INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB

E sigur: FCSB NU va fi cap de serie în Ligă » Care sunt cei 5 posibili adversari și ce șanse au ”roș-albaștrii” să ajungă în play-off

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2017 19:16

Norocul proverbial al ”roș-albaștrilor” pare că așteaptă tragerea la sorți pentru a-și face apariția.

Jocul rezultatelor finalului de sezon din Europa au făcut ca FCSB să piardă azi orice șansă de a intra în urna capilor de serie pentru turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Echipa lui Nicolae Dică avea nevoie ca Beșiktaș și Viktoria Plzen să termine pe primul loc, însă formația cehă a pierdut titlul în dauna celor de la Slavia Praga.

Astfel, ”roș-albaștrii” se vor afla în urna outsiderilor la tragerea la sorți de pe 14 iulie.

Spre deosebire de sezonul trecut, numele capilor de serie sunt mai puțin sonore. Atunci au fost Șahtior, Ajax, Anderlecht, Fenerbahce și Sparta Praga, ultimii fiind eliminați de steliști după 1-1 în Cehia și 2-0 la București. Lista din 2017 cuprinde însă nume ceva mai apropiate de nivelul vicecampioanei României:

  • DINAMO KIEV (Ucraina)
  • AJAX AMSTERDAM (Olanda)
  • VIKTORIA PLZEN (Cehia)
  • CLUB BRUGGE (Belgia)
  • ȚSKA MOSCOVA (Rusia)

Puteau evita Ajax

Steliștii puteau să scape de poate cel mai dificil adversar din urne, Ajax Amsterdam. Olandezii au ratat titlul, însă puteau ajunge direct în grupe dacă ar fi câștigat finala Europa League de la mijlocul săptămânii. ”Lăncierii” au pierdut însă în fața lui United, 0-2.

”Roș-albaștrii” au întâlnit-o pe Ajax în urmă cu 4 ani, însă ar avea nevoie de câteva transferuri serioase pentru a putea spera la o nouă calificare spectaculoasă. Momentan, echipa lui Nicolae Dică l-a transferat doar pe fundașul Ionuț Larie (CFR Cluj).

ȚSKA, misiune imposibilă

Vicecampioana Rusiei are un lot puternic pentru Estul Europei. Cu jucători ca Akinfeev, Dzagoev, Natcho, Tosici, Eremenko sau Vitinho, ȚSKA va fi un adversar greu de doborât de FCSB. În acest sezon de Champions League, rușii au strâns trei puncte într-o grupă cu Monaco, Tottenham și Bayer Leverkusen.

Avantaj în Ucraina

Dinamo Kiev e în continuă scădere de formă după titlul câștigat anul trecut în fața lui Șahtior. Vicecampioana Ucrainei e departe de nivelul pe care îl avea în 2014, când i-a învins de două ori pe steliști în grupele Europa League, 3-1 și 2-0. ”Roș-albaștrii” ar avea o șansă bună să treacă de o echipă care a rămas fără o bună parte din străinii valoroși pe care i-a avut în ultimele sezoane.

Coșmar pentru cehi?

FCSB ar putea reveni în Cehia, unde anul trecut a reușit s-o elimine pe Sparta Praga la numai câteva luni distanță după ce obținuse o calificare în sferturile Europa League. Viktoria Plzen are în acest moment un lot cam la același nivel cu cel de-al Spartei din 2016. Bazându-se pe un nucleu important de jucători cehi, Plzen e un adversar pe care FCSB l-ar putea elimina, mai ales dacă ar beneficia de avantajul propriului teren în manșa retur.

Confruntare cu Roti

Brugge, echipa lui Dorin Rotariu, a pierdut la limită titlul în Belgia în fața lui Anderlecht, echipă întărită cu două dintre fostele vedete ale FCSB, Stanciu și Chipciu. Formația belgiană s-a făcut de râs în Champions League, unde a avut mai degrabă o grupă de Europa League, cu Leicester, Porto și Copenhaga. Brugge a pierdut toate meciurile și a marcat numai două goluri!  Steaua a eliminat-o pe Brugge în 1996 în preliminariile Ligii.

Programul european al FCSB în acest sezon:

  • 14 iulie - tragere la sorți turul 3 UCL
  • 25/26 iulie - turul 3 UCL (meci tur)
  • 1/2 august - turul 3 UCL (meci retur)
  • 4 august - tragere la sorți play-off UCL/EL
  • 15/16 SAU 17 august - play-off UCL/EL (meci tur)
  • 22/23 SAU 24 august - play-off UCL/EL (meci retur)
  • 24 august - tragere la sorți grupe UCL
  • 25 ausugt - tragere la sorți grupe EL

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (87)
maresal30
maresal30  •  28 Mai 2017, 16:32

nue la fecesebisti cu cacao

danut1971
danut1971  •  28 Mai 2017, 13:15
Postat de valentinn10 pe 28 Mai 2017, 10:49

FORTA STEAUA , LUPTA FCSB , HAI STELUTA , CURAJ VITEZISTI, CAMPIONI 28 , restul e caterinca...

campionii rusinii fcsb cu blaturi gen craiolguta si viitorul si arbitrii platiti

danut1971
danut1971  •  28 Mai 2017, 13:14
Postat de andrei.f pe 28 Mai 2017, 12:58

Steaua va fi declarată campioană la TAS şi va ajunge îl play-off UCL, adică în EL sigur, singura echipă românească, de altfel. În grupele UCL, cam greu cu lotul ăsta !

zii sa mori tu? fortza dinamo

Vezi toate comentariile (87)
Comentează