INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SFERTURI DE FINALĂ

Calificarea în semifinale, misiune imposibilă pentru Liverpool? 7 repere înainte de returul cu Real Madrid

Real Madrid - Liverpool 3-1 // foto: Guliver/gettyimages +17   FOTO
Real Madrid - Liverpool 3-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 09:55 / Actualizat miercuri, 14 aprilie 2021 10:44

Real Madrid merge pe „Anfield” cu un avantaj de două goluri în fața celor de la Liverpool, după victoria din tur, scor 3-1, înregistrată pe micuțul stadion „Alfredo Di Stefano”.

Într-o reeditare a finalei Ligii din 2018, Real Madrid a învins-o pe Liverpool, chiar cu același scor cu care „albii” se impuneau în ultimul act al competiției în urmă cu aproape 3 ani, la Kiev.

3-1, cu o „dublă” Vinicius Jr., gol Marco Asensio și, de partea cealaltă, o foarte importantă reușită în deplasare a lui Mohamed Salah. Reușită care le dă speranțe „cormoranilor” pentru meciul retur, care se va juca în această seară, pe „Anfield”. Cu 2-0, Liverpool s-ar califica direct în semifinale, la fel cum ar face-o cu orice victorie la trei goluri diferență. Iată câteva repere care să susțină și câteva care să demonteze posibilitatea ca acest scenariu să aibă loc:

Klopp atacă arbitrul după eșecul cu Real Madrid, 1-3: „N-a fost corect, cred că are ceva personal cu mine”
Real Madrid - Liverpool 3-1
Klopp atacă arbitrul după eșecul cu Real Madrid, 1-3: „N-a fost corect, cred că are ceva personal cu mine”

1. Factorul Mohamed Salah

Autorul unicului gol al campioanei Angliei în tur, Mohamed Salah este una dintre marile speranțe ale „cormoranilor” în manșa retur. Extrema egipteană are 28 de goluri în acest sezon, 6 dintre ele în cea mai importantă competiție inter-cluburi. Iar forma cu care Salah se laudă înainte de retur este impresionantă: a înscris pentru prima dată în carieră în 4 meciuri consecutive de Liga Campionilor: 1-3 cu Real Madrid, 2-0 cu RB Leipzig, 2-0 cu RB Leipzig și 1-1 cu Midtjylland.

Calificarea în semifinale, misiune imposibilă pentru Liverpool? 7 repere înainte de returul cu Real Madrid
Mohamed Salah, în Real Madrid - Liverpool 3-1 // foto: Guliver/gettyimages

2. Absențe-cheie la Real Madrid

La fel ca în tur, Zinedine Zidane nu se va putea baza pe titularii din centrul defensivei, Sergio Ramos și Raphael Varane. În tur, Nacho și Eder Militao - înlocuitorii celor doi - s-au descurcat foarte bine, dar meciul de pe „Anfield” va fi cu totul diferit. 

Mai mult, fundașul dreapta titular din tur, Lucas Vazquez, s-a „rupt” în Clasico, iar titularul de drept, Dani Carvajal, este în continuare ținut pe tușă de probleme musculare. Ceea ce înseamnă că în banda dreaptă ar putea să apară Alvaro Odriozola, fotbalist cu puține meciuri în picioare în acest sezon. Cu siguranță, trupa lui Klopp va presa din primul minut și va juca totul pe cartea atacului. Sub o asemenea presiune, zidul încropit de Zidane s-ar putea prăbuși.

De la Real Madrid lipsește în continuare și Eden Hazard, în timp ce gazdele nu vor putea conta pe fundașii Virgil van Dijk, Joel Matip și Joe Gomez și pe mijlocașul Jordan Henderson.

3. Istoricul duelurilor directe de pe „Anfield”

Liverpool a mai primit vizita celor de la Real Madrid de 3 ori în Liga Campionilor. „The Reds” au câștigat două dintre meciuri, 1-0 în 1981 și 4-0 în 2009, dar cea mai recentă întâlnire a fost tranșată de Real Madrid, 3-0 în 2014. Așadar, doar unul dintre cele trei scoruri înregistrate în precedentele meciuri de pe „Anfield” le-ar permite englezilor să avanseze în competiție.

Rezultat bun pentru madrileni, dar pe Anfield vor avea viață grea! Măcar acolo vom juca pe un stadion real, nu pe unul de antrenament, ca în Valdebebas. 
- Jurgen Klopp, antrenor Liverpool

4. Complexul Real Madrid

Ultima dată când Liverpool a învins-o pe Real Madrid a fost în 2009. Atunci, cu Fernando Torres în mare formă și cu o „dublă” a căpitanului Gerrard, Liverpool le-a administrat o înfrângere usturătoare spaniolilor, 4-0. Meciul avea loc în faza optimilor de finală și reprezenta a doua manșă, după ce Liverpool reușise să câștige și în tur - pe Bernabeu - scor 1-0.

Așadar, 12 ani de la ultima victorie în fața lui Real Madrid. Ce-i drept, cele două echipe s-au mai înfruntat doar de 4 ori de atunci. Dar Real Madrid a câștigat de fiecare dată. 3-0 și 1-0 în faza grupelor din sezonul 2014/2015, 3-1 în finala Ligii din 2018 și 3-1 în manșa tur a acestui sezon. Doar Benfica a mai învins-o pe Liverpool de atâtea ori (4) în competițiile europene!

5. Real Madrid în acest sezon

Real Madrid nu a mai pierdut de 13 meciuri, perioadă în care a înfruntat Atalanta de două ori, Atletico Madrid, Liverpool și Barcelona. Înainte de această serie, „albii” înregistraseră 3 înfrângeri în 4 meciuri, dar niciuna la o diferență de două goluri. De fapt, „galacticii” au pierdut doar două meciuri la o diferență care i-ar permite lui Liverpool să meargă în semifinale, în întregul sezon: 1-4 cu Valencia pe 8 noiembrie 2020 și 0-2 cu Shakhtar pe 1 decembrie.

6. Liverpool pe „Anfield” în acest sezon

Liverpool a câștigat ultimul meci jucat pe „Anfield”, 2-1 cu Aston Villa, chiar în ultimul weekend. Totuși, înainte de acest succes, „cormoranii” nu mai câștigaseră pe teren propriu de 8 partide și ajunseseră la 6 înfrângeri consecutive, cea mai neagră serie din istoria clubului!

Liverpool a jucat 20 de meciuri pe „Anfield” în acest sezon și a câștigat 50% dintre ele, adică 10. În rest, a pierdut 8 (unul la penalty-uri, în Cupa Ligii) și a remizat de două ori. Ceea ce probabil îi îngrijorează pe fanii „The Reds” este că dintre cele 10 victorii, doar 3 au venit la un scor care să-i permită lui Liverpool avansarea în semifinale (2-0 cu Midtjylland, 3-0 cu Leicester și 4-0 cu Wolves), în timp ce rezultatul scos cu Arsenal în septembrie 2020, 3-1, ar duce meciul în prelungiri.

Pe deasupra, Opta notează că înainte de meciul cu Aston Villa de sâmbătă, Liverpool înscrisese un singur gol pe „Anfield” în primele 7 meciuri jucate „acasă” în 2021, dintr-un total de 101 șuturi!

Cuplând aceste statistici cu cele de la punctul 5, rezultă o probabilitate destul de mică pentru un rezultat care să o califice pe Liverpool în penultimul act al competiției. Doar că fotbalul nu ține întotdeauna cont de statistici. 

7. Real Madrid, veșnic pe tabelă

Real Madrid are 23 de meciuri consecutive cu gol înscris în fazele eliminatorii din Liga Campionilor. Nu a mai terminat o partidă fără gol din 2016, de la un 0-0 cu Manchester City în semifinale. 

Este cea mai bună performanță all time în UCL, una care prezintă un interes major înainte de manșa retur, pentru că dacă Real Madrid va continua această serie și va înscrie o dată, Liverpool va avea nevoie de cel puțin 3 goluri. Astfel ar duce meciul în prelungiri, iar cu 4 goluri s-ar califica direct în semifinale. Bineînțeles, dacă i-ar limita pe oaspeți la o singură reușită.

Real Madrid încearcă mereu să câștige. Suntem pregătiți pentru un nou meci foarte solicitant. Echipa este mereu unită în momentele dificile, asta arată ce caracter are. 

Ni s-au întâmplat multe și ne lipsesc mulți jucători. Mi-ar fi plăcut să îi am pe toți, dar ne vom pregăti pentru un meci bun cu cei aflați la dispoziție. 
- Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid

+13 FOTO

Mai multe știri din Liga Campionilor:

Supergol marcat de Porto! Taremi a avut o execuție de generic: „Puteam să ne calificăm”

Hansi Flick pleacă de la Bayern după eliminarea din UCL: „Va fi selecționerul Germaniei!” + cu cine negociază bavarezii

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  14 Aprilie 2021, 11:53

Daca ar fi avut spectatorii in spate poate ar fi avut vreo sansa. Asa nu cred ca Liverpool are puterea sa intoarca rezultatul desi as vrea asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează