INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING - SETÚBAL 1-0

Corespondență din Portugalia // VIDEO + FOTO Sporting nu e mortal! ”Leul” care atacă, dar nu sfâșie » Cum arată lusitanii înainte de duelul cu FCSB

FOTO: Raed Krishan +10   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 12 august 2017 09:19

Roș-albaștrii nu au de ce să le fie teamă marți. Atmosfera e impresionantă pe Alvalade, dar jocul lui Sporting, lipsit de luciditate, nu sperie. Vineri, a smuls o victorie: în minutul 86, din penalty.

Era prima noastră zi la Lisabona și păream o echipă sosită în oraș în preziua unui meci de Champions League. Aeroport - hotel - stadion! Sporting juca ultimul sa partidă înaintea confuntării cu FCSB: acasă, în fața lui Setúbal.

O priveliște spectaculoasă: Tejo se varsă în Atlantic

Am observat puțin "minunea" lusitană de pe șapte coline ca fotbaliștii, de la înălțime, când avionul se apropia de aterizare. Și am plutit câteva minute deasupra Atlanticului cu ochii lipiți de hublouri.

Venind dinspre Spania, aeronava survolează Setúbal, iese de pe continent. Virează larg la dreapta peste imensitatea albastră și se întoarce, oferindu-ne o priveliște spectaculoasă: vărsarea fluviului Tejo, care mîngâie Lisabona și devine parte din ocean printr-un estuar vast.

Sfat bun pentru suporterii roș-albaștri. Metroul e perfect

La "Humberto Delgado", impresionanta poartă spre oraș, nu ne aștepta niciun autocar, ca pe jucători, dar metroul e o variantă rapidă pentru oricine. Taie capitala Portugaliei în toate direcțiile. Ne-am întâlnit cu o echipă din Guimaraes, nu Vitoria, ci una dintr-o divizie inferioară, care venise la aeroport cu metroul.
"Nu e nicio rușine. Când e aglomerat, și este de multe ori este aici, mai ales în august, luna plină de turiști, e mai ușor să ajungi dintr-un loc în altul", spune Bruno, unul dintre fotbaliști. Sfat bun și pentru suporterii noștri ce vor însoți FCSB la meciul de marți.

Ziua, extrem de cald. Seara, răcoare

În oraș e cald. Foarte cald. Termometrele arată doar 34 de grade, la București a fost și mai încins, dar aerul fierbinte și uscat te copleșește (După week-end, temperaturile vor mai scădea). Seara însă, e mai răcoare. Mult mai bine. Așa va fi și la ora partidei din play-off-ul Champions League.

Fanii te asurzesc

Stadionul Alvalade te atrage din prima clipă, cu verdele său viu. Mare, verde și încă modern, chiar dacă au trecut 14 ani de la inaugurare. Iar fanii creează o atmosferă electrizantă. Cântă non-stop, 90 de minute. Și tobele lor te asurzesc.

Au abuzat de centrări

Totuși, jocul lui Sporting nu a fost la fel de impresionant cu Setubal. A fost un "leu" destul de cuminte.

Echipa lui Jorge Jesus, așezată într-un 4-4-2 ce se poate transforma ușor în 4-2-3-1, a avut mari probleme să-și depășească adversarul, care s-a apărat în bloc, aproape de limita careului, dar care s-a mulțumit numai cu această defensivă.

Atacul a fost aproape ignorat.

Nereușind să verticalizeze, fără spații în zona centrală, gazdele au mutat jocul pe aripi și au abuzat de centrări, multe dintre ele nereușite. Puține ocazii de gol în prima repriză.

Dost, omul care aduce golul. Din penalty

După pauză, alb-verzii au accelerat ritmul. Șutul lui Adrien de la marginea careului a lovit transversala, șanse au mai fost, fără succes însă. Bas Dost s-a trezit spre final și a decis partida.

În minutul 86, la o centrare de pe aripa stângă, a fost ușor împins în careu, vârful olandez a accentuat căderea, primind penalty. Pe care tot el l-a transformat.
A dezlănțuit fericirea pe Alvalade. 1-0, al doilea succes din acest sezon, primul acasă. Galaxia Sporting așteaptă FCSB. Dar nu e un căpcăun! Nici măcar un "leu" cu mușcătură mortală.

SPORTING - SETUBAL 1-0
(Dost 86)
SPORTING: Rui Patricio - Piccini, Coates, Mathieu, Jonathan Silva - Gelson Martins, Adrien (69 Bruno Fernandes), Battaglia, Acuna (64 Bruno Cesar) - Dost, Podence (65 Doumbia). Antr. Jorge Jesus


SP-SE 1/0 de Flash-Score

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
randoom_._
randoom_._  •  12 August 2017, 14:04
Postat de waves pe 12 August 2017, 12:07

Sper din tot sufletul si pentru sănătatea acestui popor sa o luati din nou cu 5 -0 asa cum ne ati obisnuit cu inca 16 rezultate de acest gen in cupele europene Lucica scuze anticipate tu nu meriti asta dar primatele stalin si bakurin fratii grim homo da.?.

ne-ati obisnuit? wtf? in ultimi 20 de ani,daca avem 4 sau 5 rezultate din astea,cand am dat de echipe superputernice. la cat de des jucam in europa nu este de mirare. tinand cont ca celalte echipe au bugete de sute de ori mai mari. dar ce sa inteleaga un dinamovist aka o rusine a romaniei care este eliminata inca din primul tur.

randoom_._
randoom_._  •  12 August 2017, 14:02
Postat de valeri_gazaev100 pe 12 August 2017, 11:03

@ randoom - prostia intruchipata

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

929626847105333
Mihai Florin  •  12 August 2017, 14:05

Să fim serioşi suntem departe de fotbalul adevărat din Europa, şi tot timpul ne-am mulțumit cu bani care îi luam de la Uefa şi cam atât.Nu mai spun că la noi jucători sunt tratati ca nişte sclavi numai că sunt plătiti.Au şanse cu Sporting dar rămâne de văzut ce se va întâmpla.Becali a stricat o gramadă de jucători care au venit la Steaua, nimeni nu garantează că se vor califica mai departe chiar dacă au adus tot ce este mai bun în campionatul intern.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează