INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  YOUNG BOYS - CFR CLUJ

Young Boys - CFR Cluj: suma uriașă pe care joacă echipa lui Șumudică returul pentru calificarea în play-off-ul UCL

În tur, elvețienii au dominat cea mai mare parte a meciului, dar clujenii puteau da lovitura dacă nu pica golul egalizator din prelungiri
În tur, elvețienii au dominat cea mai mare parte a meciului, dar clujenii puteau da lovitura dacă nu pica golul egalizator din prelungiri

Articol de , , - Publicat marti, 10 august 2021 08:13 / Actualizat marti, 10 august 2021 09:21

Meciul cu Young Boys conține cea mai mare miză pentru CFR. Calificarea în play-off-ul Champions League le-ar aduce vișiniilor 5 milioane de euro. În cazul unui eșec astăzi, calificarea în grupele Europa League nu ar mai fi foarte importantă.

CFR joacă, astăzi, la Berna, o partidă care poate să constituie ultima miză foarte mare din actualul sezon. Victoria i-ar duce pe clujeni în play-off-ul Champions League, o fază în care fiecare formație participantă se alege cu un premiu de 5 milioane de euro. Calificarea în faza aceea ar include accesul garantat în grupele Europa League.

CFR Cluj ar spera chiar să dea lovitura

Pentru intrarea în grupele Champions, vișiniii ar trebui să treacă de Ferencvaros sau de Slavia Praga. În tur, la Budapesta, maghiarii au învins, în mod surprinzător, cu 2-0. Cehii erau favoriți și au dominat și turul, doar că acum le va fi greu să răstoarne calculele la Praga.

CFR a remizat cu Young Boys la Cluj, 1-1, după ce a condus cu 1-0 până în prelungiri. Cum golul în deplasare nu mai contează, meciul de azi pornește, practic, de la zero, e ca o finală pentru calificare.

În situația în care vor fi eliminați, vișiniii coboară în play-off-ul Europa League. Adversarul: Steaua Roșie Belgrad sau Sheriff Tiraspol. Și în duelul lor a fost consemnată o surpriză, moldovenii au condus la Belgrad și rezultatul final a fost 1-1.

Pentru CFR Cluj ar fi mai bine în Conference League

Disputa cu una dintre ele nu ar mai fi atât de importantă pentru CFR. De ce nu ar mai conta mult?

Diferența de premii dintre Europa League și Conference e mică. La accesul în grupe, EL plătește 3,6 milioane de euro, iar Conference oferă 2,9 milioane de euro.

 Banii pierduți când ajungi în a treia competiție UEFA pot fi recuperați pe parcurs din punctele câștigate în grupă, din moment ce șansele de victorie sunt mai mari în Conference, unde adversarii vor fi mai slabi decât ar fi aceia din Europa League.

Mai subțire valoric, Conference oferă și posibilitatea să-ți îmbunătățești coeficientul grație punctelor pe care le aduni în grupă. Și ai și șanse mai mari să te califici mai departe în tururile eliminatorii din primăvara anului viitor. Nu ar mai conta, așadar, dacă Șumudică și ai lui ar continua în Europa League ori în Conference. 

Cu adevărat foarte importantă este partida de azi, una de 5 milioane de euro! Minimum 5, fiindcă din grupele Champions ar mai veni 15,6 milioane de euro doar pentru start!

Young Boys Berna - CFR Cluj, echipe probabile:

YOUNG BOYS: 62. Zbinden - 36. Hefti, 4. Camara, 5. Zesiger, 21. Garcia - 13. Ngamaleu, 20. Aebischer, 35. Martins, 16. Fassnacht - 15. Elia, 17. Siebatcheu
REZERVE: 91. Faivre, 7. Spielmann, 8. Sierro, 9. Kanga, 10. Sulejmani, 14. Burgy, 19. Mambinbi, 24. Maceiras, 25. Lefort
ABSENȚI: Von Ballmoos, Lustenberger, Lauper, Nsame, Monteiro (accidentați)
ANTRENOR: David Wagner

CFR CLUJ: 87. Arlauskis - 16. Susici, 4. Cr. Manea, 6. Graovac, 92. Cestor, 45. Camora - 10. C. Deac, 28. Hoban, 8. Sigurjonsson - 9. Omrani, 22. Debeljuh
REZERVE: 34. Bălgrădean, 5. J. Rodriguez, 7. Ad. Păun, 13. Ciobotariu, 14. Latovlevici, 18. Costache, 21. Tahiri, 27. Petrila, 77. Alibec
ABSENȚI: Burcă, Bouhenna (accidentati), Chipciu (neinclus pe listă)
ANTRENOR: Marius Șumudică

VIDEO CFR Cluj, meci tare în Champions League! Totul despre duelul cu Young Boys

Citește și: 

Șumudică, mesaj războinic: „Vom folosi măștile de oxigen dacă trebuie” + pune presiune pe arbitri

Gigi Becali jubilează » Paulo Vinicius, mai bun decât la CFR Cluj! Cifrele au fost senzaționale

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
dinu
dinu  •  10 August 2021, 12:05

sansele sunt egale, acu daca sumudica se baga cu f.undul in poarta nu mai are nici o sansa...

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  10 August 2021, 10:54
Postat de reteleanu pe 10 August 2021, 10:21

cu regula golului in deplasare schimbata orice e posibil. e adevarat, elvetienii (echipa foarte solida) au dominat, dar asta ptr ca i-au lasat clujenii. sansele sunt egale.

Bai Baruch, sper ca ti-ai pariat casa pe elvețieni de data asta! Nu de alta dar dacă ai mers pe ai noștri chiar ca pierd cu minim 3-0, asa mai au o șansa cât de cât … :-)))

reteleanu
reteleanu  •  10 August 2021, 10:21

cu regula golului in deplasare schimbata orice e posibil. e adevarat, elvetienii (echipa foarte solida) au dominat, dar asta ptr ca i-au lasat clujenii. sansele sunt egale.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează