INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS / De unde ar fi pornit pandemia COVID-19 în Spania și Italia: „Nu au existat controale. A fost teribil”

21.304 de oameni au murit la nivel global din cauza infectării cu COVID-19
21.304 de oameni au murit la nivel global din cauza infectării cu COVID-19

Articol de GSP - Publicat joi, 26 martie 2020 09:32

Papu Gomez (32 de ani, mijlocaș ofensiv), starul celor de la Atalanta, a vorbit despre pandemia de coronavirus și și-a exprimat opinia cu privire la declanșarea crizei COVID-19 în Spania și Italia, cele mai afectate țări europene de virusul provenit din China.

  • Cifre oficiale: 74,386 de persoane infectate cu coronavirus a înregistrat până acum Italia - 7,503 morți, 49,515 de cazuri sunt în Spania (3,647 decese)

Pe scurt, Gomez consideră că partidele din „optimile” Champions League dintre Atalanta și Valencia (8-4 la general pentru italieni) ar fi catalizat răspândirea virusului. Partida disputată în Italia s-a jucat cu stadionul arhiplin, în timp ce meciul din Spania s-a desfășurat cu porțile închise.

Victimele coronavirus în sport » Toate cele 89 de nume depistate pozitiv

„Nu eram bine informaţi despre severitatea coronavirusului”

„Cu toţii aşteptăm să vedem dacă vreunul dintre noi va avea simptome. Până acum, nu a avut nimeni. Dar faptul că a trebuit să jucăm acele meciuri a fost teribil. La acea vreme nu erau foarte multe cazuri şi lumea nu prea avea idee despre ce face acest virus. Nu eram bine informaţi despre severitatea lui şi despre cât e de contagios, aşa că nu am avut o dimensiune reală a ceea ce se poate întâmpla. 

La retur, totul era deja putred în Italia, dar în Spania era cum a fost la noi la început. Am mers la Valencia, unde nu au existat controale, totul era relaxat. Acum, Spania e a doua ţară din Europa ca număr de infecţii”, a declarat Papu Gomez pentru presa din Argentina.

44.236 de spectatoriau asistat la meciul Atalanta - Valencia, disputat pe stadionul „San Siro” din Milano, în data de 19 februarie

„Cred că situaţia de azi de la Bergamo, care este unul dintre locurile cu cele mai multe cazuri, are legătură cu faptul că aici e unul dintre cele mai bune spitale din Lombardia şi aici sunt aduse multe persoane, dar şi cu primul meci pe care l-am jucat cu Valencia.

Sunt 120.000 de oameni aici şi 45.000 dintre ei au mers în acea zi pe San Siro. A fost un meci istoric pentru Atalanta, ceva unic, dar a fost o nebunie. Ca să vă faceţi o idee, soţiei mele i-a luat 3 ore să ajungă la Milano, în condiţiile în care în mod normal drumul îl parcurgi în 40 de minute" - Papu Gomez, Atalanta

CORONAVIRUS / De unde ar fi pornit pandemia COVID-19 în Spania și Italia: „Nu au existat controale. A fost teribil”

Papu Gomez // Sursă foto: Getty

Explicațiile unui expert: „A fost o bombă biologică”

Un alt expert pneumolog din Bergamo susține că meciul Atalanta - Valencia, 4-1, jucat pe 19 februarie în optimile Ligii Campionilor, ar fi responsabil în mare măsură pentru explozia epidemiei în Lombardia și Spania.

„19 februarie, 40.000 de fani veniți din Bergamo pentru Atalanta - Valencia. Cu autocarele, mașinile și trenul. A fost bombă biologică”, a declarat, în Corriere della Sera, Fabiano Di Marco, șeful pneumolog al spitalului „Papa Giovanni XXIII”, printre cele mai moderne din Europa. 

CORONAVIRUS / Carantină totală în România + noul bilanț:

Citește și alte știri despre coronavirus:

Laurențiu Reghecampf îi roagă pe români să stea în casă „Doar așa putem opri această nenorocire. Mi-e foarte teamă să nu ajungem ca în Italia”

Romario Benzar, despre situația din Italia: „N-am mai văzut oameni pe stradă de o săptămână”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
radumatei
radumatei  •  26 Martie 2020, 12:27

Ce față are Papu ăsta, se sperie și coronavirusu' de el :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează