INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REACȚIE

Detalii despre procesul lui Sebastian Colțescu » Cum a dat UEFA verdictul și ce l-a întrebat pe arbitru: „Raportul nu lasă niciun fel de dubiu”

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2021 22:14 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 23:47

UEFA a decis că Sebastian Colțescu nu este vinovat de rasism in urma scandalului iscat la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din grupele Ligii Campionilor, iar avocatul acestuia a dat detalii din proces. 

Josep Vandellos, avocatul spaniol al arbitrului de 43 de ani, a vorbit despre decizia UEFA și a explicat cum s-a desfășurat ancheta. În plus, ibericul a dezvăluit ce au vrut oficialii UEFA să afle din discuțiile cu Sebastian Colțescu și cum s-a ajuns la acest verdict.

Josep Vandellos, avocatul lui Colțescu: „UEFA a solicitat un raport de expertiză lingvistică”

„În acest caz, UEFA a solicitat un raport de expertiză lingvistică să afle dacă expresia folosită pentru a-l identifica pe Webo avea conotaţii rasiste sau nu. S-au obţinut aceste probe, s-a făcut un raport şi acel raport a concluzionat că nu există insultă rasistă.

Raportul îl am eu şi am avut ocazia să îl citesc, este extrem de clar şi foarte bine făcut. Nu lasă niciun fel de dubiu asupra bunăvoinței arătate de către Colţescu și a faptului că, din punct de vedere obiectiv, expresia respectivă nu constituie o insultă. 

Să nu credeţi că a fost ceva complicat! Singura chestie pe care Sebi a făcut-o a fost să spună adevărul, cum a trăit el şi care a fost intenţia. Adevărul e că i-au fost puse întrebări de tot felul, dacă ar fi fi putut folosi o altă expresie, de ce a folosit expresia respectivă etc. El şi-ar fi dorit să evite situaţia respectivă, dar discuţia a avut loc prin handsfree, deci a fost o discuţie privată pe care,  în condiţii normale, nimeni nu ar fi auzit-o.  Probabil că dacă domnul Webo avea o pălărie roşie, Sebastian l-ar fi indicat la modul <uite, acela cu pălărie roşie>. 

Dar din moment ce Webo era singura persoană de rasă neagră (n.r. nu era singura) aşezată de bancă într-un meci de Champions League, unde există o presiune extrem de mare şi nu se poate pierde niciun minut, cea mai rapidă metodă de a-l identifica a fost aceasta. Se putea folosi altă expresie, bineînţeles. El a ales-o pe aceasta”, a spus Josep Vandellos la TV Telekom Sport.

Pierre Webo cerea o pedeapsă aspră pentru Sebastian Colțescu

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Pierre Webo, care a fost numit „ăla negru” de Colțescu, a oferit un interviu pentru France Football, în care a cerut „o pedeapsă dură” pentru Colțescu.

„Am simțit furie. Nici acum nu mi s-a dat un răspuns pentru cuvintele arbitrului", a declarat acesta. „Îmi doresc să văd sancțiuni, pentru că trebuie să fie o premieră. O pedeapsă dură, altfel, nimeni nu-și va mai aminti ce s-a întâmplat și totul se va repeta”, a spus camerunezul, într-o încercare de a pune presiune suplimentară pe UEFA.

VIDEO Aime Lema, despre cazul Colțescu: „Webo e conștient că arbitrul nu a vrut să-l jignească”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

FRF doarme, iar Sepsi Sf. Gheorghe profită de strategia Ungariei anti-România

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
10224987415617597
Victor Cretu  •  13 Februarie 2021, 01:30

Este foarte usor sa auzi/intelegi "***" cand un roman spune "negru". Cred ca de aici a pornit tot tambalaul. Furtuna intr-un pahar cu apa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  12 Februarie 2021, 22:41

Dar nu Colțescu a zis "ăla negru!", ci Octavian Șovre.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  12 Februarie 2021, 17:09

*** inca incearca, sper sa ii dea in judecata Coltescu pe haretisti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează