INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Conflictul Rusia - Ucraina afectează și fotbalul » UEFA ia în calcul mutarea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg

Stadion „Krestosvsky” din Sankt Petersburg/ foto: Imago
Stadion „Krestosvsky” din Sankt Petersburg/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 22 februarie 2022 11:04 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 13:54

Finala UEFA Champions League din acest an ar trebui să se dispute în Rusia, pe stadionul Gazprom Arena, din Sankt Petersburg, pe 28 mai. Forul continental ia în considerare schimbarea gazdei finalei, în cazul în care conflictul dintre Ucraina și Rusia va escalada.

  • Situația în conflictul Rusia-Ucraina este tot mai tensionată. Pe 21 februarie, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a semnat un decret prin care se recunoaște independența regiunilor Donețk și Lugansk, de pe teritoriul Ucrainei.
  • Potrivit jurnalistului Max Seddon, de la ziarul Financial Times, Putin a ordonat trupelor rusești să intre pe teritoriul Ucrainei, pentru a „menține pacea” în Donețk și Lugansk

Potrivit Mirror, una dintre variantele UEFA pentru disputarea finalei Ligii Campionilor este stadionul Wembley, din Londra.

UEFA ar putea muta finala Champions League de la Sankt Petersburg

Wembley ar putea fi noua gazdă a finalei Ligii Campionilor, dacă situația dintre Rusia și Ucraina va escalada. În cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, uriașul stadion londonez ar găzdui 2 finale în 3 ani, deoarece ultimul act din 2024 este programat să se dispute tot pe Wembley.

Potrivit Mirror, miza financiară este una uriașă. Finala Champions League aduce aproximativ 60 de milioane de euro orașului gazdă.

67.800 de spectatoripoate găzdui stadionul „Krestovsky” din Sankt Petersburg

Cicâldău, martor la scene incredibile în Turcia » Jucătorii lui Galatasaray au fost scoși cu scutierii, după un meci cu 4 penalty-uri
Turcia
Cicâldău, martor la scene incredibile în Turcia » Jucătorii lui Galatasaray au fost scoși cu scutierii, după un meci cu 4 penalty-uri

„UEFA monitorizează constant situația. Momentan, nu este în plan schimbarea locului de disputare al finalei”, a transmis forul european printr-un comunicat oficial.

Ar fi al treilea an consecutiv când UEFA schimbă gazda finalei Ligii Campionilor

Ar putea fi al treilea an consecutiv în care finala Ligii Campionilor nu se desfășoară conform planului stabilit. În 2020, din cauza pandemiei de Covid-19, fazele eliminatorii din Champions s-au jucat într-o singură manșă, în cadrul unei turneu găzduit de Lisabona. Finala dintre Bayern și PSG, 1-0, s-a disputat pe „Estadio da Luz”, stadionul Benficăi, deși era programată inițial să se dispute pe „Ataturk”, din Istanbul.

În 2021, finala ar fi trebuit să se joace din nou pe stadionul din Turcia, dar a fost mutată în ultimul moment pe „Dragao” din Porto. Cluburile engleze Chelsea și Manchester City s-au calificat în ultimul act, dar guvernul britanic trecuse Turcia pe lista roșie din cauza pandemiei de Covid, astfel că suporterii englezi nu ar fi putut să călătorească la Istanbul, iar UEFA a decis ca finala să se joace din nou în Portugalia.

Citește și:

Chelsea - Lille, manșa tur a optimii de finală din Liga Campionilor » De ce are o miză specială pentru londonezi! Echipe probabile + Cote

Villarreal - Juventus, meciul zilei în „optimile” Champions League » Echipe probabile + cote

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
mafa
mafa  •  22 Februarie 2022, 21:06

De doua ori in Portugalia, de doua ori in Anglia in ultimii 4 ani !!!...de ce ??...nu mai sunt stadioane mari si frumoase in Europa ??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează