INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ITALIA

După Cupa Italiei, Inter o provoacă pe City: „Mai vrem o cupă” » Atacă trofeul Ligii Campionilor cu doi specialiști în finale

Inter atacă trofeul Ligii Campionilor cu Simone Inzaghi și Lautaro Martinez. Foto: Imago Images
Inter atacă trofeul Ligii Campionilor cu Simone Inzaghi și Lautaro Martinez. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 16:16 / Actualizat joi, 25 mai 2023 16:59

Câștigătoarea Cupei Italiei, 2-1 în ultimul act cu Fiorentina, Inter Milano o provoacă și pe Manchester City, în ultimul act de Champions League. Antrenorul Simone Inzaghi și vârful Lautaro Martinez (25 de ani) au câștigat ultimele șapte finale jucate.

Inter a cucerit Cupa Italiei a noua oară, a doua la rând, 2-1 în finală cu Fiorentina, și așteaptă acum ultimul act al Ligii Campionilor. Pe 10 iunie, la Istanbul, contra lui Manchester City. Contează pe doi specialiști în finale: antrenorul Simone Inzaghi și vârful Lautaro Martinez.

Decizie de neînțeles la FCSB » Gigi Becali i-a prelungit contractul jucătorului despre care spunea că „nu mai intră în viața lui la FCSB”
FCSB
Decizie de neînțeles la FCSB » Gigi Becali i-a prelungit contractul jucătorului despre care spunea că „nu mai intră în viața lui la FCSB”

Simone Inzaghi, opt finale, un singur eșec

Inzaghi, 47 de ani, șapte alături de Ștefan Radu la Lazio (doi ca jucător, cinci ca tehnician), a preluat echipa nerazzurra în 2021 și a cucerit deja patru trofee, „duble” în Cupa și Supercupa Italiei. Câștigase înainte alte trei finale cu Lazio. Are șapte triumfuri din opt încercări.

După 2017, de la 0-2 cu Juventus în Cupă, nu a mai pierdut niciodată când a ajuns în ultimul act. Al treilea său triumf în Cupă. Numai Eriksson, Allegri și Mancini l-au depășit, cu patru succese.

VIDEO. Lautaro Martinez, golurile 100 și 101 pentru Inter

Lautaro, 25 de ani, are aceleași cifre pe teren. Opt finale, șapte succese, toate la rând. Din 2020, după 2-3 cu Sevilla în Europa League, a câștigat tot. Patru cu Inter, trei cu Argentina: Copa America, Finalissima (America de Sud contra Europa) și Cupa Mondială.

Martinez a marcat ambele goluri miercuri seară, MVP-ul partidei. Reușitele 100 și 101 la echipa milaneză. Și a ajuns la 27 de goluri în actualul sezon, cele mai multe într-un an în cariera sa.

Inter așteaptă de 13 ani trofeul Champions League

Amândoi plănuiesc marea lovitură. Trofeul Champions League. „Jucăm peste tot la cel mai înalt nivel. Mai sunt două meciuri de campionat și apoi finala de la Istanbul. Vrem să continuăm la fel”, afirmă Inzaghi, în timp ce Lautaro anunță: „Vrem să mai ridicăm o cupă”.

 Pe cea cu urechi mari, cea mai prețioasă, pe care Inter o așteaptă de 13 ani. De la Jose Mourinho și Cristi Chivu. 

Citește și:

Guardiola îl poate egala pe Lucescu la trofee

Fostul coechipier al lui Messi la Barcelona, arestat după ce a tras cu pistolul într-o parcare publică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  25 Mai 2023, 19:59

Ii descalta City ! Inter nu a jucat cu nici o echipa puternica din Europa in afara de Bayern in grupe unde a pierdut de doua ori !

fibra
fibra  •  25 Mai 2023, 19:25

Asa sa fie!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează