INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo are cale liberă » Poli Iași, fără 10 oameni de bază înaintea meciului decisiv! Deciziile luate de Leo Grozavu

Dinamo speră să obțină promovarea directă în deplasarea cu Poli Iași, pe arena pe care s-a încoronat campioană în 2007, dar moldovenii n-au mai pierdut de 17 meciuri, din octombrie 2022.
Dinamo speră să obțină promovarea directă în deplasarea cu Poli Iași, pe arena pe care s-a încoronat campioană în 2007, dar moldovenii n-au mai pierdut de 17 meciuri, din octombrie 2022.

Articol de , - Publicat miercuri, 17 mai 2023 17:15 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 18:17

Dinamo speră să obțină promovarea directă în deplasarea cu Poli Iași, pe arena pe care s-a încoronat campioană în 2007, dar moldovenii n-au mai pierdut de 17 meciuri, din octombrie 2022.

  • Calcule: Calcule: Oțelul va promova direct în Liga 1 dacă va obține același rezultat ca Dinamo în ultima rundă. În caz contrar, „câinii” vor reuși „marea evadare”. Conform FRF, principalul criteriu în cazul egalității îl reprezintă punctele obținute în sezonul regular
  • Meciurile din ultima etapă: Oțelul - Unirea Dej și Poli Iași - Dinamo.

Dinamo și-a câștigat pe teren, prin victoriile cu Oțelul (2-0) și cu CSA Steaua (3-0), coroborat cu jocul rezultatelor negative ale gălățenilor, dreptul de a spera la promovarea directă.

Când se trag la sorți barajele de promovare/menținere în Superliga și datele la care se vor juca meciurile
BARAJE
Când se trag la sorți barajele de promovare/menținere în Superliga și datele la care se vor juca meciurile

Iașiul trezește amintiri frumoase „câinilor”

Meciul decisiv al „câinilor” va fi la Iași, Oțelul joacă acasă cu Unirea Dej și păstrează avantajul direct al punctajului superior la intrarea în play-off. Duminică, de la ora 13:00, se va lămuri situația.

Roș-albii au pierdut de două ori în acest sezon contra lui Poli Iași - 0-1 în sezonul regulat în Copou, 1-3 în turul play-off-ului la "Arcul de Triumf" -, dar stadionul din Copou păstrează amintirea câștigării ultimului titlu din istoria clubului din Ștefan cel Mare! În 2007, după 1-1 cu echipa locală, formația condusă de Mircea Rednic câștiga trofeul de campioană, matematic, cu patru runde înainte de final.

Ovidiu Burcă nu crede în darurile moldovenilor: „Îi cunosc”

Duminică, roș-albii vor întâlni o echipă deja promovată matematic, de pe locul 1, în primul eșalon, iar Leo Grozavu va încropi o formație secundă, întrucât multe dintre vedetele formației sunt absente. Fie au luat vacanță mai devreme, fie au acuzat probleme medicale!

Abia promovat în Liga 1, englezul îndrăgostit de România le-a pus gând rău granzilor: „Abia aștept să le dau gol”
PROMOVARE
Abia promovat în Liga 1, englezul îndrăgostit de România le-a pus gând rău granzilor: „Abia aștept să le dau gol”

Astfel, Jankov, Harrison, Marchioni, Alin Roman și Katanec sunt învoiți. Itu, Vojtus, Telcea și Mogoș sunt accidentați, iar Vașvari e incert. Chiar și cu acest practic Poli Iași 2, cu toate simpatiile roș-albe ale președintelui Cornel Șfaițer sau trecutul de "câine roșu" al lui Leo Grozavu, antrenorul Ovidiu Burcă nu se așteaptă ca moldovenii să facă pârtie dinamoviștilor spre Liga 1.

„Întotdeauna realitatea a bătut calculele. Sunt dinamoviști acolo, dar dincolo de simpatiile pe care le au unii sau alții, în momentul în care ești implicat la altă echipă, nu la Dinamo, îți dorești ca echipa ta să câștige. Chiar dacă ești legat sentimental de Dinamo. 

Mi s-a întâmplat și mie, când am fost în alte părți. Îl cunosc pe domnul Șfaițer, îl cunosc pe Leo, le cunosc mentalitatea și nu cred că ne va face nimeni niciun cadou”, a mai declarat antrenorul echipei Dinamo.

Poli Iași n-a mai pierdut în campionat din octombrie 2022, la Slatina (0-1)! De atunci a adunat 10 victorii și 7 remize în eșalonul secund.

Filip Dujmovic crede în destin: „Da, Dinamo joacă în 12!"

Jucătorii dinamoviști sunt entuziaști după ultimele rezultate, favorabile lor, spun că vor să evite barajul, cu Chindia sau cu FC Argeș. Toți se gândesc la promovarea directă, victorie în Copou, coroborată cu eșecul Galațiului acasă.

Unul dintre cei mai buni dinamoviști din ultimele săptămâni, portarul Filip Dujmovic le aduce aminte suporterilor de Bogdan Lobonț! Fanii îl compară cu goal-keeper-ul ce a contribuit la titlurile de campioană din 2002 și 2007. 

1este cifra eșecurilor dinamoviștilor în ultimele 5 runde, 1-3 acasă cu Iașiul, în rest două remize și două victorii

„Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru sentimentul minunat oferit de succesul din derby, este neprețuit pentru bucuria acordată suporterilor. Mai ales acelora care ne-au susținut de la început, când eram departe de Liga 1. Iar acum suntem atât de aproape. 

Da, Dinamo joacă în 12 jucători, fanii reprezintă coechipierul în plus pe acest final de sezon. Eu cred că rezultatele vor coincide pentru ca noi să promovăm direct, iar Dinamo să revină acolo unde îi este locul", a reacționat bosniacul pentru Gazeta Sporturilor. 

19luni au trecut de la ultima partidă pierdută acasă de ieșeni în liga secundă, în octombrie 2021, cu Viitorul Tg. Jiu (1-3)

Cum ar putea arăta Poli Iași duminică, împotriva lui Dinamo: Brânză - Martac, Tincu, Lică, Finica - Kouadio, Fr. Cristea, R. Ion - A. Dumitru, Hlistei, Musi

Sunt convins că stadionul va fi plin, primim trofeul de câștigători, ne dorim să ieșim cu fruntea sus. Ne bucurăm că toți ochii vor fi ațintiți asupra meciului nostru. E bine, înseamnă că lumea urmărește Iașul! Nu mă interesează cine va mai promova în Liga I, nu am preferințe
- Leo Grozavu, antrenor Poli Iași

Și eu am tratat mereu meciurile cu Dinamo cu maximă seriozitate, indiferent la ce club am fost. Cum îl cunosc pe Leo, sunt convins că va face ca echipa să se exprime cât poate de bine, chiar dacă Dinamo e pe val după victoria cu Steaua. Eu am încredere în Leo
- Cornel Șfaițer, președinte Poli Iași

Trebuie să rămânem lucizi, calmi, să nu ne pierdem capul. Știți foarte bine rivalitatea pe care Iașiul o are cu Dinamo. Noi am jucat acolo, am văzut rivalitatea care este. Cei care vor intra pe teren vor dori să-i demonstreze că merită să se bazeze pe ei și în noul sezon
- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

VIDEO Ministrul Afacerilor Interne a anunțat când se vor termina construcțiile la noul stadion Dinamo, dar și faptul că CS Dinamo din Liga 3 va deveni pepinieră pentru clubul lui Burcă

Citește și alte știri despre lupta din Liga 2:

EXCLUSIV Interviu cu jucătorul care a decis meciul Gloria Buzău - Oțelul și i-a oferit o extrașansă lui Dinamo: „Doar la asta ne-am gândit”

Când se trag la sorți barajele de promovare/menținere în Superliga și datele la care se vor juca meciurile

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
creeperno807
creeperno807  •  17 Mai 2023, 22:40

Dinamo o sa invinga prin merit si fotbal sampanie!

Haha1989
Haha1989  •  17 Mai 2023, 21:18

Da ce, uita asta ca e Dinamo ist? Doi solist!

contrabas3
contrabas3  •  17 Mai 2023, 20:34
Postat de gigi.debelihu pe 17 Mai 2023, 19:48

Tu, ca comediant desigur stii ce e aia o comedie ca o cacofonie. Ne lasi??..Logica de gigist frustrat de realizarile altora. Dinamo ar fi sigura de cele 3 puncte, doar daca Iasiul nu s-ar prezenta la meci! Ceea ce nu este cazul! Stam sa citim parerile tuturor frustratilor cu capul cat damigeana si mintea cat dopul, acum!??

…doar că Oțelul nu pierde meciul de duminică. Lol!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close