INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȘAHTIOR - PSG, AZI, ORA 21:45, DOLCE 1

Înainte de PSG, Gazzetta dello Sport face o incursiune cu Lucescu printre jucătorii săi importanți: "O viață în căutarea talentelor"

Articol de - Publicat miercuri, 30 septembrie 2015 00:00

Antrenorul în vîrstă de 70 de ani realizează alfabetul fotbaliștilor. 12 de la Șahtior, dar nu-i uită pe Hagi, Sabău, Pirlo și Ronaldo

Mircea Lucescu e coperta Extra Time. Așa prefațează Gazzetta dello Sport în suplimentul său săptămînal dedicat fotbalului internațional meciul Șahtior - PSG. Nu cu Ibrahimovici, Cavani sau Di Maria, vedetele Parisului, ci cu antrenorul aflat la al 12-lea sezon în Ucraina, cel care a influențat și Italia în trecut timp de 8 ani.

"O viață în căutarea talentelor", spune Luce, descris de faimosul GdS drept "românul ce iubește picioarele magice, proiectele ambițioase și un pic nebunești. Jucători cu pașaport sau cu suflet brazilian. Luați de el, educați, învățați, mustrați, lăudați și propulsați în elită".

A acceptat provocarea Gazzettei, un alfabet al fotbaliștilor săi. Și a păstrat două litere românilor.

H de la Hagi: "Îmi dădea goluri cu ghetele de la mine"

"I-am fost alături de la început pînă la sfîrșit. L-am promovat și l-am făcut căpitanul României la 18 ani. Apoi, eu m-am dus la Dinamo, Hagi la Steaua, dar am rămas în relații bune", își amintește tehnicianul.

"Gică îmi cerea sfaturi, uneori îi făceam rost de ghete, iar el îmi îmi dădea goluri cu acele ghete"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

Luce a completat la Hagi: "Ulterior, l-am convins pe Corioni să-l aducă la Brescia. Și Hagi a venit, după ce i-am promis că îl las să plece dacă îl vrea un club mare. L-a chemat Barca și ne-am revăzut la Galatasaray. Sînt mîndru de el, la fel ca și de alții. Văd în ei toți educația oferită de mine".

O de la Ovidiu Sabău: "Pirlo învăța de la el"

"Un om bionic, plămîni de fier, inepuizabil. Și atîta pasiune", îl caracterizează Lucescu. "L-a vrut Inter, dar Corioni l-a blocat. La Brescia, Pirlo învăța de la el și de la Hagi", dezvăluie antrenorul, găsind punctul nevralgic al lui Sabău: "A fost forțat la 15-16 ani și, în asemenea cazuri, dacă te rupi e dificil să-ți recapeți elasticitatea. De aceea a pierdut un viitor excepțional".

"Nu mai e altul ca Pirlo"

Nu i-a uitat pe stranierii săi de aur. Pirlo și Ronaldo. Cu primul a lucrat la Brescia și Inter: "Nu mai e altul ca el în lume". Cu brazilianul, doar la Inter.

"Păcat, am fi putut vedea mai multe de la Ronaldo, dacă ar fi știut să-și controleze mai bine greutatea. Avea și din Messi, și din Cristiano"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

Șahtior are cei mai mulți jucători în acest alfabet. Sînt 12 "mineri". Dar unicul alături de care a cucerit toate cele 21 de trofee este croatul Srna: "Căpitanul meu. A avut trei-patru oferte de la cluburi importante, și totuși a rămas lîngă mine. 12 ani".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
travka
travka  •  30 Septembrie 2015, 10:39

*** practic poti spune ca a inventat fotbalul, si cred ca si focul ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează