoare, când împlinește 32 de ani.

O nouă lovitură marca PSG? Superstarul a zburat la Paris și costă minimum 160 de milioane
MERCATO
O nouă lovitură marca PSG? Superstarul a zburat la Paris și costă minimum 160 de milioane

Thierry Henry: „De Bruyne nu poate fi depășit de nimeni"

Golul său frumos la 1-1 pe „Santiago Bernabeu" ar putea fi decisiv în semifinala contra Madridului. În direct, la CBS, Thierry Henry, Jamie Carragher și Micah Richards s-au declarat vrăjiți de magicianul belgian.

Cel mai impresionat, Henry. Francezul a fost antrenor secund la selecționata Belgiei și îl știe foarte bine. „Creierul lui îl propulsează în altă dimensiune. Nu am mai văzut așa ceva. Uneori, îl privești pe De Bruyne și nu e cu noi, pentru că noi nu ne putem ridica la nivelul său. Este cel mai inteligent jucător pe care l-am urmărit de-a lungul vieții. Modul cum gândește... nu poate fi depășit de nimeni. Am lucrat cu el șase ani la națională, îl iubești puțin mai mult pentru observi ce face la antrenamente și meciuri", declarat campionul mondial și european.

Pentru Henry, „De Bruyne e un perfecționist. Mă gândesc mereu la ce realizează pe teren. Pur și simplu, e de pe altă planetă".

Jamie Carragher: „De Bruyne e unul dintre marii mijlocași ai istoriei"

La rândul său, Carragher crede că „el poate purta Manchester City spre trofeul Champions League și spre «triplă»". În același timp, fostul stoper al lui Liverpool îi cere flamandului să fie decisiv acum, în clipele esențiale. „Kevin nu e doar unul dintre cei mai buni mijlocași ai generației sale, ci ai istoriei. Mă uit la fotbal de 40 de ani și n-am descoperit un pasator mai valoros ca el. Totuși, are nevoie să triumfe în Liga Campionilor".

Întrebat de Richards dacă De Bruyne e deasupra lui Steven Gerrard, legendarul coechipier al său, Carragher a dat un răspuns negativ: „Nu acum, pentru că Stevie a avut acel moment Istanbul. Nu pot afirma nici că Gerrard era mai bun decât De Bruyne, dar a avut momentul Istanbul. Când te gândești la Gerrard, revine mereu Istanbul".

11goluri a marcat Kevin De Bruyne în eliminatoriile Ligii din cele 14 reușite (la fel ca Zidane) în Champions

În 2005, deși condusă cu 0-3 la pauză de Milan în finala CL, Liverpool a egalat și a câștigat meciul și trofeul la penaltyuri. Iar Gerrard era căpitanul echipei. 

37de goluri (10 reușite, 27 de assisturi) a influențat De Bruyne în acest sezon la Manchester City în toate competițiile (44 de meciuri)

Vinicius i-a dat planul peste cap lui Pep Guardiola

Probleme în paradis? Luciano Spalletti e proaspăt campion al lui Napoli, dar nu se înțelege cu președintele lui Napoli în privința prelungirii contractului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1945sv0509
1945sv0509  •  10 Mai 2023, 17:11

Daca nu il macelareste din nou Rudiger sigur va fi acolo in finala si va straluci ca si pana acum.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează