INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA, MARȚI, 22:00

FOTO & VIDEO O echipă GSP a luat pulsul celor de la Slavia înaintea meciului cu CFR: „Nasol! Românii au prima șansă la calificare"

Articol de , - Publicat duminica, 18 august 2019 13:20

Cei de la Slavia Praga nu se așteptau să joace în play-off cu CFR Cluj și cred că trupa lui Dan Petrescu e favorită să ajungă în grupele Champions League 

Mark e angajatul clubului Slavia Praga, iar în fiecare zi e la magazinul oficial încă de dimineață. La vizita noastră aranja de zor niște tricouri și niște șepci. Abia venite în fan-shop-ul stadionului de 21.000 de locuri. Extrem de amabil cu toată lumea, Mark ne-a luat repede la întrebări: „De unde sunteți?”. Răspunsul „România” l-a făcut instant să arate cu degetul spre tricoul lui Stanciu cu numărul 7 și să ofteze adânc: „Urmează să jucăm cu CFR...”. Cehul erau cu temele făcute și știa informații despre viitorul adversar al Slaviei.

„CFR e cea mai bună echipă din România”

„Imediat după terminarea meciului din Scoția am dat căutare pe Google să aflu și eu câte ceva despre Cluj. Am văzut că are o echipă cu jucători bătrâni, dar experimentați, cu trofee multe. Am ajuns la concluzia că e nasol! Cred că CFR are prima șansă la calificare, chiar dacă meciul retur se joacă aici, ceea ce e foarte bine pentru noi. Dar așa au crezut și cei de la Celtic și uite ce s-a întâmplat. 

CFR e campioana României, la fel ca noi, deci o să fie un meci tare de tot. După mine, Clujul are cea mai bună echipă din România. Ce-am citit de Steaua, a, pardon, FCSB!, nu mi-a venit să cred. Cum să fie patronul și antrenor, și preparator, și director sportiv, și, și, și...?”, ne-a trasmis Mark într-o engleză perfectă. 

Sunt foarte puțini cehi care pot comunica în engleză, dar cu siguranță cei de la McDonald's știu asta! Chiar la intrarea în stadion e un mare fast-food, acolo unde suporterii fac cozi în zi de meci. Și totul merge extrem de repede. Nu lipsesc un bar și un restaurant al suporterilor. Ceva asemănător cu cel de la Ploiești. Peste drum e un mall imens. 

Dar arena e și ea o bijuterie. Are 21.000 de locuri și 6 etaje. Stadionul Sinobo, așa cum este numit, are la intrare imagini uriașe cu cei care au scris istorie pentru clubul alb-roșu, iar fix la intrarea principală un muzeu. Doar că în cursul săptămânii ușile rămân închise și se deschid pentru curioși vinerea și pe toată durata week-endului. 

+3 FOTO

350 de lei pentru tricoul lui Stanciu

Chiar dacă eram în plină zi, magazinul oficial era cam pustiu. Totuși, la loc de cinste stătea tricoul lui Nicolae Stanciu. Disponibil în trei mărimi pentru fani, doritorii erau nevoiți să scoată bani buni din buzunar pentru a-l avea acasă. Nu mai puțin de 1.900 de coroane cehești, aproximativ 350 de lei!

„Fanii noștri au uitat repede că Stanciu a fost la Sparta... Nici n-aveau de ce să fie supărați că noi le-am furat vedeta până la urmă! Lumea cumpără tricouri sau alte chestii cu însemnele clubului, apoi participă la întâlnirile cu jucătorii să le semneze”, mai spune Mark, care ne-arată pe un stâlp al fan-shop-ului afișul oficial al partidei dintre Slavia Praga și Steaua din 2007, când cehii ne-au bătut la Praga. Sper s-o facă și cu CFR! 

40,6 milioane de euroeste valoarea totală a lotului Slaviei, echipa CFR-ului având un lot evaluat la 24,4 milioane de euro

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
notre_respect_dudelange
notre_respect_dudelange  •  18 August 2019, 14:57

Pe bune, asa vb suporterul, "Steaua, pardon fcsb"? Inventat cap-coada

notre_respect_dudelange
notre_respect_dudelange  •  18 August 2019, 14:54

Fake news. Hai ba, pe bune, zic aia ca are ksv prima șansă?

catalynn
catalynn  •  18 August 2019, 14:43

De când a plecat din România si speram ca mă scapat in sfârșit de el, va fi prima data când mă voi bucura sa îl văd pe Stanciu pe teren :-))))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează