INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SUPER LIGA EUROPEI

EXCLUSIV VIDEO Cine l-a deranjat pe Ion Țiriac în proiectul Super Liga Europei: „Nu a fost o idee tâmpită, de ce s-a băgat acum?!”

Ion Țiriac a vorbit despre Super Liga Europei
Ion Țiriac a vorbit despre Super Liga Europei

Articol de , - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 15:51 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 18:13

Ion Țiriac, unul dintre cele mai influente nume din sportul românesc, a comentat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor tentativa marilor cluburi de a înființa Super Liga Europei.

Super Liga Europei, competiția la care ar fi trebuit să ia parte cele mai puternice cluburi ale lumii, a rămas deocamdată în stand-by, 9 dintre cele 12 echipe fondatoare retrăgându-se săptămâna trecută. Ion Țiriac consideră că ideea prietenului Florentino Perez „nu era deloc rea” și critică poziția prim-ministrului britanic Boris Johnson, unul dintre marii contestatari ai Super Ligii.

Ion Țiriac, despre Super Liga Europei: „Ideea nu era rea absolut deloc!”

„Cu tot respectul, sportul există mult mai puțin decât exista pe vremea lui Coubertin (n.r - părintele Jocurilor Olimpice moderne). Ăla a murit demult, iar acum sportul e o mare, mare afacere. Sportul e un businees, cine nu recunoaște înseamnă că e orb! Totul costă sute de milioane. Când un jucător ajunge să coste 200 de milioane de euro, te întrebi unde merge acest business. 

Nu a fost tâmpită această Super Ligă, adică să alegi 12 echipe care să joace între ele într-un fel mult mai organizat. Dimineață e Manchester United - Barcelona, după-amiaza e Real Madrid - Chelsea. Unde e fotbalul mare? Undeva între Spania și Anglia.

(...) Eu cred că ideea nu era rea absolut deloc. Dar când se bagă politicul în sport, vezi unde ajungem, cu domnul prim-ministrul al Marii Britanii (n.r - Boris Johnson). E în regulă, și președintele Franței a luat poziție acum, dar trebuia să ia poziție mai de la început, ca să limiteze aceste excese în economia și business-ul sportului. Dar acestea sunt decizii sau filosofii care mă depășesc”, a declarat Țiriac, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor. 

Pe Florentino Perez îl cunosc de 50 de ani, deci nu de ieri. E unul dintre cei mai inteligenți oameni pe care i-am văzut în sport - Ion Țiriac

Sfatul revoluționar al lui Ion Țiriac pentru Dinamo: „Să facă asta! Mă doare ce e acolo”
DINAMO
Sfatul revoluționar al lui Ion Țiriac pentru Dinamo: „Să facă asta! Mă doare ce e acolo”

Boris Johnson și Emmanuel Macron, împotriva Super Ligii Europei

În Anglia, nu doar jucătorii, antrenorii și fanii au fost revoltați de lansarea Super Ligii Europei. Într-un mesaj adresat fanilor, premierul Boris Johnson a scris săptămâna trecută pe rețelele de socializare că „voi face tot posibilul pentru a interzice această Super Ligă ridicolă”.

„Planurile pentru o Superligă ar fi foarte dăunătoare fotbalului. Ar lovi în inima competiției interne și ar îngrijora suporterii din întreaga țară. Susținem autoritățile fobalistice să adopte măsuri”, a declarat premierul britanic.

Cine l-a deranjat pe Ion Țiriac în proiectul Super Liga Europei: „Nu a fost o idee tâmpită, de ce s-a băgat acum?!”
Boris Johnson a contestat vehement Super Liga Europei. Sursă foto: Guliver/Getty Images

Și Emmanuel Macron, președintele Franței, a ieșit la contraatac: „Salut poziția cluburilor franceze de a refuza să participe la proiectul unei Superligi, amenințând principiul solidarității și al meritului sportiv. Statul francez va sprijini toți pașii făcuți de Ligă, Federație, UEFA și FIFA”.

Să fiți siguri. Dacă autoritățile fotbalului nu vor acționa, noi o vom face. Totul pentru a împiedica această Super Ligă să înceapă. Cele șase cluburi din Premier League au anunțat decizia luată fără a se consulta cu nimeni. Și cel mai rău, nu le-a interesat absolut deloc opinia propriilor fani - Oliver Dowden, ministrul britanic al culturii și sportului

6 miliarde de euroar fi câștigat JP Morgan, susținătorul financiar al Super Ligii, în 23 de ani. Cele 12 cluburi ar fi trebuit să plătească băncii anual, împreună, 264 de milioane

Citește și alte știri despre Super Liga Europei:

Super Liga Europei = EXCLUDEREA din campionat! E oficial: „Vor fi dezafiliaţi”

OFICIAL Super Liga Europei a murit » Banca JP Morgan și-a retras oferta de finanțare a competiției!

ANALIZĂ GSP Fotbalul european e condus de China și SUA! Adevărul din spatele apariției Super Ligii Europei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
radoo93
radoo93  •  29 Aprilie 2021, 22:35
Postat de mafa pe 28 Aprilie 2021, 23:41

Sa bagat si Macrou in seama !!!...ce echipe frantuzesti sau nemtesti intrau in súper liga ??...niciuuuunaaaaaa.

PSG, Bayern & Borussia. Alta intrebare mai ai?

mafa
mafa  •  28 Aprilie 2021, 23:41

Sa bagat si Macrou in seama !!!...ce echipe frantuzesti sau nemtesti intrau in súper liga ??...niciuuuunaaaaaa.

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Aprilie 2021, 21:42

Fiecare are dreptul la opinia lui. Mie, de exemplu, mi-ar placea ca in loc de CL sa se infiinteze un campionat pentru cele mai bune echipe din Europa (bazat pe coeficientul UEFA), in loc de EL un fel de liga a doua si in loc de Conference League un fel de liga a treia. Totul coordonat in continuare de UEFA. Dupa primul an sa retrogradeze ultimele 3 sau 4 echipe in fiecare an si sa promoveze primele 3-4 echipe din ligile inferioare in ordintea campionate nationale>liga a treia europeana>liga a doua> prima liga europeana. Ar fi mult mai interesant, iar prima liga europeana ar arata in mare la fel ca superliga lui Perez, insa cu criterii sportive de promovare si retrogradare.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează