INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AEK ATENA - DINAMO ZAGREB

Un meci programat azi în Liga Campionilor a fost amânat de UEFA! Un ultras al lui AEK a fost ucis de un fan Dinamo Zagreb în incidentele de o violență extremă din Atena

Ultrasi Dinamo Zagreb. Foto: Imago Images
Ultrasi Dinamo Zagreb. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 08 august 2023 12:04 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 08:46

UEFA a decis să reprogrameze jocul AEK Atena - Dinamo Zagreb, care ar fi trebuit să se joace diseară în prima manșă a turului 3 preliminar al Champions League. Un suporter grec a fost înjunghiat mortal în luptele de stradă din jurul arenei „Agia Sophia”.

Ar fi trebuit să fie un supermeci în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Dar AEK Atena - Dinamo Zagreb nu se mai joacă. Era programat diseară. A fost amânat în această dimineață. UEFA nu putea trece peste incidentele grave de luni noapte.

Universitatea Craiova și-a prezentat „noul metronom” » A semnat jucătorul cu aproape 300 de meciuri în Serie A!
CSU CRAIOVA
Universitatea Craiova și-a prezentat „noul metronom” » A semnat jucătorul cu aproape 300 de meciuri în Serie A!

96 de fani arestați luni noapte, opt răniți. Și o tragedie la Atena! Ultrașii lui Panathinaikos au plănuit atacul cu croații

Capitala Greciei a fost martora unei crime. Ultrașii lui AEK și Dinamo s-au bătut cu brutalitate pe străzile din jurul arenei „Agia Sophia", în Nea Filadelfia, cartier aflat în suburbiile din nord-vestul Atenei.

Poliția a intervenit, a arestat 96 de fani radicali, însă nu a putut evita tragedia. Un suporter elen, în vârstă de 29 de ani, a fost înjunghiat și a ajuns prea târziu la spital. Susținătorul lui AEK și-a pierdut viața. Alți opt ultrași au fost răniți, fiind internați de urgență.

Fanii lui Dinamo Zagreb nici nu aveau voie să asiste la această partidă. 150 de ultrași croați (parte din cea mai dură facțiune, Bad Blue Boys) au venit cu mașinile și au trecut granița în Grecia în weekend. Duminică s-au întâlnit cu huliganii lui Panathinaikos, cu care sunt înfrățiți (la fel, cu fanii lui Rapid Viena). Au pus la cale împreună acest atac în timpul căruia au folosit bâte, lanțuri, cocktailuri Molotov și cuțite!

Șapte ultrași ai lui PAOK au fost condamnați la închisoare pe viață după ce au omorât un suporter al lui Aris

Violențele huliganilor se încheie tragic în Grecia. În februarie 2022, un fan de numai 19 ani al lui Aris a fost ucis în apropierea casei. Ultrașii lui PAOK au venit cu mașinile, l-au înconjurat și agresat. Unul dintre ei l-a înjunghiat mortal.

Au fugit, însă au fost prinși și judecați. Găsiți vinovați de omor, șapte suporteri ai lui PAOK au fost condamnați la închisoare pe viață. Alți cinci au primit pedepse de minimum 19 ani după gratii.

Din 2020, trei oameni au murit la Salonic în confruntările dintre ultrași. 

Citește și:

Veste proastă pentru FCSB: un titular e OUT » Cum ar putea arăta primul „11” la turul cu danezii

Afacerea Nordsjaelland: Gigi Becali e un pitic în comparație cu următoarea adversară europeană

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
Florin9999999
Florin9999999  •  09 August 2023, 14:42

***, sa te bati si sa omori pana la urma doar de la un joc....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

GionVaiani
GionVaiani  •  08 August 2023, 20:47

"Șapte ultrași ai lui Aris au fost condamnați la închisoare ... " .......Eu stiam ca e invers, 7 fani PAOK au omorat un fan Aris si nu viceversa dar GSP are sursele ei. :)

boierasul
boierasul  •  08 August 2023, 20:04
Postat de mihai_capraru pe 08 August 2023, 18:22

Fenomenul "ultras" in ziua de astazi nu inseamna decat huliganism si asistati sociali pusi pe scandal. Vezi Uniti sub Tricolor, cei care fac probleme oriunde. Fotbalul este un spectacol la care trebuie sa participe toata lumea, care agreaza acest sport. Un om onest, care munceste minim 40 de ore pe saptamana, poate are placerea de a merge cu familia pe stadion sa vada live echipa favorita. Se trezesc cativa derbedei alcoolizati care produc violente iar tu, ca om de bun simt, trebuie sa pleci si nu mai revii de teama sa nu pateasca ceva familia ta. Numai legile dure pot stavili animalitatea din aceste nulitati ale societatii. Inchisoarea pe viata cred ca e cea mai buna solutie. Nu confiscati fotbalul, animalelor!

Uniți sub tricolor nu sunt ultrasi sau cel puțin nu sunt ultrasi violenți. Este complet deplasată comparația. Probabil tu ești ultras de tastatură.))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează