INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FRANȚA

Laszlo Boloni, supărat » A pierdut două puncte acasă și visul promovării se îndepărtează

Articol de - Publicat duminica, 30 aprilie 2023 12:15 / Actualizat duminica, 30 aprilie 2023 12:39

Pentru Laszlo Boloni, egalul lui Metz, 1-1 acasă cu Paris FC, înseamnă îndepărtarea de locul 2 și de biletul pentru Ligue 1. E acum la trei puncte de Alexi Pitu și Bordeaux, care au prima șansă de a promova alături de liderul Le Havre. 

După două victorii mari, importante, 3-0 cu Bordeaux și 3-1 la St. Etienne (ambele echipe au jucat sezonul trecut în Ligue 1), Laszlo Boloni a rămas neînvins, a 20-a etapă la rând în liga secundă franceză, dar acest 1-1 cu Paris FC, în fața unui adversar aflat la jumătatea clasamentului, l-a supărat pe antrenor.

Victor Angelescu anunță un proiect uriaș la Rapid: „Suntem în discuții. Ar putea veni jucători care ar fi greu de adus în România”
RAPID
Victor Angelescu anunță un proiect uriaș la Rapid: „Suntem în discuții. Ar putea veni jucători care ar fi greu de adus în România”

Laszlo Boloni: „Trebuie să ne batem pentru a ne câștiga respectul”

„Ce e sigur în viață? Nimic. Trebuie să ne batem fără încetare pentru a ne câștiga respectul", le-a spus Loți jucătorilor lui Metz înaintea ultimului meci. „În fotbal, apar mereu necunoscute. Nu contați pe mine să strig victorie până când nu aud fluierul final. Nu e parte din cultura mea, nu e modul în care funcționez eu", le-a zis și jurnaliștilor francezi.

Contra lui PFC, Boloni le-a cerut lorenilor să dea mai mult: „Sută la sută nu va fi suficient. E nevoie de 120 la sută".

A înțepat arbitrii: „Faza golului a plecat de la un fault”

Tocmai acum însă, când succesul era obligatoriu, a fost doar egal, al 4-lea acasă în Ligue 2 numai în 2023. „Nu pot să fiu mulțumit. Într-un moment-cheie al campionatului, trebuia cu orice preț să ne continuăm seria bună cu o victorie, însă n-am reușit", a declarat tehnicianul.

A apreciat că „am reacționat după golul foarte frumos al rivalilor". Nu a apreciat prestația arbitrilor: „Cred că faza golului oaspeților a plecat de la un fault asupra lui Jallow, o intervenție discutabilă la 40 de metri".

Boloni: „Dacă nu suntem la 120 la sută, e dificil”

I-au displăcut și mai mult ratările inexplicabile ale jucătorilor săi, la 1-1. „Am avut ocazii mari și nu ne putem permite să irosim asemenea situații". S-a întors la ce le-a cerut înaintea partidei: „Dacă nu suntem la 120 la sută, e dificil".

Metz e pe locul 3, chiar sub linia promovării. Știe că Bordeaux, poziția secundă în clasament și principala contracandidată la un bilet pentru Ligue 1, are trei puncte avans. „Încercăm să nu dramatizăm prea mult fotbalul și viața. Ridicăm fruntea. Obținem ce putem și creștem calitatea jocului", a încheiat Boloni.

Alexi Pitu, a 5-a oară titular la Bordeaux

Are însă șanse tot mai mici să câștige cursa promovării cu un alt român, Alexi Pitu. „Tricolorul" și Bordeaux au învins la Valenciennes, 2-0, și vor juca trei din ultimele cinci etape pe teren propriu. În timp ce Metz va avea trei deplasări!

Pitu a fost titular a 5-a partidă consecutivă. Și sâmbătă a fost însă înlocuit (61). Nu a fost până acum niciodată integralist în Franța. Și nu a reușit încă să marcheze sau să paseze decisiv. 

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Xavi crede că a găsit următoarea legendă a Barcelonei: „Poate marca o eră”

Furtună la PAOK! Răzvan Lucescu a amendat și a exclus din lot jucătorul eliminat meciul trecut: „Iresponsabil”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Aprilie 2023, 16:42

...aiurea ...a antrenat Real Madrid ?...Daniel Boruga este mai bun ca el ...acum nu mai are performante in schimb cere foarte multi bani ...cere la altii 120 la suta ...dar el ?...el cat da ?...arabii l au aruncat ca pe o masea stricata ...

fotbalminim00
fotbalminim00  •  30 Aprilie 2023, 15:25
Postat de ionescugeorge77 pe 30 Aprilie 2023, 13:17

...bine ca nu l am pus la nationala ...asta nu este in stare sa castige cu echipe mici acasa ...vroia 60 000 de euro lunar ca sa piarda cu Belarus...

Ionescu,ori faci pe interesantul,ori nu ai treaba cu fotbalul,pai asta face din *** bici si pe unde a antrenat el ceilalti de la nationala nu o sa ajunga vreodata,despre ce vorbim

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  30 Aprilie 2023, 13:28

Chiar nu ma asteptam sa nu castigati acest meci.S-a cam terminat cu promovarea.Totusi mi-as dori sa promovati.Bafta!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează