INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PLAY-OFF

Reacție de neînțeles a unui vicecampion mondial: „Sheriff Tiraspol nu are ce căuta în Liga Campionilor!”

Dirk Kuyt, într-un duel cu Sergio Ramos
Dirk Kuyt, într-un duel cu Sergio Ramos

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 19:28 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 19:43

Dirk Kuyt (41 de ani), vicecampion mondial cu naționala Olandei în 2010, spune că Liga Campionilor ar trebui interzisă pentru echipele de nivelul lui Sheriff Tiraspol. 

Sheriff Tiraspol este revelația preliminariilor Ligii Campionilor. Campioana Republicii Moldova a trecut în turul 3 de Steaua Roșie Belgrad, iar marți seară a reușit o victorie categorică în prima manșă a disputei cu Dinamo Zagreb, scor 3-0. Laudele au curs la adresa moldovenilor, dar Dirk Kuyt s-a poziționat diferit. 

Dirk Kuyt: „Sheriff Tiraspol nu are ce căuta în Liga Campionilor”

Dirk Kuyt, fost mare atacant al naționalei Olandei și al lui Liverpool, este în prezent analist la postul RTL7, din țara natală. 

Kuyt a avut o opinie aprig criticată, imediat după Sheriff - Dinamo Zagreb 3-0: „Știu că Liga Campionilor este o competiție destinată campioanelor, dar echipe precum Sheriff Tiraspol nu au ce căuta în Liga Campionilor”. 

104 aparițiiși 24 de goluri are Dirk Kuyt la prima reprezentativă a Olandei. De-a lungul carierie a evoluat pentru Utrecht, Feyenoord, Liverpool și Fenerbahce

Trecut dubios pentru Sheriff

Clubul moldovean și-a instaurat dominația în țară, având 19 titluri, șase la rând. Povestea a început în 1997, numele Sheriff fiind preluat de la compania fondată de doi foști ofițeri KGB, Viktor Gușan (președintele) și Ilia Kazmali.

Cei doi au făcut avere în Transnistria după destrămarea URSS, din afaceri cu miros de corupție și mafie. Au investit o parte din bani în fotbal și și-au distrus concurența. Au construit un stadion (12.746 locuri) și o bază la standarde de top, cheltuind 150 de milioane de euro.

Doar străini la Tiraspol

Strategia lui Sheriff este simplă și a dat roade în decursul timpului. A început să obțină rezultate și în "afară", calificându-se de patru ori în grupele Europa League. S-a bazat pe scouteri buni și pe aducerea de jucători ieftini, fără nume, dar cu calități. Din toate colțurile lumii.

Cel mai scump din teren (800.000 de euro) a fost brazilianul Luvannor (assist la ultimul gol), atacant venit liber de la Al Wahda, întrucât columbienii Zapata și căpitanul Castañeda (un milion), suspendat, au lipsit. Marcatorii Adama Traoré ("dublă") și grecul Kolovos fac 600.000. Dinamo are în lot cinci fotbaliști de peste 10 milioane!

VIDEO Marius Șumudică, dezlănțuit după eșecul de la Belgrad: „Le-am zis să vină lângă mine pe scaun!”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Rețeta lui Sheriff Tiraspol » Trecut dubios, investiții masive și miza pe străini

Ruptură totală la CFR » Șumudică a dat un ultimatum: „Ori pleacă ei, ori eu!” + Greii vestiarului nu-l mai vor! Ce au strigat în vestiar, după meci

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  19 August 2021, 09:58

Tocmai de asta UCL e o competitie de 2 bani,ca nu joaca doar campioanele,dar cine sa-i spuna fraierului astuia trecut pe la looserpool?

tristan
tristan  •  19 August 2021, 09:09
Postat de b_o_g_d_a_n pe 18 August 2021, 23:27

Habar n-are Kuyt de Transnistria si nici nu-l intereseaza. Mai pe scurt ideea lui e ca saracii nu trebuie sa se amestece si sa-i incurce pe bogati.

asa zic si io....il doare n cot de Transnistria..nici nu cred ca stie ce.e..

niculaemoromete
niculaemoromete  •  19 August 2021, 08:14

Kuyt, un cabotin!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close