INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ARBITRAJ

Hațegan, făcut praf de unul dintre cei mai importanți jurnaliști britanici: „Predispus la gafe! România e un centru de excelență în arbitraj?”

Ovidiu Hațegan
Ovidiu Hațegan

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2021 11:10 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 12:27

Martin Samuel (56 de ani), de șapte ori ales cel mai bun ziarist sportiv britanic al anului, crede că „Ovidiu Hațegan nu e suficient de bun. La cele mai importante jocuri, ia decizii pripite, impulsive”, criticându-l pentru eroarea de la Manchester City - Dortmund (2-1).

Ovidiu Hațegan are o imagine bună la UEFA. Chiar și într-un sezon afectat de "scandalul Colțescu", cu jocul PSG - Bașakșehir netrecut în palmares, arădeanul în vârstă de 40 de ani a fost delegat la șapte meciuri în Champions League 2020-2021 (primul în play-off, cinci în grupe și ultimul în "sferturi"), record personal. După ce, în noiembrie, fusese "actorul" principal al episodului 2 din serialul "Man in the middle", dedicat de forul european arbitrilor.

Ovidiu Hațegan, criticat de Martin Samuel

După ultima partidă însă, Man. City - Dortmund (2-1), cu două faze controversate, a fost criticat dur de presa internațională. Mai ales de englezi. Martin Samuel, editorialistul lui Daily Mail, de șapte ori ales cel mai bun jurnalist sportiv britanic al anului (de trei ori când scria pentru The Times), s-a întrebat „Cum să mai primească vreodată arbitrul român predispus la gafe un meci la cel mai înalt nivel?”. Și a ajuns la concluzia că „Ovidiu Hațegan nu e suficient de bun. La cele mai importante jocuri, ia decizii pripite, impulsive, precum aceea care a trimis Elveția la Mondial”. 

Și-a amintit de acel baraj pentru CM 2018, Irlanda de Nord - Elveția 0-1. „În acea seară, la Belfast, Hațegan a dat penalty împotriva lui Corry Evans la un șut din apropiere. Evans nu se putea da la o parte, mingea lovindu-i spatele, umărul și poate un pic din braț. Verdictul lui Hațegan? Penalty! Elveția a marcat și s-a calificat cu 1-0 la general în două manșe”.

Martin Samuel: „Cineva și-ar fi putut imagina că România era un centru de excelență în arbitraj”

Samuel l-a taxat pentru că „marți, la Manchester, i-a anulat lui Dortmund un gol perfect valabil, fluierând înainte ca mingea să fie împinsă în plasă, ceea ce însemna că VAR nu mai putea interveni când s-a descoperit că a greșit. Cu noroc, s-a făcut dreptate la o acțiune precedentă, când Rodri a căzut acoperindu-și fața după o presupusă lovitură cu gheata a lui Emre Can și Hațegan a dictat penalty. Reluările au demonstrat că era mai aproape contactul de genunchiul lui Rodri decât de nasul său și decizia a fost întoarsă”.

L-a criticat și pe Octavian Șovre: „Pentru a completa o calamitate de seară, unul dintre asistenții lui Hațegan a fost văzut cerându-i autograful lui Haaland după meci. Voia să-i semneze cartonașele galbene și roșii. Era pentru un gest caritabil, dar tot nepotrivit, în fața altor jucători. S-a sugerat că Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, va investiga ceea ce a făcut Șovre, dar problema este mai mare, cu siguranță”.

A legat întregul tablou de ce s-a întâmplat pe 8 decembrie, la Paris. „O brigadă de arbitri români, inclusiv Șovre, a fost implicată într-o controversă prostească legată de rasă la PSG - Bașakșehir”. Și Samuel a conchis: „Cu doi oficiali, Hațegan și Istvan Kovacs, conducând la cel mai înalt nivel UEFA, cineva și-ar fi putut imagina că România era un centru de excelență în arbitraj. Poate că nu”.

4a fost nota primită de Ovidiu Hațegan în L'Équipe și Daily Mail pentru meciul Man. City - Dortmund (2-1)

112 partideare arbitrul arădean în competițiile UEFA, dintre care 39 în Champions League

VIDEO Porumboiu despre Ovidiu Hațegan: „Are reminiscențe când le arbitrează pe CFR și pe Dinamo!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Șocant! Atac sexist după o simplă postare » Jucătorii Realului au susținut-o pe Misa, Marca i-a dedicat coperta

Ce a declarat antrenorul lui Nicolae Stanciu după remiza cu Arsenal » Jucătorul care le-a dat bătăi de cap

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (25)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  09 Aprilie 2021, 19:53

De excelenta in arbitraje smechere!!!

balaur
balaur  •  09 Aprilie 2021, 19:21

Arbitrii romani nu sunt slabi, sunt foarte, foarte slabi! Si nu ma refer la greutatea lor in kg...

balaur
balaur  •  09 Aprilie 2021, 19:20
Postat de Adrian Adi pe 09 Aprilie 2021, 14:32

S-au trezit englezii sa isi de-a cu parea,"etalonul civilizatiei".

Deci, sfatul meu pentru tine ramane acelasi. Invata sa scrii in limba romana si apoi da-te mare patriot roman. :))

Vezi toate comentariile (25)
Comentează