INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FARUL

Interzis în Moldova! Ce trebuie să facă Farul la meciul cu Sheriff » Guvernul de la Chișinău este categoric

Farul a schimbat sponsorul principal în acest sezon
Farul a schimbat sponsorul principal în acest sezon

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2023 12:34 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 13:13

Farul a câștigat turul cu Sheriff Tiraspol, disputat la Ovidiu, scor 1-0. „Marinarii” au acum prima șansă la calificare, însă în Moldova au parte de o „dublă” surpriză. După ce a aflat ca vor fi nevoiți să meargă în Transnistria, pentru că meciul a fost mutat de la Chișinău, Farul e nevoită acum să facă și o schimbare la nivelul echipamentului. 

În Moldova este strict interzisă reclama pentru casele de pariuri și jocurile de noroc, motiv pentru care Farul va fi nevoită să joace la Chișinău fără sponsorul principal pe piept. Recent, echipa lui Gheorghe Hagi a schimbat acest sponsor, a trecut de la Petrom la Superbet. 

Grupul Ion Țiriac a cumpărat 5% din afacerea anului în România: „Randamentul este uriaș”
LISTARE
Grupul Ion Țiriac a cumpărat 5% din afacerea anului în România: „Randamentul este uriaș”

Constănțenii au disputat deja două jocuri cu Superbet pe piept, Supercupa cu Sepsi, dar și partida tur cu Sheriff. Acum echipa va purta un echipament simplu, fără acest sponsor de pe piept. Parlamentul de la Chișinău interzice orice fel de reclamă la loterii, jocuri de noroc sau pariuri. Fie că este vorba despre spoturi publicitare pentru TV, reclame la radio, pe internet ori panouri stradale.

Spania și Italia au interzis, Anglia urmează 

Spania și Italia sunt primele țări care au interzis cluburilor să mai poarte pe piept numele caselor de pariuri. Cluburile din Serie A nu mai pot face reclamă pe tricouri la case de pariuri din 2019, iar cele din La Liga au renunțat și ele din 2021. Urmează ca acest lucru să se întâmple și în Premier League. 

Prima ligă engleză de fotbal a ajuns la un acord cu cluburile pentru ca numele caselor de pariurilor sau cazinourilor online care sponsorizează echipele să nu mai figureze pe tricouri cu începere din sezonul 2025/2026.

Opt cluburi din cele 20 din Premier League au ca sponsor principal o casă de pariuri, iar perioada de trei ani până la aplicarea măsurii permite contractelor existente să fie duse până la capăt. Guvernul britanic nu va interzice acest tip de sponsor pentru alte ligi din cauza altor mijloace financiare ale cluburilor.

Dar nu este vorba despre o interdicție totală. Cluburile vor putea să afișeze în continuare din 2026-27 numele caselor de pariuri pe mânecile tricourilor sau în alte părți mai puțin vizibile și cu caractere mai mici. De asemenea, ledurile din jurul gazonului vor putea găzdui în continuare reclame la betting.

Citește mai multe știri despre Farul:

E oficial, Hagi și-a vândut puștiul-minune în Premier League: „Afacerea e gata!”
TRANSFER
E oficial, Hagi și-a vândut puștiul-minune în Premier League: „Afacerea e gata!”
Hagi, nemulțumit de ce urmează pentru Farul: „Cu infrastructura din România o sa facem 100 de ani”
FARUL - SHERIFF 1-0
Hagi, nemulțumit de ce urmează pentru Farul: „Cu infrastructura din România o sa facem 100 de ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
chepandy777
chepandy777  •  14 Iulie 2023, 16:25

Asa ar trebui interzis si la noi. Amin!

temujin
temujin  •  14 Iulie 2023, 13:30

O hotărâre de bun simț din partea parlamentului moldovean. Pe când și la noi?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează