INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FARUL

Farul, de 3 ori norocoasă! » De ce tragerea de azi îl direcționează pe Hagi pe un traseu care duce în grupele Conference League

Foto: Arhivă GSP
Foto: Arhivă GSP

Articol de , - Publicat marti, 20 iunie 2023 16:22 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 16:52

Sheriff Tiraspol va fi adversara lui Gică Hagi în primul tur din Liga Campionilor, însă echipa din Transnistria nu mai are nicio legătură cu cea care făcea senzație acum doi ani în grupele UCL, nici nu va putea susține meciul de acasă în Transnistria, iar Farul îi și preia statutul de cap de serie la tragerea pentru turul 2. 

Renunțare surprinzătoare a lui Gică Popescu, după ce l-a „mitraliat” în direct pe selecționer!
PLECARE
Renunțare surprinzătoare a lui Gică Popescu, după ce l-a „mitraliat” în direct pe selecționer!

Farul, norocoasă la tragerea la sorți pentru primul tur din Champions League

Campioana României a avut multă șansă la tragerea la sorți pentru turul 1 preliminar din UCL. Nefiind cap de serie, putea să primească o adversară extrem de tare, precum Astana sau mai ales Maccabi Haifa, aceasta din urmă fiind prezentă în ediția trecută a grupelor Ligii. 

Norocul a fost de partea constănțenilor însă, iar oponentul din debutul în competiție se va numi Sheriff Tiraspol. Tragerea a fost de 3 ori una excelentă pentru Farul.

1. Sheriff nu mai are nicio legătură cu echipa care a bătut-o pe Real Madrid pe „ Santiago Bernabeu”

Gruparea din Tiraspol a făcut senzație în urmă cu două sezoane în Europa. Le-a eliminat pe Steaua Roșie și pe Partizan Belgrad, a mers în grupele UCL, unde a învins-o pe Real chiar la Madrid. Din acea formație însă mai există în prezent, în lot, un singur fotbalist,stoperul Radeljic, cel care a fost refuzat recent de FCSB.

În rest, toți au plecat, mai cu seamă din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina. O dovadă că Sheriff e la acest moment sub Farul e și cotația site-ului transfermarkt.de. Valoarea lui Sheriff e cu puțin peste 13 milioane de euro, în vreme ce Farul trece de 21 de milioane euro.

2. Sheriff nu va juca acasă, la Tiraspol

Meciul retur, programat în deplasare pentru Farul, nu se va putea disputa la Tiraspol. UEFA nu a permis nici anul trecut să se evolueze acolo, considerând zona una cu risc ridicat din cauza războiului. Meciul se va juca la Chișinău.

3. Imens avantaj: Farul devine cap de serie

Tragerea la sorți pentru meciurile din turul 2 în UCL va avea loc miercuri. Iar Sheriff/Farul se va afla în urna capilor de serie, datorită coeficientului bun al grupării din Transnistria, pe care, automat, Farul îl preia. 

Datorită acestui lucru, constănțenii vor evita, dacă vor ajunge acolo, nume extrem de tari, precum Dinamo Zagreb, Galatasaray, Copenhaga, Ferencvaros, Qarabag, Ludogorets. 

Lista oponentelor arată acum mult mai bine, cu echipe accesibile ca Zrinjski (Bosnia), Shamrock Rovers (Irlanda), Zalgiris (Lituania), HJK (Finlanda), Olimpija Ljubljana (Slovenia). Numele de evitat ar fi Maccabi Haifa, Astana, Rakow și Hacken.

Dacă Farul va trece și de turul 2, atunci ar fi sigură cel puțin de grupele Conference League. Dacă ar fi eliminată în turul 3 din Ligă ar cădea în play-off-ul de Europa League, de unde, o eventuală eliminare, ar duce-o direct în grupele Conference. 

Chiar și dacă ar părăsi Champions League în turul 2, tot ar avea șanse foarte mari pentru a fi în grupe în a 3-a competiție, fiindcă ar evolua ulterior doar pe un traseu format din echipe campioane, care părăsesc, mai devreme sau mai târziu, Liga.

Mihai Popescu după ce Farul a picat cu Sheriff Tiraspol: „E un adversar dificil, ținând cont de ultimii ani petrecuți în cupele europene”

Citește și: 

Marcel Răducanu, interviu nemilos după Elveția - România: „Ai noștri violează mingea! Săraca, i-ar înjura dacă ar putea vorbi”

Și Emil Grădinescu îi răspunde lui Ogăraru: „De unde știi ce-am spus dacă tu ai închis sonorul, George? Mi-e milă de tine”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (33)
parpalache
parpalache  •  21 Iunie 2023, 08:42

GSP e necinstit fiindca inca este „ofticat”ca Farul nu s-a dat la o parte din fața fcsb-ului!In realitate Farul a tras„paiul scurt”-jucând cu cel mai dificil adversar posibil!De altfel nici fcsb(când se numea Steaua),nu a reușit sa o intreaca pe Șeriff-(1-1 la București,dupa un joc dominat de oaspeți)- in Cupa UEFA!

BayernMunchen
BayernMunchen  •  20 Iunie 2023, 20:41
Postat de danutcornel pe 20 Iunie 2023, 19:12

eliminare placuta mare rege

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mda....
mda....  •  20 Iunie 2023, 20:14
Postat de intunerikuss pe 20 Iunie 2023, 18:39

Partizan Belgrad, Dinamo Zagreb, tot sarbi, da-i incolosea de aici... :)))

Sa ii zici asta si lui Boban(Zvonimir) :)))

Vezi toate comentariile (33)
Comentează