INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Copie la indigo » Lucescu, Raţ şi Şahtior vor întîlni Dortmundul în "optimi". Aşa s-a decis după o tragere la sorţi misterioasă

A doua oară în primăvara Ligii Campionilor, Mircea Lucescu e pregătit de tabloul
A doua oară în primăvara Ligii Campionilor, Mircea Lucescu e pregătit de tabloul "optimilor" // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 21 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 20 decembrie 2012 22:26

Miercuri, la repetiţie, şi ieri, la extragerea oficială de la Nyon, lista meciurilor a fost identică. O coincidenţă ce a aprins spiritele.

Ieri, la 12:30, UEFA a început tragerea la sorţi. De fapt, o repetare a repetiţiei. Pentru că întreaga listă a meciurilor din "optimile" Champions League a ieşit exact la fel, o copie la indigo, ca în ziua precedentă, în spatele uşilor închise.

Se ştiau regulile:
- nu se puteau întîlni două echipe din aceeaşi ţară sau din aceeaşi grupă
- erau interzise "şocurile" dintre formaţiile care au cîştigat seriile ori dintre cele de pe locurile secunde

Dar probabilitatea ca 8 partide să fie identice două extrageri la rînd era infimă. Ceea ce a provocat rumoare în toată Europa, fanii exprimîndu-şi dezaprobarea pe site-urile marilor publicaţii şi televiziuni continentale: "Iarăşi un blat marca UEFA".

0,00005 la sută era şansa ca lista "optimilor" Ligii Campionilor să fie aceeaşi şi la repetiţia tragerii, şi la ceremonia oficială organizată de UEFA

"Nu sînt speriat de Borussia"
Pentru Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior, să joace cu Borussia Dortmund nu e prea bine. Se vor duela două dintre cele mai frumoase echipe ale Ligii. Însă ar fi putut fi şi mai rău, în faţa Barcelonei, a lui Man. United sau a lui Bayern.

"Nu sînt speriat de Borussia. Am mai cîştigat împotriva lui Stuttgart şi Schalke în trecut. Dortmund e foarte valoroasă, agresivă şi tînără, excelent organizată şi a cîştigat cea mai dură grupă, cu Real, City şi Ajax. Dar jocul nostru, creativ, plin de culoare, le va pune mari probleme", a declarat Lucescu.

În 2011, cînd s-a calificat în premieră în primăvara Champions, Luce a fost provocat de AS Roma în "optimi". Roma era favorită, însă Şahtiorul brazilian i-a dat o replică fantastică: două victorii, 3-2 în Cetatea Eternă şi 3-0 la Doneţk. Înainte de a se înclina înaintea extraterestrei Barcelona: 1-5 şi 0-1.

"Va fi un meci între marile surprize ale Ligii. Şahtior practică un superfotbal, iar noi trebuie să jucăm excelent pentru a ne califica. E o mare provocare" (Jurgen Klopp, antrenor Dortmund)

4 confruntări de vis
Real Madrid - Man. United
(13 februarie - 5 martie)
Şahtior - Borussia Dortmund
(13 februarie - 5 martie)
Arsenal - Bayern Munchen
(19 februarie - 13 martie)
AC Milan - FC Barcelona
(20 februarie - 12 martie)

4 perechi fără strălucire
Celtic Glasgow - Juventus
(12 februarie - 6 martie)
Valencia - Paris Saint-Germain
(12 februarie - 6 martie)
FC Porto - Malaga
(19 februarie - 13 martie)
Galatasaray - Schalke
(20 februarie - 12 martie)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
dumitruselena
dumitruselena  •  23 Decembrie 2012, 09:42

bravo alin !

nausea69
nausea69  •  21 Decembrie 2012, 11:34

Nu e nicio tragere misterioasa si a fost pusa in aplicare intr-o maniera desteapta. Alternativa era sa o decida un program pe calculator, dar ar fi creat si mai multe suspiciuni. Erau urmatoarelor reguli: echipe de pe loc 1 sunt cap de serie, nu se intalnesc echipe care au jucat in aceeasi grupa, nu se intalnesc echipe din aceeasi tara. Acu jurnalistii romani iar o baga pe aia cu teoria conspiratiei, n-am vazut pe aia din l'equipe sa fi zis ceva .

rasvio
rasvio  •  21 Decembrie 2012, 10:04

0,00005 la sută ??? cum s-a facut calculul? sunt 16 echipe...si daca s-a luat in considerare si ordinea care apare pe panou tot nu iese calculul...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează