INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

N'Colosal Kante a uimit pe toată lumea cu Real Madrid » „Un Makelele modern, într-un grup de alergători kenyeni”

Kante a dizolvat mijlocul lui Real Madrid, foto: Imago
Kante a dizolvat mijlocul lui Real Madrid, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 11:34 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 11:34

OMUL MECIULUI. Francezul Kante a dizolvat mijlocul lui Real Madrid, a alergat peste tot, a verticalizat rapid jocul lui Chelsea și a driblat mai mult decât toată echipa lui Zidane!

Benzema ține în viață pe Real Madrid după remiza (1-1) în potopul nocturn clasic din Valdebebas, unde Chelsea a fost echipa mai bună, mai ales în prima repriză, numai că nu a știut să ucidă jocul. 

Omul turului semifinalei, ales și de UEFA, nu putea avea alt nume decât N'Golo Kanté. „Un Makelele modern, într-un grup de alergători kenyeni", l-a caracterizat Marca pe micuțul campion mondial de 30 de ani (1,68m, 70 kg), singurul notat cu trei stele. A confirmat gluma celebră că 71% din planetă este acoperită de apă, iar restul de către Kanté.

N'Colosal Kante a uimit pe toată lumea cu Real Madrid » „Un Makelele modern, într-un grup de alergători kenyeni”
Kante a fost unul dintre cei mai buni jucători cu Real Madrid, foto: Imago

Kante, peste 11 km parcurși contra lui Real Madrid

Mijlocașul lui Tuchel s-a detașat dintre toți și a dizolvat mijlocul lui Real. I-a făcut să nu existe pe Kroos și Modrici. Să nu se poată desfășura deloc marți, astfel încât los Blancos au avut doar un singur șut cadrat (golul) și două mari ocazii (a mai fost bara lui Karim)! 

A acoperit nemaipomenit terenul, apărând la locul și momentul potrivit ca o umbră sufocantă, și alergat inepuizabil (11,13 km parcurși în 93'42"), nefiind depășit decât de Jorginho. „Atâta energie și calitate la mijloc. Superb în ambele jumătăți de teren", l-a elogiat și Daily Mail.

„Kante a fost un vârtej absolut. Un fenomen fotbalistic"

A reușit șase driblinguri, unu peste Pulišici, autorul deschiderii scorului, și mai multe decât toată trupa lui Zidane (5)! S-a angajat fără teamă în cele mai multe dueluri (21) și a greșit doar opt pase din 56 (86% procentaj de reușită), traseele preferențiale fiind către Jorginho (10) și Pulišici (9). Portretul făcut de Squawka e relevant: 

„Un vârtej absolut, forță care a devastat neîncetat la mijloc. Un fenomen fotbalistic. «Doctor Manhattan al Vestului Londrei». Nu conta ce încerca Madridul, el punea presiune și provoca greșelile. Cu câtă ușurință rupe liniile și creează haos în apărarea adversă prin simpla sa prezență. Un talent unic și miraculos. Nimeni în lume nu poate face ceea ce reușește N’Golo Kanté. Chiar nimeni!".

42 de meciuriare N'Golo Kanté în acest sezon la Chelsea (total 2.752 de minute jucate, 530 în Ligă). A reușit trei assisturi, unul singur în Champions, cu Sevilla

„Domnilor, bărbatul ăsta a jucat cât pentru doi și a alergat pentru patru. Impresionant. Nici măcar ploaia nu l-a putut opri pe Kanté! Nota 7,5” 
- Gazzetta dello Sport, cotidian italian

Citește și alte știri după Real Madrid - Chelsea: 

Controversă în Spania, după Real - Chelsea! Verdictul specialistului: „Golul trebuia anulat”

Tuchel a rămas cu un gust amar după egalul de la Madrid: „Au avut o ocazie, nu le-am permis mai mult” + Ce a spus Zinedine Zidane despre meci

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează