INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - CHELSEA 1-1 (3-4 DUPĂ PENALTY-URI)

Clipa cînd nemţii n-au mai cîştigat » Finala Ligii l-a făcut pe Gary Lineker să îşi modifice o declaraţie celebră

Roşu la pămînt. Nemţii s-au prăbuşit pe gazon. Finala s-a terminat. Şi ei au pierdut în faţa lui Chelsea // Foto: Reuters +2   FOTO
Roşu la pămînt. Nemţii s-au prăbuşit pe gazon. Finala s-a terminat. Şi ei au pierdut în faţa lui Chelsea // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 20 mai 2012 20:54

În 1990, fostul mare atacant englez sugera că, în fotbal, nimeni nu poate bate Germania. A actualizat sîmbătă: "Nemţii nu mai cîştigă întotdeauna".

Pentru Gary Lineker, nemţii păreau invincibili. O maşinărie de fotbal pe care nu o poţi deregla cu nici un chip. Asta sugera faimosul vîrf al Albionului în anii '80-'90. Dar acum, la finala de la Munchen, nici el nu mai crede în cuvintele sale.

În iulie 1990, după ce Anglia a fost eliminată în semifinalele Mondialului de Mannschaft (tot la penaltyuri), campioana acelei ediţii, Lineker a spus:

" Fotbalul este un sport simplu, în care 22 de oameni aleargă după minge 90 de minute, iar la final nemţii cîştigă întotdeauna"

Declaraţie ce a rămas gravată în timp.

Însă pe 19 mai 2012, după 22 de ani, acelaşi Lineker, actual comentator la BBC şi Al Jazeera Sports, a comentat pe Twitter:

"Fotbalul este un sport simplu, în care 22 de oameni aleargă după minge 120 de minute, iar la final nemţii nu mai cîştigă întotdeauna".

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
killerforever
killerforever  •  21 Mai 2012, 14:48

CAND CINEVA NU-I IN STARE SA CASTIGE DA VINA PE "BULANUL" ADVERSARULUI SAU PE ARBITRI. DUPA CUM AM SPUS SI IN ALTE POSTURI E MAI USOR SA DAI VINA PE ALTCINEVA DECAT SA-TI RECUNOSTI PROPRIILE ERORI. CE VINA A AVUT CHELSEA CA IN MECIURILE CU EI BARCELONA SI BAYERN AU AVUT ATACANTI INCOMPETENTI? EI AU AVUT O STRATEGIE CARE S-A DOVEDIT BUNA PENTRU EI DAR AR FI FOST DE RAHAT DACA ATACANTII ADVERSI AR FI MARCAT MACAR O PARTE DIN OCAZIILE AVUTE. DAR NU AU FACUT-O ASA CA CHELSEA A CASTIGAT TROFEUL. RESTUL E NEINTERESANT.

th3dog
th3dog  •  21 Mai 2012, 08:41

doamne cat kaka a putut sa manance chelsea anul asta... la anul pe pariu ca nu trec nici de grupe :)

cristiantello
cristiantello  •  21 Mai 2012, 06:16

Responsabilul : bulanul iresponsabil !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close