INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ARBITRAJ

Crăciunescu: "Unii arbitri sînt puşi pe un curent favorabil. Românii vîslesc contra curentului"

Articol de GSP - Publicat joi, 11 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2013 19:10

Cel care a arbitrat finala Ligii din 1995 critică sistemul UEFA: "Ce am văzut la Dortmund a fost incredibil. Ofsaiduri de curtea şcolii. Tudor, Balaj şi Haţegan sînt mai buni decît mulţi din elită".

- Domnule Crăciunescu, se pot face asemenea erori în Ligă?
- Uite că se pot! Am văzut greşeli incredibile ale asistenţilor. Ofsaiduri de curtea şcolii, pe care, în mod normal, n-ai cum să le ratezi.

- La golul de 3-2 au fost...
- Două ofsaiduri în aceeaşi fază. Centrare şi patru nemţi sînt în afara jocului. Şi iarăşi ofsaid, cînd Santana împinge mingea în plasă. Plus cel de la golul Malagăi de 1-2.

- De ce aceste gafe?
- Pentru că sînt interese. Pentru că ţările dezvoltate dirijează totul în fotbal. Pentru că arbitrii lor sînt protejaţi, propulsaţi.

- Cum?
- Uite cum: unii sînt puşi pe un culoar favorabil, avînd curent puternic din spate, şi avansează. Arbitrii români vîslesc contra curentului. Mai mult, uneori sînt obligaţi să vîslească pe nisip.

- Avem arbitri mai buni?
- Mult mai buni. Tudor, Balaj, Haţegan sînt mai valoroşi decît mulţi din elită. Aminteşte-ţi de Urs Meier, elveţianul era considerat numărul unu. Şi greşea...

- Totuşi, Collina conduce Comisia UEFA.
- Nu poate nici el să schimbe nimic. Sînt forţe mult prea tari în fotbal.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
supersolo
supersolo  •  11 Aprilie 2013, 13:27

mafia e prezenta peste tot ...se vrea o finala real-barca ....indiferent de pretz...

buerebuistas
buerebuistas  •  11 Aprilie 2013, 13:02
Postat de eucutine pe 11 Aprilie 2013, 07:27

asa nerecunoscatori sunteti voi, copitatele, fata de omul de casa al lui Valentin, care v-a pus pe tava 2 titluri? Chiar ati ajuns sa-l renegati?

Talk to the Hand

eucutine
eucutine  •  11 Aprilie 2013, 07:27
Postat de buerebuistas pe 11 Aprilie 2013, 02:12

Mai cretin si ipocrit ca Mos Craciunescu n-am vazut , in perioada de freelancer , constata cu stupoare pe la televizor , calitatea arbitrajelor si se mira cum de sunt deleagati unii care gresesc flagrant , mai ales pro-CeFuRa Cluj , omu' dadea si nume de arbitri , ca apoi in momentul in care Mircea "The Gofather" Sandu l-a pus la CCA , el , virgina neprihanita , pe nume Craciuneasca , s-a intors la 180 de grade si la meciurile importante ii delega exact pe acei arbitri pe care ii reclama frenetic pe la TV

asa nerecunoscatori sunteti voi, copitatele, fata de omul de casa al lui Valentin, care v-a pus pe tava 2 titluri? Chiar ati ajuns sa-l renegati?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează