INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Sheriff Tiraspol, obligată să se mute din Transnistria » Anunțul făcut de UEFA

Sheriff Tiraspol/ foto Imago Images
Sheriff Tiraspol/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 iunie 2022 12:57 / Actualizat sambata, 25 iunie 2022 14:08

UEFA a anunțat oficial că niciun meci de fotbal din competițiile europene nu se va juca în regiunea Transnistria din Moldova, în contextul invaziei Rusiei din Ucraina.

Astfel, Sheriff Tiraspol, care joacă în preliminariile Champions League, nu va evolua pe propriul stadion. Moldovenii vor juca în primul tur preliminar al Ligii Campionilor împotriva lui Zrinjski Mostar, campioana Bosniei, pe 6 și 13 iulie.

Sheriff este nevoită să vină cu propuneri de stadioane pentru meciurile internaționale către UEFA.

Șocul zilei vine din Anglia: „Liverpool l-a scos la vânzare pe Salah!”
PREMIER LEAGUE
Șocul zilei vine din Anglia: „Liverpool l-a scos la vânzare pe Salah!”

UEFA anunță că Sheriff Tiraspol nu va juca acasă în cupele europene

În conformitate cu deciziile anterioare luate de Comitetul Executiv al UEFA, având în vedere escaladarea militară pe scară largă care a dus la invadarea teritoriului ucrainean de către armata rusă, Comitetul Executiv al UEFA a decis că niciun meci din competițiile UEFA nu se va disputa în regiunea Transnistria, în Republica Moldova, până la noi ordine.

Decizia se bazează pe considerentele și concluziile trase în mod consecvent de către agențiile specializate în analiza politică și strategică internațională, ale căror rapoarte au fost consultate de către administrația UEFA, în urma evaluării situației actuale din regiunea Transnistria.

În calitate de organism competent pentru elaborarea regulamentelor care reglementează desfășurarea competițiilor UEFA [în conformitate cu articolul 50 alineatul (1) din Statutul UEFA], Comitetul Executiv al UEFA are responsabilitatea generală pentru buna desfășurare a competițiilor sale, care include datoria de a împiedica temporar desfășurarea meciurilor din cadrul competițiilor UEFA în anumite regiuni atunci când întreaga gamă de circumstanțe impune acest lucru.

În consecință, FC Sheriff Tiraspol, care va începe să joace în viitorul prim tur de calificare al Ligii Campionilor UEFA (sezonul 2022/23), a fost invitată să propună o locație/stadion alternativ (care trebuie să respecte toate regulamentele UEFA aplicabile) în afara regiunii transnistrene pentru meciurile sale de acasă în competițiile de club UEFA, atât timp cât interdicția de a juca în regiune rămâne în vigoare

- comunicat UEFA

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Arsenal și Manchester City au bătut palma » „Tunarii” plătesc 52 de milioane de euro pentru una dintre vedetele campioanei

Mutarea carierei pentru fostul jucător al lui Dinamo » A semnat cu o echipă de top din Ungaria: „Sunt mândru să fiu jucătorul acestui club glorios”

Playtech: ȘOC! Adrian Năstase a dat LOVITURA! Victorie uriașă la tribunal, ULUITOR câți bani va primi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează