INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FERENCVAROS - DINAMO KIEV 2-2

Mircea Lucescu și-a certat căpitanul după eliminare: „Nu avea voie să facă asta. Poate că trebuia să-l schimb”

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev / foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev / foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv

Articol de - Publicat joi, 29 octombrie 2020 11:25 / Actualizat joi, 29 octombrie 2020 11:29

Mircea Lucescu (75 de ani), lui Dinamo Kiev îi reproșează lui Sidorciuk „cartonașul roșu care a dereglat tot sistemul nostru defensiv. Un jucător cu experiența lui nu avea voie să facă acele faulturi”. Echipa lui „Il Luce” a remizat cu Ferencvaros, 2-2. 

Mircea Lucescu se putea întoarce de la Budapesta cu prima victorie în grupele Ligii la Dinamo Kiev, a condus cu 2-0, dar, într-o repriză secundă slabă, i-a permis lui Ferencvaros să se apropie tot mai mult de careu, tot mai periculos, să înscrie. Campioana maghiară reușind să egaleze în ultimul minut.

Mircea Lucescu: „Au luat deciziile greșite”

„E greu de explicat ce s-a întâmplat după pauză. Dinamo nu a mai tras niciun șut pe poartă, nu a mai creat nimic. Lucescu nu s-a grăbit să schimbe, iar finalul a fost un dezastru”, a scris sport.ua. 

Antrenorul contrazice: „Chiar și în repriza a doua, am avut superioritate în atac, acțiuni în care am rămas trei contra doi, patru contra trei, dar băieții au luat deciziile greșite. Au încercat să finalizeze individual, în loc să paseze. Am fi meritat golul trei și victoria”.

Mircea Lucescu: „Era obosit, a devenit nervos”

„Il Luce” crede că totul s-a prăbușit după eliminarea lui Sidorciuk, „închizătorul”, piesa de rezistență a apărării kievene. Și-a certat căpitanul la conferință pentru cele două cartonașe galbene (52 și 86). „Acel moment a dereglat sistemul nostru defensiv. Sidorciuk era obosit, greșise de câteva ori, a devenit nervos... Un jucător cu experiența lui nu avea voie să facă acele faulturi. Mai ales al doilea, la mijocul terenului, știind că are «galben»”, i-a reproșat la conferință.

Mircea Lucescu: „E prea important ca să-l scot”

Întrebat de ce a întârziat înlocuirile atât de mult (prima, în minutul 82), tehnicianul a răspuns: „Pentru că nu era nevoie. Totul a mers bine până la eliminare”. A recunoscut însă: „Poate dacă aș fi anticipat ce va urma, ar fi trebuit să-l schimb pe Sidorciuk, însă nu am vrut să afectez sistemul defensiv, e prea important ca să-l scot. Poate că am greșit. Îmi asum răspunderea că nu l-am înlocuit mai devreme”.

Pentru Dinamo Kiev, „obiectivul este să ajungem în primăvara europeană”. De pe locul 3, în Europa League. Urmează „dubla” cu Barcelona. Prima, săptămâna viitoare, pe „Camp Nou”. 

A fost un meci straniu. Am avut superioritate în joc și ocazii, mai ales în prima repriză. A venit acel gol din repriza a doua la care nu se aștepta nimeni, într-un moment când noi dominam. Atunci, adversarii au prins curaj, încredere

Nu știu ce s-a întâmplat la golul doi al lui Ferencvaros, cred că a fost fault în atac, Țigankov a fost accidentat destul de serios - Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

9 meciuria avut Lucescu până acum împotriva lui Rebrov: 4 victorii, trei eșecuri și două egaluri

Citește mai multe știri despre Dinamo Kiev:

Lucescu ne-a scăpat de rușine! Fără Băluță pe teren în prelungiri, eram singura țară din Europa de Est cu 0 jucători în Ligă

Ce eroare! Băluță a greșit la prima fază la debutul în Ligă cu Dinamo Kiev! Din cauza lui a egalat Ferencvaros

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mattteo
mattteo  •  29 Octombrie 2020, 18:44
Postat de mattteo pe 29 Octombrie 2020, 18:43

Daca mai aduci romani....la ce ti-a trebuit Baluta? Fara el aveai acum 3 puncte.

Asta nu inseamna ca trebuie sa ii luam capul pustiului, dar vreau sa zic ca romanii nu sunt de valoare, iar Lucescu vrea prea mult sa ne ajute.

mattteo
mattteo  •  29 Octombrie 2020, 18:43

Daca mai aduci romani....la ce ti-a trebuit Baluta? Fara el aveai acum 3 puncte.

viorelpreda
viorelpreda  •  29 Octombrie 2020, 17:44
Postat de doardinamo1948 pe 29 Octombrie 2020, 13:29

Jucătorii Kievului sunt cam individualiști, poate din cauza ca mulți dintre ei sunt foarte tineri și parca nu mai puteau fizic in ultimile 20 de minute. Dacă prind locul 3 e o performanța buna la lotul pe care îl au.

Saracii.Au lot de 100 de milioane si ungurii de 28.Ar fi o minune sa termine pe 3....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează