INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FERENCVAROS - DINAMO KIEV 2-2

Lucescu ne-a scăpat de rușine! Fără Băluță pe teren în prelungiri, eram singura țară din Europa de Est cu 0 jucători în Ligă

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat joi, 29 octombrie 2020 00:24 / Actualizat joi, 29 octombrie 2020 00:35

Cu Ștefan Radu (34 de ani) accidentat, România a egalat Republica Moldova, Bulgaria și Cehia la fotbaliști utilizați în ultimele minute ale meciului Ferencvaros - Dinamo Kiev 2-2, când a intrat Tudor Băluță (21 de ani). Suntem sub Belarus sau Slovacia.

Cu toate că e greu de delimitat, conform diviziei de statistică din cadrul ONU, Europa de Est se întinde pe suprafața a 10 țări. De la Apus către Răsărit, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Belarus și Rusia.

Translatat în fotbal, vorbim de țări cu o istorie bogată, precum Ungaria și Cehia, finaliste de Mondial și Euro (ultimii și de Mondial, în timpul Cehoslovaciei). De Polonia, dublu “bronz” Mondial. Rusia, cea care a moștenit palmaresul URSS, prima câștigătoare de Euro, și cu o evoluție mult peste așteptări la ultimul Mondial.

De România și Bulgaria, ambele cu un Mondial din 1994 fascinant, încheiat în sferturi, respectiv în semifinale. De Ucraina, un new-entry al ultimilor 25 de ani, în care a bifat tot un sfert de finală de CM.

De Belarus, fără succes internațional, însă cu rezultate OK în ultimii ani pentru BATE Borisov, culminând cu participări în grupele Europa (4) și Champions League (5 participări). Și de Moldova, țară fără rezultate internaționale și cu prezențe rare în grupele europene (Sheriff Tiraspol).

Zero titulari

Totuși, spre deosebire de noi, Moldova a avut un titular în cele două seri de UCL.  E vorba de fundașul central Alexandru Epureanu. Care, deși are 34 de ani, a fost integralist în meciul cu PSG (0-2). Noi tot unul, intrat însă în minutul 89 la Dinamo Kiev. Tudor Băluță n-a putut însă bloca golul de 2-2 al maghiarilor de la Ferencvaros, cu toate că Mircea Lucescu l-a trimis în teren să ermetizeze defensiva.

Da, e drept și că Ștefan Radu a fost accidentat. Însă nu suntem singurii care au avut accidentați. Și slovacul Skriniar (Inter) este accidentat, și mai mulți fotbaliști ucraineni și ruși de la cele 5 trupe ale lor. Până și Belarus are 2 fotbaliști la 2 echipe diferite. Iar Ucraina deține recordul - jucători pe tot continentul, la 7 echipe. Puteau fi și mai mulți, însă Lunin e doar rezervă la Real Madrid.

1este numărul jucătorilor avuți de România pe banca de rezerve în UCL, la fel ca Azerbaidjan și Madagascar

  • RUSIA - 24 (la trei echipe - Lokomotiv Moscova, Krasnodar și Zenit)
  • UCRAINA - 19 (la șapte echipe - Șahtior, Atalanta, Manchester City, Club Brugge, Zenit, Ferencvaros, Dinamo Kiev)
  • POLONIA - 6 (la cinci echipe - Lokomotiv Moscova, Bayern, Dinamo Kiev, Juventus, Lazio)
  • UNGARIA - 6 (la 3 echipe - Salzburg, Ferecnvaros, Leipzig)
  • BELARUS - 2 (la două echipe - Lokomotiv Moscova și Krasnodar)
  • SLOVACIA - 2 (la două echipe - Ferencvaros și Bașakșehir)
  • REPUBLICA MOLDOVA - 1 (la Bașakșehir)
  • CEHIA - 1 (la Brugge)
  • BULGARIA - 1 (la Midtjylland) 
  • ROMÂNIA - 1 (la Dinamo Kiev)

Declarația incredibilă făcută de Răzvan Lucescu despre Mircea Lucescu: „Tata simțea că se duce! Stând acasă se pierdea ca om”

Citește mai multe știri din fotbal:

Dinamo - Astra nu se poate juca din cauza unui focar de coronavirus » EXCLUSIV Toate amănuntele despre caz

VIDEO Cât ghinion! VAR-ul i-a anulat 3 goluri lui Morata, în șocul Juventus - Barcelona

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
parpalache
parpalache  •  29 Octombrie 2020, 10:11
Postat de mosierul pe 29 Octombrie 2020, 09:06

...și fără Băluță pe teren , Dinamo Kiev probabil ar fi câștigat meciului...de cum a intrat pe teren, Băluță și-a pierdut busola și totodată orientarea scoțând trei jucători adverși din offside...dar aici e și știința lui Lucescu....cum sa faci două schimbări în ultimele minute de joc inaintea unei faze fixe?!?!?

Si dupa ce a fost egalat-clar din vina lui,cu schimbarile alea inainte de baterea cornerului-in loc sa atace si sa incerce sa preia din nou conducerea... s-a aparat disperat,prin degajari la intamplare!Sau poate ca jucatorii erau revoltati de senilul antrenor!

zorrozabal
zorrozabal  •  29 Octombrie 2020, 10:04

Poate vreti sa zicem ca s-a facut de ras!Ca antrenor!Tine de ABC-ul meseriei ca nu faci schimbari inainte de executarea unei faze fixe la poarta ta-ca iti destabilizezi apararea!Iar mult laudatul Lucescu-antrenor batran,nu incepator-a schimbat...doi jucatori!Exact inainte ca adversarul sa bata cornerul si sa egaleze!

mosierul
mosierul  •  29 Octombrie 2020, 09:06

...și fără Băluță pe teren , Dinamo Kiev probabil ar fi câștigat meciului...de cum a intrat pe teren, Băluță și-a pierdut busola și totodată orientarea scoțând trei jucători adverși din offside...dar aici e și știința lui Lucescu....cum sa faci două schimbări în ultimele minute de joc inaintea unei faze fixe?!?!?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează