INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - INTER

Istvan Kovacs, delegat la marea finală Manchester City - Inter! Vestea momentului în arbitrajul românesc

Istvan Kovacs, în timpul unui Manchester City - Atletico Madrid / Sursă foto: Imago Images
Istvan Kovacs, în timpul unui Manchester City - Atletico Madrid / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2023 16:21 / Actualizat marti, 23 mai 2023 01:30

Istvan Kovacs, 38 de ani, cel mai valoros arbitru român al momentului, va fi al patrulea oficial la finala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Inter Milano, programată la Istanbul, pe 10 iunie. „Camaradul” Vasile Marinescu a fost și el delegat, va fi rezervă pentru arbitrii asistenți.

  • Manchester City - Internazionale Milano, utimul act al Ligii Campionilor, se joacă pe 10 iunie, pe stadionul Olimpic din Istanbul, liveTEXT pe GSP.ro și în dirct la Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

După ce i-a fost încredințat același rol și la semifinala Manchester City - Real Madrid 4-0, Istvan Kovacs a mai primit o delegare de gală, de data acesta la marea finală a Ligii Campionilor. 

Românul va fi rezerva polonezului Szymon Marciniak, cel care revine la centru într-un meci important, după ce a condus și finala Mondialului din decembrie, în care s-au înfruntat Argentina și Franța. Marciniak e arbitru FIFA din 2011. Când a intrat în corpul arbitrilor FIFA, mentorul său a fost românul Constantin Zotta, la rândul său fost arbitru internațional.

Istvan Kovacs, delegat la marea finală Manchester City - Inter! Vestea momentului în arbitrajul românesc
Szymon Marciniak / foto: Guliver/Getty Images

Brigada finalei City - Inter va fi una 100% poloneză. Marciniak va fi ajutat la cele două linii de compatrioții Paweł Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz, anunță frf.ro. În camera VAR se vor afla alți doi polonezi, Tomasz Kwiatkowski și Bartosz Frankowski.

Istvan Kovacs, prezență costantă în Champions League

Sezonul acesta de UCL, Kovacs a condus ultima oară meciul tur dintre Real Madrid și Liverpool, din faza optimilor de finală. „Centralul” din Carei a rămas, însă, cu gustul amar al faptului că n-a oficiat niciun meci la Campionatul Mondial din Qatar, turneu la care a fost rezervă de opt ori. Anul trecut, Kovacs a condus precedentul City - Real pe „Etihad”, acel 4-3 uluitor, meci în care i-a dat „galben” pentru proteste lui Pep Guardiola.

Ultimul român delegat la o finală de Champions League a fost Ion Crăciunescu, „centralul” finalei din 1995 dintre Ajax și AC Milan (1-0)

Finala e din nou la Istanbul, după 18 ani

Marea finală e programată pe 10 iunie 2023, pe stadionul „Atatürk” din Istanbul. Ultimul act din UCL revine în Turcia pentru prima oară din 2005, când Liverpool și AC Milan ofereau o finală memorabilă, câștigată de „cormorani” la loteria loviturilor de departajare, după ce au fost conduși cu 0-3.

VIDEO Ion Crăciunescu, dezvăluiri incredibile despre jocurile de culise dirijate de FIFA

Citește și alte știri de actualitate: 

FCSB primește lovitură după lovitură: misiune complicată pentru grupele Conference!

Doar cu Hagi se poate! 10 jucători care-i datorează totul „Regelui” » Erau prăbușiți, dar au devenit campionii României: de la „legiunea Dinamo” până la fotbalistul alungat de Iftime

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
fibra
fibra  •  23 Mai 2023, 07:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  22 Mai 2023, 20:06
Postat de VardyParty pe 22 Mai 2023, 19:42

Degeaba. Ca sa iasă ceva ergonomic, ar trebui ca ambele echipe sa îl lase pe Nea Gigi sa facă schimbările la pauza.

Kovacs o face praf si pe-asta!! ...Ce se face el ca Gigi Becali, farul calauzitor, nu vine la meci!

VardyParty
VardyParty  •  22 Mai 2023, 19:52
Postat de dobrin pe 22 Mai 2023, 16:43

Rezerva profesionista, nu gluma.

Doru Nicolae

Vezi toate comentariile (17)
Comentează